De top mooiste uitzichten over Parijs

Eline Door Eline

Uitzicht over Parijs is op heel veel verschillende plekken mogelijk. Wat zijn de mooiste plekken om naar toe te gaan voor uitzicht over Parijs? Op veel plekken waar je uitzicht over Parijs hebt is het erg druk met toeristen. Misschien wil je liever een momentje voor jezelf terwijl je uitkijkt over de stad. Of zoek je een mooi plekje om samen met je geliefde te genieten van de zonsondergang met uitzicht over Parijs. Hier vind je verschillende plekken met uitzicht over Parijs.

Uitzicht vanaf de Arc de Triomphe
Uitzicht op de Eiffeltoren: Trocadéro
Voor als het regent: uitzicht vanaf de Tour Montparnasse
Origineel: vanaf luchtballon Generali
Uitzicht vanaf de Montmartre
Cliché nummer 1: uitzicht vanaf de Eiffeltoren
Uitzicht over Parijs vanaf de grote warenhuizen

Uitzicht vanaf de Arc de Triomphe

Het uitzicht vanaf de Arc de Triomphe in Parijs is vooral heel speciaal omdat het op een rotonde staat waar maar liefst 12 straten op uit komen, waaronder de wereldberoemde Champs-Elysées.
Ook kun je vanaf de Arc de Triomphe de Eiffeltoren goed zien.

Tickets voor de Arc de Triomphe waarmee je niet in de wachtrij hoeft te staan vind je hier.

Uitzicht op de Eiffeltoren: Trocadéro

Uitzicht over Parijs is extra mooi als de Eiffeltoren ook zichtbaar is. Zeker bij Trocacéro. Hier is het uitzicht op de Eiffeltoren namelijk perfect voor het nemen van foto’s zodat de Eiffeltoren bij je op de foto staat. Je ziet hier dagelijks een paar Japanners voorbij komen met hun selfiestick en proberen om de hele groep op de selfie te zetten inclusief de Eiffeltoren. Het is een grappig gezicht. Ook zie je hier heel veel verliefde stelletjes die samen romantisch poseren.

Voor als het regent: uitzicht vanaf de Tour Montparnasse

Op de 56e verdieping van de Tour Montparnasse is een observatie-verdieping is ingericht. Omdat de hele toren uit ramen bestaat heb je heel mooi uitzicht over Parijs vanaf alle kanten van de toren. Als je een beetje goed weer hebt kun je heel ver kijken en kun je veel bezienswaardigheden van Parijs zien zoals de Eiffeltoren, de Notre Dame, de Sacré Coeur, het Louvre en Jardin Luxembourg.

Het meest ideale van uitzicht over Parijs vanaf deze toren is dat je ook kunt genieten van het uitzicht als het regent of als het koud is buiten. Want genieten vanaf bijvoorbeeld het uitzicht bij de Sacré Coeur is toch minder fijn als het regent. In de Tour Montparnasse op de 56e verdieping zit je lekker binnen. ?

Ook als het mooi weer is hoef je de Tour Montparnasse niet over te slaan. Met een paar trappen verder omhoog kom je namelijk terecht op een groot dakterras waar je ook 360 graden Parijs kunt bekijken. 🙂

Tickets voor de Tour Montparnasse kunnen hier gekocht worden.

Origineel: vanaf luchtballon Generali

Als je op zoek bent naar een hele speciale plek om Parijs vanuit de lucht te bekijken moet je dat doen met Ballon Generali.

Ballon Generali is een kabelballon die sinds 1999 elke dag meerdere keren per dag de lucht in gaat tot een hoogte van wel 150 meter. Je vindt hem in het Parc André Citroën in het vijftiende arrondissement. Vanuit Ballon Generali heb je echt super mooi uitzicht over de stad Parijs inclusief bekende bezienswaardigheden.

Wist je dat de ballon niet alleen gebruikt wordt om toeristen een mooi uitzicht over Parijs te geven?  Sinds de lente van 2008 is de Ballon Generali een indicator voor de luchtkwaliteit in Parijs. De ballon kan van kleur veranderen. Bij een goede luchtkwaliteit kleurt de ballon groen, bij een slechte luchtkwaliteit kleurt hij rood. Hoe gaaf is dat!

Meer informatie vindt je in mijn blog bericht over de luchtballon Generali.

ballon_generali_uitzicht_parijs_bezienswaardigheden
Uitzicht vanaf luchtballon Generali.

Uitzicht vanaf de Montmartre

Mooi uitzicht over Parijs heb je vanaf de Montmartre. De naam verklaart al waarom. De Montmartre is namelijk een wijk wat bovenop een ‘berg’ in Parijs ligt. Vanaf verschillende plekjes in deze wijk heb je prachtig uitzicht over de stad. Een populaire bezienswaardigheid is de Sacré Coeur. Het is een felwitte basiliek bovenop de Montmartre. Vanaf hier heb je mooi uitzicht, maar het is hier erg toeristisch. Het is juist leuk om de wijk Montmartre te gaan verkennen en de geheime, romantische straatjes door te lopen.

Cliché nummer 1: uitzicht vanaf de Eiffeltoren

Enorm cliché is natuurlijk het uitzicht vanaf de Eiffeltoren in Parijs.
Vanaf de Eiffeltoren zijn meerdere bekende bezienswaardigheden te zien. Door een app te downloaden kun je een overzicht zien van welke bezienswaardigheden te zien zouden moeten zijn vanaf de Eiffeltoren.

Uitzicht over Parijs vanaf de grote warenhuizen

Heel mooi uitzicht over Parijs heb je vanaf de dakterrassen van de bekende warenhuizen op de Boulevard Haussmann, Galeries lafayette, en Le Printemps.
Le Roof-Top is het dakterras van Galeries Lafayette en Le Déli-Cieux is het dakterras Printemps.
Vanaf deze warenhuizen heb je aan de ene kant uitzicht over Parijs met de Sacré Coeur en aan de andere kant Opéra Garnier, de Eiffeltoren en La Madeleine. Het voordeel is dat de terrassen van de warenhuizen niet zo druk bezocht zijn als bijvoorbeeld de Eiffeltoren en de Arc de Triomphe. Je hebt hier meer rust om je heen.

Reacties
  1. […] vanuit een hoog punt is altijd een goed idee. Parijs biedt veel verschillende plekken om het mooie uitzicht op te zoeken. Bijvoorbeeld boven op de Arc de Triomphe, bij de Sacré Coeur of vanaf de […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *