Paris Plages: hét ultieme strandgevoel in Parijs

Eline Door Eline

Summer is coming! 😎 De zon schijnt, het is warm in Parijs: tijd voor een héérlijk dagje strand! “Hè, naar het strand? Parijs heeft toch geen strand?”, hoor ik je denken. Toch wel! Elke zomer wordt er een ‘strand’ aangelegd op de kades van de rivier de Seine en in het Bassin de la Villette: ‘Paris Plages’ 🌞

Ultiem strandgevoel

Oké, ik moet eerlijk toegeven: sinds 2017 wordt er eigenlijk niet echt meer een ‘strand’ aangelegd. Voorheen werd er echt zand gestort, maar door een politiek relletje rondom het bedrijf wat het zand leverde is dat verleden tijd. Tóch weten ze in Parijs hét ultieme strandgevoel te creëren met hangmatten, strandstoelen, parasollen en ontzettend veel leuke, zomerse activiteiten!! 😊🌴

Leuke (gratis!! 😏) workshops, dansen, baby-foot (zo noemen ze tafelvoetbal) met XL tafels waar met maar liefst 6 spelers tegelijkertijd gespeeld kan worden, pétanque, mini-golf, ijstentjes, eettentjes, ligbedden en het prachtige Parijs als uitzicht 😍 Do I need to say more? 

Paris Plages Parijs zomer strand oevers seine zwemmen

Baby Foot, oftewel: tafelvoetbal © Julie Kertesz

Zwemmen in de Seine

Als het écht warm is is het natuurlijk heerlijk om even af te koelen in het water. Je mag niet zomaar in de Seine zwemmen, maar wel in het Bassin de la Villette. Dit is dan ook de meest spectaculaire locatie omdat hier allerlei gave watersporten gedaan kunnen worden. Denk dan aan waterfietsen, roeien, zeilen, via een tokkelbaan over het water vliegen en roller-tuben. Roller-tuben is over het water lopen in een grote transparante bal, weet je wel? Héél erg leuk voor kinderen dus! 😊

Naast watersporten en spelletjes zijn er ook genoeg leuke activiteiten aan de kant en goede voorzieningen zoals douches en toiletten.

Locaties en plattegronden van Paris Plages

Lijkt het je leuk om Paris Plages te bezoeken? Er zijn in totaal drie verschillende locaties:

  1. Paris Plage. Je vindt deze locatie op de rechteroever Seine tussen het Louvre en Pont Marie. Download hier de plattegrond van deze locatie. Op deze plattegrond vind je waar en welke activiteiten er precies zijn en de openingstijden daarvan. Helaas wel in het Frans (sorry!).
  2. Bassin de la Villette.Hier kun je een plattegrond van deze locatie downloaden Deze locatie is dus niet langs de Seine, maar heeft wél het grootste waterplezier. met alle activiteiten en info. (Ook deze plattegrond is helaas alleen in het Frans beschikbaar).
  3. Parc Rives de Seine. Deze locatie is het hele jaar geopend. Ze noemen het ook wel Les Berges de Seine. Je vindt het tussen Musée d’Orsay en Pont Alma.

 

Ben je al helemaal overtuigd? De Paris Plages zijn er van begin juli tot begin september. Veel plezier! 😊