Zomer in Parijs: zeven zomerse tips

Grote kans dat je in de zomer op vakantie gaat naar Parijs. Super lekker! Maar tijdens de zomer in Parijs kunnen de temperaturen aardig hoog oplopen. Slenteren door de stad is dan bijna geen optie. Wat dan te doen in Parijs? Hier heb ik wat tips voor je  op een rijtje gezet. Zo kun je bijvoorbeeld best wel een strandje meepakken en lekker zonnebaden.

Paris Plages – Strand in Parijs!

De zon schijnt, het is warm in Parijs: tijd voor een héérlijk dagje strand! “Hè, naar het strand? Parijs heeft toch geen strand?”, hoor ik je denken. Toch wel! Elke zomer wordt er een ‘strand’ aangelegd op de kades van de rivier de Seine en in het Bassin de la Villette: ‘Paris Plages’ 🌞

Hier vind je leuke (gratis!! 😏) workshops, dans, baby-foot (zo noemen ze tafelvoetbal) met XL tafels waar met maar liefst 6 spelers tegelijkertijd gespeeld kan worden, pétanque, mini-golf, ijstentjes, eettentjes, ligbedden en het prachtige Parijs als uitzicht 😍 Do I need to say more? 

Als het écht warm is is het natuurlijk heerlijk om even af te koelen in het water. Je mag niet zomaar in de Seine zwemmen, maar wel in het Bassin de la Villette. Dit is dan ook de meest spectaculaire locatie omdat hier allerlei gave watersporten gedaan kunnen worden. Denk dan aan waterfietsen, roeien, zeilen, via een tokkelbaan over het water vliegen en roller-tuben. Roller-tuben is over het water lopen in een grote transparante bal, weet je wel? Héél erg leuk voor kinderen dus! 😊

Hier schreef ik een apart artikeltje over de Paris Plages waar je ook meer informatie vindt over de locaties.

Bootje huren en varen door Parijs

Zoals je al kon lezen in het stukje over Paris Plages is het Bassin de la Villette een echte zomerse hotspot. Naast alle activiteiten die georganiseerd worden voor Paris Plages is het ook erg leuk om hier naar toe te gaan om een bootje te huren. Het voordeel is dat je geen vaarbewijs nodig hebt om hier een bootje te huren. Hoe lekker is het om over het water te varen, in zwemkleding, met je vingers door het water, een fris windje door je haren en de zon op je bol!  🌞😎
Het bedrijf waar je een bootje kunt huren heet Marin d’Eau Douce. Na een korte uitleg kun je zo het water op en een boottochtje maken naar het Canal de l’Ourcq.
Helaas mag je niet zomaar een oversteek maken naar het Canal Saint Martin en de Seine is al helemaal verboden terrein, maar het Bassin de la Villette en het Canal de l’Ourcq is al leuk genoeg 😊 Ga goed voorbereid op pad en bereid bijvoorbeeld een picknick voor 🙂

14 juli vieren in Parijs – Nationale Feestdag

Ben je van plan om een vakantie naar Parijs te boeken tijdens de zomervakantie? Dan is het een absolute aanrader om 14 juli mee te pakken tijdens je vakantietripje. 14 juli is een nationale feestdag in Frankrijk. 14 juli 1789 vond het memorabele moment plaats waarop de burgers in Parijs de Bastille bestormden en hiermee officieel de Franse Revolutie inluidden. Er zijn dan heel veel evenementen in de stad waaronder een militaire parade over de Champs-Élysées en als afsluiting van de dag een spectaculaire vuurwerkshow vanaf de Eiffeltoren!

Foto door: Yann Caradec

IJsjes eten! 🙂

Kun jij een zomer voorbij zonder ijsjes gegeten hebben? Ik echt niet. Ik ben echt een ijsjesmonster. Zodra ik een ijsjeswinkel zie MOET ik een ijsje. Maar, ik geef wel om kwaliteit. Het allllller lekkerste ijs in Nederland kun je vinden in Katwijk aan Zee bij de banketbakker Krijn Verdoes. Maar jullie zijn natuurlijk geïnteresseerd in het lekkerste ijs in Parijs. Dus vooruit hier komt ie:
Heel lekker ijs kun je halen bij ‘Une Glace à Paris‘.

Geopend door ‘Meilleur Ouvrier de France Glacier’ en wereldkampioen patisserie Emmanuel Ryon in de Marais. Je zult hier als je tijdens de zomer in Parijs bent, misschien best wel even moeten wachten in de rij om aan de beurt te komen, maar ik verzeker je: dat is het waard 🙂

IJs Parijs zomer

IJssalon Une Glace à Paris

Adres: 15, Rue Sainte-Croix de la Bretonnerie.

Zwemmen in de Seine?

Tijdens de warme zomerdagen in Parijs is het misschien erg verleidelijk om een duik te nemen in de Seine, maar dit is helaas niet toegestaan en eigenlijk ook niet verstandig omdat er flinke stromingen kunnen zijn en er boten varen. Maar, niet getreurd! Als je dan toch een duik in het water wil nemen in het centrum van Parijs kun je terecht bij het ‘Piscine Joséphine Baker’. Dit is een zwembad met een glazen dak en glazen wanden dat gebouwd is op een boot dat permanent op de Seine drijft. In de zomer wordt er gezwommen met het dak open. Zo lijkt het net alsof je toch in de Seine zwemt. Het is niet een heel groot zwembad (25 meter), maar om even lekker af te koelen voldoet het zeker.

Foto door: Fernando Mafra

Relaxen langs de oevers van het Canal Saint Martin

Hoewel een picknick langs de Seine misschien eerder in je op komt zou ik het aanraden om je op een warme zomerdag lekker terug te trekken aan de oevers van het Canal Saint Martin. Het is een locale hotspot waar mensen samen komen en genieten van de gezellige oevers, authentieke loopbruggetjes, sluizen en bomen die een sfeervolle omgeving creëren. Groot voordeel van het Canal Saint Martin ten opzichte van de Seine is dat je hier af en toe ook wat schaduw kunt meepikken.

Canal Saint Martin Parijs

Canal Saint Martin. © Steve

Zomeravonden in de dierentuin

Elke zomer verwelkomt de dierentuin van Parijs haar gasten eens per week in de avonduren. Geniet van een zwoele zomeravond tussen de dieren en ervaar de leuke activiteiten die door de dierentuin georganiseerd worden. Zo is er een silent disco, een happy hour met lekkere drankjes en nog veel meer leuke activiteiten. Deze zomeravonden vinden plaats op donderdagen in juli en augustus. Check voor actuele informatie altijd even de officiële website.