PSG Stadion bezoeken

Het Parc des Princes is het thuisstadion van de Franse voetbalclub Paris Saint Germain (PSG) en de thuisclub van de Nederlandse speler Georginio Wijnaldum en de wereldberoemde Lionel Messi!! 😄
Als je het PSG stadion gaat bezoeken kun je ook een PSG stadion tour doen. Dat is echt een aanrader. Meer daarover lees je in dit artikel 😊

Het stadion is in 1972 gebouwd onder leiding van de architect Roger Taillibert en voor het laatst gerenoveerd in 2016 voor het EK voetbal wat toen plaats vond in Frankrijk. Oorspronkelijk werd dit stadion gebruikt als nationaal stadion. Tegenwoordig wordt die rol vervuld door het Stade de France.

Waar wil je graag meer over weten?


stadion tour PSG stadion
Messi in het PSG stadion

PSG stadion tour

De stadion tour in het Parc des Princes is ontzettend leuk om te doen 🙂 Onder begeleiding van een enthousiaste gids met een grote passie voor het voetbal en PSG ga je op ontdekkingstocht door het stadion. Bij binnenkomst word je spontaan ontvangen en iedereen krijgt een bezoekerspas van de gids.

Zeker als je PSG fan bent in deze stadion tour natuurlijk een echte aanrader, maar ook als je niet zoveel met PSG hebt is dit een leuke ervaring. Je ziet namelijk heel veel van het stadion en je komt op plekken waar je normaal gesproken nooit zou komen 🙂

Zo bezoek je bijvoorbeeld het veld en kun jij de grasmat van dichtbij bekijken! Om er voor te zorgen dat het veld altijd van topkwaliteit is, vindt er dagelijks verzorging van de grasmat plaats. Warme lampen, watersproeiers en ventilatoren die wind imiteren zorgen er voor dat de grasmat van PSG  tot een van de beste grasmatten ter wereld hoort.

Ook kun je hier op de stoelen van de spelers zitten. HOE gaaf is het dat je op dezelfde stoel mag zitten als waar Messi zit?! 😎
Je krijgt van de gids ook genoeg gelegenheid om foto’s te maken. De sfeer is heel ontspannen.

Stadiontour PSG stadion Parc des Princes
© Parc des Princes

Na het veld vanaf de tribune even gezien te hebben neem je een kijkje achter de schermen. Je neemt bijvoorbeeld een kijkje in de kleedkamers van de spelers. Hier kunnen spelers nog kort van tevoren wat kleine voorbereidingen doen voor een wedstrijd. Omkleden, de opstelling bespreken en natuurlijk mentaal voorbereiden. Als je goed kijkt kun je het plekje van jouw favoriete speler opzoeken 😏

stadion tour PSG parc des princes parijs
Kleedkamer PSG

Direct na een wedstrijd worden spelers geïnterviewd over de geleverde prestatie. Koud van het veld kun je als speler je emoties kwijt aan de pers. Voor uitgebreidere persconferenties is er een speciale perskamer. In de persruimte kun je je helemaal inleven als coach van een team. Ook deze perskamer mag je nu bezoeken. Neem plaats op een van de stoelen achter de microfoon en laat je fotograferen door de menigte voor je 😜

stadion tour PSG parc des princes parijs

Last but not least bezoek je de bovenste ring van het stadion waardoor je spectaculair uitzicht hebt over de grasmat! 😍

Een stadion tour kun je hier boeken.

Virtual reality experience

Naast een spectaculaire stadion tour kun je bij het Parc des Princes ook binnenstappen in een virtual reality experience 😊 Er zijn verschillende activiteiten, spelletjes en ervaringen die je kunt uitproberen.

Virtual reality parc des princes
© Parc des Princes

Help: de kalender toont geen tickets voor de datum dat ik een stadion tour wil boeken

Wil jij een datum inplannen voor een stadion tour? Via deze link vind je een kalender met beschikbare data (of als je deze website via een computer bezoekt zie je het ook aan de rechterkant van deze pagina). Stadion tours zijn er niet het hele jaar door. Ik vermoed dat er in augustus geen stadion tours te doen zijn. Ook zijn er geen stadion tours op dagen dat er een voetbalwedstrijd wordt gespeeld.

