Belleville

Eline Door Eline

Belleville is een echte hippe, multiculturele wijk in het 20e arrondissement van Parijs. Een tijdje geleden mocht ik paar nachten in Belleville verblijven. Toen heb ik dit deel van Parijs écht goed kunnen ontdekken en ik heb heel wat hoogtepuntjes gevonden 😄 In deze post neem ik je mee langs een paar van deze hoogtepuntjes:

Street art in Rue Dénoyez

Een van de meest unieke en interessante hoogtepunten van Belleville is Rue Dénoyez. Deze straat straalt vrolijkheid uit door de vele kleuren die je hier ziet. De muren zijn voorzien van graffiti en zelfs de paaltjes langs de weg hebben een kleurtje gekregen. Ook zie je grote plantenpotten betegeld met mozaïek en zelfs speelgoed 😜 Deze straat is de straat met de meeste street art van Parijs! Hoe cool is dat!? 😊De kans dat je straatartiesten in actie ziet is vrij groot. Het plaatsen van een tekening is namelijk heel laagdrempelig en volledige legaal. Iedereen – ervaren of onervaren – mag hier aan de slag als kunstenaar. Daarom zie je bijna dagelijks een wisseling in tekeningen. Dat maakt het ook zo leuk!

Rue Dénoyez in Belleville Parijs

Rue Dénoyez in Belleville. Foto door: Groume

Rue Dénoyez in Belleville Parijs

Rue Dénoyez in Belleville. Foto door: themikebot

Aux Folies

Aux Folies is een populaire bar op de hoek van Rue Dénoyez. Elke avond zit het terras hier vol met Fransen die samen de dag doorspreken en genieten van een apéro (dit is een soort van Happy Hour). De bekende Franse zangeres Édith Piaf (je weet wel, van het lied ‘Non, je ne regrette rien‘) is in Belleville geboren en heeft in haar jongere jaren hier gezongen 😀

Belleville Parijs

Aux Folies. © Oliver Degabriele

Parc de Belleville

Parc de Belleville is een heerlijk park om even de rust op te zoeken. Het park steekt maar liefst 108 meter uit boven Parijs. Het is daarom een beetje klimmen naar boven, maar je wordt beloond met prachtig uitzicht over de stad! 😍

Parc de Belleville Parijs

Parc de Belleville. Foto door: Guilhem Vellut

Parc de Belleville Parijs

Uitzicht over Parijs vanuit Parc de Belleville. © LisArt

Chinatown en Chinees nieuwjaar

Ik verbleef echt in het hartje van Chinatown. Je ziet hier allerlei Chinese restaurants, Chinese supermarkten en Chinese winkels. Je bevind je even in een hele andere wereld. Eens per jaar, tijdens het Chinees nieuwjaar wordt er groots feest gevierd op traditionele Chinese wijze.

Chinees nieuwjaar belleville 20e arrondissement Parijs

Chinees nieuwjaar in Parijs. Foto door: Radka Hlisnikovska

Overnachten in Belleville

Een van de meest romantische hotelletjes in Parijs ligt in Belleville: Hotel Scarlett 😍
De hotelkamers zijn super leuk, modern en efficiënt ingericht (ja het is niet groot, maar welk hotel wel in Parijs?) 😋
Én als je ’s ochtends de voordeur van het hotel uitstapt heb je vanuit de straat uitzicht op de Eiffeltoren. Wat wil je nog meer? 😄 Check hier de beschikbaarheid van Hotel Scarlett:

Controleer beschikbaarheid hotel in Parijs

Hotel Parijs Belleville 20e arrondissement

© Hotel Scarlett

Tip: Belleville is echt leuk om te ontdekken, maar als ik een tip mag meegeven: Ik vond het niet heel prettig om ’s avonds over Boulevard de Belleville te lopen. Je kunt het beste zorgen dat je hier ’s nachts niet te veel rondwandelt want wij zijn een aantal vreemde types tegengekomen 🤔

Reacties
 1. Wij logeren in boulevard de bellevill waar kunnen wij het dichst die hop en hof bussen nemen bedankt

  • Hoi Viviane,

   Dankjewel voor je berichtje. Leuk dat jullie naar Parijs gaan en graag met de hop on hop off bus willen reizen 😊
   Voor jullie is het opstappunt bij het Louvre de meest dichtsbijzijnde. Ik zou een metro daarheen pakken als ik jullie was (lijn 11).
   Hier kun je ook de plattegrond bekijken van alle opstappunten (en eventueel betrouwbare tickets kopen als je die nog niet had).

   Groetjes,
   Eline | Wegwijs naar Parijs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *