Olympische Spelen 2024 in Parijs

Het is helemaal officieel: de zomer Olympische Spelen vinden in 2024 plaats in Parijs!!! 😊🎉 Precies honderd jaar nadat Parijs voor het laatst de Olympische Spelen organiseerde in 1924. Beach volleybal op Champs de Mars bij de Eiffeltoren, schermen en taekwondo in het Grand Palais, boogschieten aan de voet van Les Invalides, fietsen op de Champs-Elysées en paardrijden bij Paleis van Versailles. De openingsceremonie en de afsluitende ceremonie zullen gehouden worden in het Stade de France, voetbal in het Parc des Princes en tennis en boksen worden georganiseerd in het Stade de Roland Garros. Kortom: de Olympische Spelen van 2024 in Parijs wordt een heel gaaf evenement!!

De Olympische Spelen in Parijs vinden plaats van vrijdag 26 juli 2024 tot en met zondag 11 augustus 2024. De sportevenementen worden georganiseerd op twee locaties: het centrum van Parijs en in Saint-Denis (dit ligt buiten de ring, ten noorden van Parijs). Er zullen 22 sporten plaats vinden, elk op maximaal 10 kilometer afstand van het Olympisch dorp.

Tickets voor de Olympische Spelen in Parijs

Binnenkort komt hier informatie over tickets voor de Olympische Spelen in 2024 in Parijs. Tickets kunnen in ieder geval gekocht worden bij Sunweb Sport Events.

Openingsceremonie

De openingsceremonie van de Olympische Spelen in Parijs vindt plaats in het Stade de France op vrijdag 26 juli 2024.

Olympisch dorp

De locatie wordt ongeveer 7 kilometer vanaf het centrum van Parijs opgebouwd en ligt in de Parijse wijken Saint-DenisIle Saint-Denis en Saint-Ouen. Sporters kunnen hier overnachten, trainen en ontspannen. Er wordt een nieuw metrostation aangelegd waarmee ze gemakkelijk naar andere locaties in de stad kunnen reizen.