PSG stadion bezoeken

Wedstrijd bijwonen van PSG

Als je het leuk vindt om voetbal op topniveau mee te maken is het leuk om eens een wedstrijd van Paris Saint Germain bij te wonen. Vanuit Nederland is het super makkelijk om per trein naar Parijs af te reizen met de Thalys. Tickets voor een wedstrijd kunnen op de officiële website van PSG besteld worden.

Hoe kom ik bij het PSG stadion?

Het Parc des Princes is vanuit de stad het makkelijkste bereikbaar met het openbaar vervoer. Je kunt uitstappen bij metrostation Porte de Saint-Cloud. Ik raad aan je reis te plannen in Google Maps. Dan heb je alle actuele vertrektijden en zie je wat de snelste route is. Je kunt ook met de bus reizen bijvoorbeeld. Zie hier meer informatie over de metro en metrokaartjes.

Als je met de auto komt kun je gebruik maken van de volgende parkeergarages:

Porte de Saint-Cloud car park: Deze parkeergarage is recht tegen over het Parc des Princes.
Het adres is 2, Avenue de la Porte de Saint-Cloud et Avenue du Parc des Princes.

Porte d’Auteuil parkeergarage
Deze parkeergarage is minder dan 10 minuten lopen naar het Parc des Princes.
Het adres is 3, Avenue du Général Sarrail et Place de la Porte d’Auteuil

Reacties
 1. Heyhoi,

  In het weekend van 6,7,8 januari zijn wij in parijs en wil ik graag een stadion tour doen. Ik zag online dat er geen tours worden aangeboden op deze data, maar dat er ook geen wedstrijden zijn op het moment. Weet iemand toevallig waarom ze geen tickets aanbieden? Of waar je tickets kan vinden?

  Alvast bedankt.

  Groet, Yasmien

  • Hi Yasmien,

   De stadion tours worden maar af en toe gegeven. Wat daar de reden van is weet ik ook niet precies, maar je moet dus net geluk hebben. Er is inderdaad geen wedstrijd op een van die dagen van PSG (maar wellicht een andere activiteit in het stadion?).
   Ik kan je hier dus helaas niet mee helpen.

   Groetjes,
   Johan | Wegwijs naar Parijs

 2. Hoihoi,

  Er is in augustus geen stadion tour te boeken. Als we er wel een dagje naar toe gaan, kunnen we dan wel iets zien? Kun je misschien de tribune op of iets dergelijks? En is daar in de buurt nog iets leuks als alternatief, dit omdat het onze dag van aankomst is, we een lange reis hebben gehad, maar ook het hotel daar in de buurt al hebben geboekt….

  Alvast bedankt voor je genomen moeite.
  Groetjes Chantal

 3. Hoi Eline, ook wij hebben een grote PSG fan en we zouden graag 17 of 18 augustus een stadion tour willen boeken, maar deze maand is nog niet zichtbaar. Zou je ons op de hoogte kunnen houden zodra dit wel het geval is? Vriendelijke groet, Gaëlle

  • Hi Gaëlle,

   Dankjewel voor je bericht. Ik heb het nog even nagekeken op de officiële website, maar er zijn geen stadion tours te boeken in augustus. Slechts tot 20 juli. Dat heeft er mee te maken dat PSG in augustus weer wedstrijden speelt in het stadion.

   Groetjes,
   Eline | Wegwijs naar Parijs

 4. Bonjour,
  Is het mogelijk om in augustus de stadium tour te doen? Ik zie geen dagen beschikbaar..
  Merci!
  Nanda

  • Hi Nanda,

   Dankjewel voor je bericht. Ik heb het nog even nagekeken op de officiële website, maar er zijn geen stadion tours te boeken in augustus. Slechts tot 20 juli. Dat heeft er mee te maken dat PSG in augustus weer wedstrijden speelt in het stadion.

   Groetjes,
   Eline | Wegwijs naar Parijs

 5. Hoihoi,

  Wij zouden heel graag een stadiontour doen op 10 augustus. Zou je mij mail kunnen sturen als deze datum open staat?

  Groetjes!

  • Hi Chantal,

   Dankjewel voor je bericht. Ik heb het nog even nagekeken op de officiële website, maar er zijn geen stadion tours te boeken in augustus. Slechts tot 20 juli. Dat heeft er mee te maken dat PSG in augustus weer wedstrijden speelt in het stadion.

