Stade de France

Eline Door Eline

Hoe gaaf is het om een kijkje achter de schermen in het Stade de France te nemen?! 😊 Om rond te kijken in de kleedkamers van de spelers, om door dezelfde tunnel naar het veld te lopen en in de privéstoelen van de coaches te zitten!? 🙌  Het kan met een spectaculaire stadion tour in het Stade de France. Lees hier onder verder om meer over de stadiontour te weten te komen en om tickets te bestellen 👇👇


Voetbal Stadion Parijs PSG
Stade de France tijdens een voetbalwedstrijd © @simondeboeuf

Tickets voor een stadion tour

Je kunt van tevoren je tickets bestellen. Je krijgt ze dan netjes via de mail. Als je nog wil annuleren kan dat nog makkelijk tot 24 uur van tevoren. Tickets voor volwassenen zijn €16. Tickets voor kinderen (5-18) zijn €11.

🎟️ Tickets voor volwassenen (€16) | Boek hier tickets
🎟️ Tickets voor kinderen (5 – 18) (€11) | Boek tickets
Kinderen onder de 5 jaar zijn gratis


Het Stade de France is het nationale en meest belangrijke stadion van Frankrijk. Het ligt in de voorstad van Parijs: Saint-Denis. Naast voetbal, wordt het stadion voor andere sporten als rugby en atletiek gebruikt. Ook worden er regelmatig grote openluchtevenementen gehouden. Tijdens de Olympische Spelen in Parijs is het Stade de France de plek waar de spectaculaire openingsceremonie plaats vindt 😊

Het is een groot stadion en biedt ruimte voor 80.000 mensen. Voor het idee: in de Amsterdam Arena kunnen 50.000 mensen. Het is mogelijk om een spectaculaire stadiontour te boeken waarbij je een kijkje achter de schermen kunt nemen.

Tip: boek een PSG stadion tour! 😊

Design van het Stade de France

Het stadion is ontworpen door vier samenwerkende architecten: Macary, Zubléna, Regembal en Costantini. Vooral het dak is een opvallend onderdeel van het stadion. Het is een grote schijf die als het ware horizontaal boven het stadion hangt. Het zorgt ervoor dat alle zitplaatsen overdekt zijn en steekt uit tot buiten het stadion. Het midden is wel open gelaten. Niet alleen is dit dak een mooi ontwerp voor het oog, maar het is ook nog praktisch. Het zorgt er namelijk voor dat het stadion omgebouwd kan worden naar een Olympisch stadion. Het is namelijk mogelijk om de onderste tribune, die uit 25.000 zitplaatsen bestaat, 15 meter naar achteren te verplaatsen.

Sinds het Stade de France het Nationaal Stadion is, wordt het voorheen Nationaal Stadion, Parc des Princes, alleen nog gebruikt door de Franse voetbalclub Paris Saint-Germain.

Stadion PSG Parijs
© jb_gx

Stadiontour in het Stade de France

Hoe gaaf is het om rond te kijken in de kleedkamers van de spelers, om door dezelfde tunnel naar het veld te lopen en in de privéstoelen van de coaches te zitten!? 🙌

Tijdens een gave stadiontour van zo’n 90 minuten beleef je het Stade de France zoals echte wereldsterren als Zinedine Zidane en Christiano Ronaldo dat ook gedaan hebben! 😊 Tijdens de rondleiding kom je alles te weten over de grote voetbalwedstrijden die hier hebben plaats gevonden en andere grote evenementen. Een gids leidt je rond achter de schermen en weet je alle informatie te vertellen. Na afloop van de stadion tour kun je nog het museum bekijken en kom je langs een fanshop.

Hier kun je je tickets voor een stadiontour bestellen:

Stade de France
Stade de France Stadion Tour
Stade de France Stadion Tour

Impressie van het Stade de France – Filmpje

Onderstaand filmpje laat een hele interessante rondleiding zien achter de schermen van het Stade de France. Helaas is het filmpje wel in het Frans, maar ook als je geen Frans spreekt is het interessant om te zien.

https://youtube.com/watch?v=i-MZ47hxy2Y%3Fstart%3D65

Parkeren en openbaar vervoer naar Stade de France

Evenementen in het Stade de France zorgen altijd voor een grote mensenmassa. Het grootste gedeelte van de bezoekers komt met de auto naar het stadion. Om problemen met parkeren te voorkomen is het daarom verstandig om net iets verder weg van het stadion te parkeren en bijvoorbeeld met de metro naar het stadion toe te gaan.
Wil je wel graag direct naar het stadion door rijden? Er zijn dan twee snelwegen die naar het stadion leiden. Dit zijn de A1 en de A86. Vanaf de A1 moet je afrit 2 Stade de France nemen en vanaf de A86 afrit 9 Saint-Denis – La Plaine Stade de France nemen.

Parkeren in de stad en met openbaar vervoer naar het Stade de France

Er zijn vier goede parkeergelegenheden in Parijs als je met het openbaar vervoer naar het Stade de France wilt reizen. Ze liggen niet op loopafstand van het stadion, maar wél op loopafstand van de RER B. De RER B  kan jullie vervolgens dicht bij het stadion brengen. Hiervoor neem je de RER B in de richting van Mitry-Claye/ het vliegveld Charles de Gaulle. Stap vervolgens uit bij halte La Plaine-Stade de France.
De volgende parkeergarages worden aangeraden door het Stade de France zelf:

 1. Forum des Halles parkeergarage (+- 10 minuutjes naar het stadion)
  Adres: 12 Rue de Turbigo
 2. De Stalingrad parkeerplaats (+- 10 minuutjes naar het stadion)Deze parkeerplaats ligt op slechts 10 minuten lopen van het Gare du Nord station waar je de RER lijn B kunt pakken.
  Adres: 7 Boulevard de la Chapelle
 3. De Charléty-Coubertin parkeerplaats (+- 20 minuuten naar het stadion)Vanaf deze parkeerplaats loop je naar het RER station Cité Universitaire waar je de RER B pakt.
  Adres: 7, Avenue Pierre de Coubertin
 4. Grand Garage de Clignancourt (+- 30 minuuten naar het stadion)Deze route is iets omslachtiger omdat je eerst metrolijn 4 moet pakken naar Gare du Nord. Vanaf hier kun je vervolgens de RER B pakken.
  Adres: 120 Rue de Clignancourt

Hier onder is een overzichtskaartje te zien van de bovengenoemde parkeergelegenheden in afstand tot het Stade de France. Zoals je ziet liggen parkeergarages 1 t/m 3 mooi langs de route van de RER B en reis je zo in één keer door naar het stadion.

parkeren stade de france