Zwemmen op de Olympische Spelen 2024

Eline Door Eline

Zwemmen is een van de populaire onderdelen op de Olympische Spelen 2024 in Parijs. Vroeger vonden de zwemwedstrijden altijd in natuurlijke wateren plaats, maar sinds 1908 worden de meeste onderdelen in een binnenzwembad gezwommen. Vrouwen zwemmen pas sinds 1912 mee op de Olympische Spelen en hadden toen maar twee onderdelen. Nu zijn de onderdelen voor mannen en vrouwen gelijk 😊 In dit artikel delen we alle informatie die je over zwemmen op de Olympische Spelen van 2024 wil weten 😊 Denk aan locaties, hotels in de buurt en het progamma.

Locaties zwemmen op de Olympische Spelen

De zwemwedstrijden vinden tijdens de Olympische Spelen 2024 plaats in de La Defense Arena.
Het adres is: 99, Jardins de l’Arche, 92000 Nanterre 📍
Dit is een grote Arena in de buitenwijk van Parijs. Normaalgesproken worden hier ook grote evenementen en concerten georganiseerd.
Je kunt hier makkelijk komen met de metro, stap dan uit bij het metrostation La Défense.

Ook wordt er in open water gezwommen. Op 8 en 9 augustus 2024 staat marathon zwemmen op het programma. De atleten zwemmen dan 10 kilometer. Dit wordt gedaan in de Seine en dat is behoorlijk bijzonder 😊 De start vindt plaats bij de mooie Pont Alexandre III. Dit is midden in Parijs, vlakbij bijvoorbeeld het Petit Palais en Invalides.
Dit is goed bereikbaar met de metro 🙂

Hotel in de buurt

Wil je in de buurt van het zwembad overnachten waar de Olympische zwemwedstrijden worden gezwommen? Zoek dan écht op tijd naar een hotel in Nanterre óf de zakenwijk La Défense.
De finales staan ’s avonds op het programma, dus het is wel fijn om in de buurt te slapen. Hieronder zijn twee hotels te vinden die wij zelf aanraden. Dit zijn nette hotels in de buurt van het zwembad.

Tip: lees ook ons artikel over hotel tijdens de Olympische Spelen.

Onze hotel aanraders

hotel in de buurt van La Defense Arena zwemmen olympische spelen 2024

CitizenM Paris La Défense

CitizenM is een hyper moderne hotelketen met een uniek concept. Dat is een bijzondere ervaring. Alles wordt bediend met een iPad: de lichten, de gordijnen etc. De kamers zijn stijlvol ingericht met een goed bed bij het raam. Tip: boek een kamer met uitzicht op La Grande Arche 😍

Vanaf hier is het slechts 3 minuten lopen naar de La Defense Arena waar het onderdeel zwemmen op de Olympische Spelen plaatsvindt. Ook het metrostation ligt super dichtbij (8 minuten lopen). Vanaf hier reis je gemakkelijk naar het centrum van Parijs om nog wat sightseeing te doen 🙂

Pluspunt: je kunt hier je auto onder het hotel parkeren 😊 Dit kost €25 per dag, maar dat de gemiddelde prijs voor een parkeerplek in Parijs.

Prijzen zijn in dit hotel normaal gesproken heel redelijk voor Parijse begrippen. Het is dus een hele goede uitvalbasis voor een tripje Parijs. Rondom de Olympische Spelen zullen de prijzen uiteraard oplopen. Het hotel krijgt een dikke 8.7 op Booking.com 😊

–> Bekijk hier beschikbare kamers en prijzen

hotel bij arena defense parijs zwemmen olympische spelen

Arena Hotel La Defense

Vanaf dit hotel is het 10 minuutjes lopen naar de La Defense Arena waar het onderdeel zwemmen op de Olympische Spelen plaatsvindt.

De buitenkant van dit hotel oogt wellicht iets minder, maar alle kamers zijn recent helemaal gerenoveerd 🙂 Het krijgt dan ook een hele nette 8.1 op Booking.com.

Het metrostation om een metro naar het centrum van Parijs te pakken zit letterlijk om de hoek. Dit metrostation heet
‘Nanterre-Préfecture’. Hierme reis je bijvoorbeeld in 7 minuten naar de Champs-Élysées. Voor de deur kun je gratis parkeren, je kunt tegen betaling ook in de parkeergarage van het hotel parkeren.

Tip: dit hotel is handig als je met een grotere groep óf gezin gaat, want je hebt de mogelijkheid om aaneengesloten kamers met tussendeur te boeken 😊

–> Bekijk hier beschikbare kamers en prijzen

Tip: wil je liever in het centrum overnachten? Bekijk dan ons artikel met hotels in het centrum van Parijs 😊

Onderdelen zwemmen op de Olympische Spelen in Parijs

  • Vrije slag: 50m, 100m, 200m, 400m, 800m en 1.500m;
  • Rugslag: 100m en 200m;
  • Schoolslag: 100m en 200m;
  • Vlinder: 100m en 200m;
  • Individuele medley: 200m en 400m;
  • Estafette: 4×100 vrij, 4×200 vrij; 4 × 100 wisselslag (heren, dames en gemengd)
  • Marathon: 10 kilometer

Veelgestelde vragen

Wanneer vindt het onderdeel zwemmen plaats op de Olympische Spelen in Parijs?

Het onderdeel zwemmen staat gepland van 27 juli to 9 augustus 2024.
Op 8 en 9 augustus 2024 staat marathon zwemmen op het programma, dit wordt in open water gezwommen.

Waar vindt het onderdeel zwemmen plaats?

De zwemwedstrijden vinden tijdens de Olympische Spelen 2024 plaats in de La Defense Arena.
Het adres is: 99, Jardins de l’Arche, 92000 Nanterre 📍
Er wordt ook in de Seine gezwommen.

Waar kan ik het beste een hotel boeken als ik zwemmen op de Olympische Spelen in Parijs wil bezoeken?

Je kunt een hotel in de buurt van het zwembad waar de wedstrijden plaatsvinden boeken. Het voordeel daarvan is dat je dan dichtbij je hotel bent. In dit artikel delen wij 2 hele geschikte hotels.
Je kunt er ook voor kiezen om in het centrum van Parijs te verblijven als je ook voornamelijk sightseeing gaat doen. Lees dan ons artikel met hotels in het centrum van Parijs.