   Groetjes,
   Eline | Wegwijs naar Parijs

 6. Beste, wij gaan 16-17-18 juni naar Parijs met onze zoon van 14 jaar! Zijn wens is een voetbalwedstrijd van psg maar helaas paste die datums niet binnen onze agenda, nu hebben we hem een stadiontour beloofd iets wat hij ook erg graag wil zien maar nu kan ik enkel datums eind juni boeken. Heel eeg jammer maar is er een mogelijkheid op 1 van onze dagen in Parijs?
  Mvg Inge

  • Hoi Inge,

   Dankjewel voor je berichtje. Leuk dat jullie naar Parijs gaan! Ik heb even gekeken, maar ik denk dat het niet meer mogelijk is om nog een stadion tour te boeken voor 16, 17 of 18 juni. Ik denk dat deze data al volgeboekt zijn. Ik heb ook nog even op de officiële website gekeken, maar daar is ook geen tour te boeken op deze data 😟 Heel erg jammer, ik kan me voorstellen dat jullie zoon hier heel erg naar uit had gekeken. Toch maar even de wedstrijd data in de gaten houden voor komend seizoen oid?

   Groetjes,
   Eline | Wegwijs naar Parijs

 7. Hoi!

  Wij zouden graag op 24 of 25 juli 2022 de PSG stadion tour willen doen. Weet u toevallig ook of dat mogelijk is? Ik zag idd dat deze datum nog niet in de kalender staat helaas.

  Mvg. Iris

  • Hoi Iris,

   Dankjewel voor je berichtje. Wat leuk dat jullie een rondleiding willen doen in het PSG stadion! 😊 Ik denk dat het wel mogelijk is (als er geen wedstrijd op die dag is), maar de kalender loopt niet zo ver vooruit. Heel onhandig.. Ik zal je per mail een herinnering sturen zodra je voor 24 of 25 juli tickets kunt boeken 🙂 Dan hoef je er niet op te letten en krijg je van mij een herinnering.

   Groetjes,
   Eline | Wegwijs naar parijs

 8. Hallo,

  Wij zouden graag in de zomervakantie het PSG stadion bekijken. Weet iemand of dit mogelijk is op 15 augustus?
  Alvast bedankt!
  Groet,
  Sanne

  • Hoi Sanne,

   Wat leuk dat jullie een rondleiding willen doen in het PSG stadion! 😊 Ik denk dat het wel mogelijk is (als er geen wedstrijd op die dag is), maar de kalender loopt niet zo ver vooruit. Ik zal je per mail een herinnering sturen zodra je voor 15 augustus tickets kunt boeken 🙂

   Groetjes,
   Eline | Wegwijs naar Parijs

 9. Beste,
  Als ik een wedstrijd van PSG wil bijwonen en kom met de auto uit België. Is dat te doen ? (files ? parking ? veilig parkeren ?)

 10. Hallo. Ik ga het weekend van 7 december naar Parijs. Is het dan mogelijk om een stadiontour te doen in het stadion van PSG? En moet ik dan vooraf tickets bestellen of kan dit ter plekke ?

  Met vriendelijke groet

  Mirjam

  • Hoi Mirjam,

   Wat leuk dat je naar Parijs gaat! Zaterdag 7 december worden er wel tours gegeven, maar zondag 8 december niet.
   Je kunt denk ik wel tickets daar kopen (weet ik niet zeker), maar ik zou het sowieso altijd van tevoren doen.
   Er zijn namelijk ook maar een beperkt aantal plaatsen. Dus als je het van tevoren koopt weet je zeker dat je een plekje hebt 🙂

   Groetjes,
   Eline

 11. Beste Eline,

  Je geeft hier meerdere keren aan dat het stadion alleen open is in deze periode.
  22 juli 2019 t/m 07 augustus 2019 en 12 augustus 2019 t/m 14 augustus 2019
  Mijn zoon en ik willen er graag heen en wel op 15 oktober 2019.
  Nu kan ik op de officiele site de kaartjes en tijden gewoon aanklikken en kan mijn kaartjes daar gewoon betalen en via ‘Get Your Guide.nl kan ik de entreekaartjes inclusief rondleiding en audiotour ook gewoon kopen voor Parc des Princes dan kan het dus blijkbaar wel, je kan dan zelf de datum en tijd aanvinken. Hoe is dat dan mogelijk? Zijn die kaartjes dan toch niet geldig? Ik wil niet het risico lopen dat ik €55,- betaal en straks voor een gesloten stadion sta met mijn zoon.
  Graag jouw antwoord hierop.

  Mvg, Sonja.

  • Beste Sonja,

   Dankjewel voor je berichtje. Goed dat je het even navraagt. Ik heb het gelijk even gecontroleerd en je kunt inderdaad tickets bestellen via de officiële website van het stadion. Dit betekent dat er inderdaad gewoon een rondleiding mogelijk is. Zeker boeken dus, leuk! 😄 Ik ga het ook gelijk even aanpassen. Dankjewel voor het opmerken 🙂

   Met vriendelijke groet,
   Eline | Wegwijs naar Parijs

 12. Beste Eline.
  Hoe zit het met betalingen van dranken of etenswaren in het stadion? Is dit mogelijk met de pinpas of moet je een aparte betaalpas aanschaffen binnen het stadion.
  Vriendelijke groeten.
  Kenneth van Hoop

  • Beste Kenneth,

   Dankjewel voor je berichtje. Ga je een wedstrijd van PSG bijwonen? 🙂
   Je kunt in het stadion gewoon met een pinpas betalen voor dranken en etenswaren.

   Groetjes,
   Eline | Wegwijs naar Parijs

 13. even een vraagje als je op bv 14 aug een tour doe kan jij dan ook bij trainingen kijken?
  groeten silvia

  • Beste Silvia,

   Het is helaas niet mogelijk om bij je bezoek naar het stadion ook een training te bekijken. De trainingen van de selectie van Paris Saint Germain vinden niet in het stadion zelf plaats, maar op Camp des Loges. Camp des Loges ligt wat verder buiten het centrum.
   Het is in principe wel mogelijk om daar trainingen te bekijken, maar waar en wanneer precies weet ik helaas niet. Daarmee kan ik je dus niet helpen.

   Groetjes,
   Eline | Wegwijs naar Parijs

 14. Is het mogelijk om op 30 april het psg stadion een rondleidingen te nemen

  • Beste Ramon,

   Dankjewel voor je berichtje, leuk dat je op dit moment in Parijs bent. Helaas zijn er in het komende jaar alleen tours op de volgende data:

   22 juli 2019 t/m 07 augustus 2019
   en 12 augustus 2019 t/m 14 augustus 2019

   Wellicht is het een idee om het Stade de France te bezoeken.

   Groetjes,
   Eline | Wegwijs naar Parijs

 15. Is het stadion op woensdag 1 mei 2019 te bezoeken??
  Met vriendelijke groet,
  Simon Bertens

  • Beste Simon,

   Dankjewel voor je berichtje. Helaas zijn er in het komende jaar alleen tours op de volgende data:

   22 juli 2019 t/m 07 augustus 2019
   en 12 augustus 2019 t/m 14 augustus 2019

   Bovendien is 1 mei een nationale feestdag in Frankrijk die groots gevierd wordt. Hou er daarom rekening mee dat er nergens tours gegeven worden op die dag. (Uitzonderingen daar gelaten natuurlijk, maar check het even van tevoren).
   Wellicht is het een idee om het Stade de France te bezoeken.

   Groetjes,
   Eline | Wegwijs naar Parijs

 16. Hallo,
  Is er een stadiontour tussen 26 en 29 april?
  Met vriendelijke groet,
  Rico

  • Beste Rico,

   Dankjewel voor je berichtje. Helaas zijn er in het komende jaar alleen tours op de volgende data:

   22 juli 2019 t/m 07 augustus 2019
   en 12 augustus 2019 t/m 14 augustus 2019

   Groetjes,
   Eline | Wegwijs naar Parijs

 17. Hallo, wij gaan 29-04 t/m 01-05 naar Parijs en willen graag een stadiontour doen. Welke dag hebben we meeste kans? Zijn er eventueel tijden bekend?
  Dank u voor uw antwoord.

  Groetjes Sandy

  • Beste Sandy,

   Dankjewel voor je berichtje, leuk dat jullie binnenkort naar Parijs gaan. Helaas zijn er in het komende jaar alleen tours op de volgende data:

   22 juli 2019 t/m 07 augustus 2019
   en 12 augustus 2019 t/m 14 augustus 2019

   Wellicht is het een idee om het Stade de France te bezoeken.

   Groetjes,
   Eline | Wegwijs naar Parijs

 18. Hoeveel kost het

  • Beste Roos,

   Een stadiontour in het PSG stadion kost €24,50.

   Groetjes,
   Eline | Wegwijs naar Parijs

 19. Hallo,

  Wat zijn de tijdstippen van de stadiontours, of de tijden waartussen dit mogelijk is op vrijdag 31 mei en op zaterdag 1 juni?

  Groetjes

  Jorrit

  • Beste Jorrit,

   Dankjewel voor je berichtje.
   Leuk dat je een paar dagen naar Parijs gaat.
   Helaas zijn er in het komende jaar alleen tours op de volgende data:

   22 juli 2019 t/m 07 augustus 2019
   en 12 augustus 2019 t/m 14 augustus 2019

   Wellicht is het een idee om het Stade de France te bezoeken.

   Groetjes,
   Eline | Wegwijs naar Parijs

 20. Hallo,

  Op welke tijdstippen of tussen welke tijden zijn de stadiontours beschikbaar op vrijdag 31 mei en op zaterdag 1 juni 2019?

  Groetjes
  Jorrit

 21. Hoi,

  Is het stadion te bereiken via het openbaar vervoer/metro?

  Groeten Jessica

  • Hoi Jessica,

   Zeker weten. Het hangt er uiteraard vanaf waar je je in Parijs bevindt, maar metrolijn 9 gaat naar het stadion toe. Je kunt dan uitstappen bij Porte de Saint-Cloud en dan is het nog 6 minuutjes lopen.

   Groetjes,
   Eline | Wegwijs naar Parijs

 22. Is er op 25/26 of 27 februari een tour? 🙂

  • Beste Shireen,

   Dankjewel voor je berichtje. Het is moeilijk te bepalen of er op 25, 26 of 27 februari een stadiontour is. Parc des Princes geeft daar zeer weinig informatie over op de website en online boeken is niet mogelijk. Om er achter te komen of er een tour is zou je dus naar het stadion toe moeten.
   Wellicht is het leuker om tickets te bestellen voor een wedstrijd van PSG of om een stadion tour te boeken in het Stade de France.

   Groetjes,
   Eline | Wegwijs naar Parijs

 23. Zijn er in de 2e week van januari 2019 wel tours beschikbaar en waar kin je deze online betalen

  • Beste Jr,

   Dankjewel voor je berichtje. Leuk dat je een stadion tour wilt doen in het Parc des Princes.
   Een tour in het Parc des Princes is helaas niet online te boeken. Hiervoor moet je naar het stadion zelf toegaan.
   Ze geven weinig online informatie over stadion tours en ik kan je er dus helaas niet veel over vertellen.
   In principe worden er gewoon stadion tours gegeven, behalve als er op de dag zelf of de dag erna een wedstrijd wordt gespeeld.
   Tickets voor het Stade de France kunnen wel online gekocht worden.

   Groetjes,
   Eline | Wegwijs naar Parijs

 24. goedenmorgen

  we willen graag een stadion tour op 25 december , weet iemand dat het mogelijk is ?
  ik weet al de online tickets zijn niet mogelijk dus dan zou ik daar heen rijden als dat open is .

  groetjes

  Andre

  • Beste Andre,

   Er is op 25 december helaas geen stadion tour mogelijk.

   Groetjes,
   Eline | Wegwijs naar Parijs

 25. Good afternoon,

  Is it possible to visit the PSG stadium on Saturday May 28th for a tour?
  My son is great fan.

  Kind regards ,
  Caroline

  • Dear Caroline,

   Tours around Parc des Princes are currently suspended during the ongoing renovation works on the stadium in preparation of Euro 2016. The renovation works are expected to finish at the end of July 2016. So it is unfortunately not possible to visit the PSG stadium on Saturday May 28th.
   For more questions about the stadium and PSG you can try to reach this email address: visiteduparcdesprinces@psg.fr

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.