Met een peuter naar Disneyland Parijs

Eline Door Eline

Disneyland Parijs is een betoverende wereld vol wonderen, met klassieke Disney-personages, opwindende attracties en spectaculaire shows 😍 Disneyland Parijs bezoeken met een peuter kan een onvergetelijke ervaring zijn. Of je kleintje nu fan is van Mickey Mouse, Assepoester of een ander Disney-personage, er is voor iedereen wat te beleven. In dit artikel geven we tips en tricks voor jullie bezoek aan Disneyland Parijs met een peuter.

We delen onder andere welke attracties geschikt zijn voor jonge kinderen, waar je rekening mee moet houden hoe je het park kunt verkennen met een kinderwagen. Bereid je voor om samen met je peuter magische herinneringen te maken in Disneyland! 🙂

Disneyland Parijs met een peuter


met een peuter naar Disneyland Parijs2

Is een peuter niet te jong om van Disneyland te genieten?

Is Disneyland Parijs leuk met een peuter? Of is een peuter te jong?

Het is natuurlijk aan jou als ouder, maar Disneyland Parijs is zeker wel leuk met een peuter. Het park biedt tal van attracties en activiteiten voor jonge kinderen, waaronder ontmoetingen met populaire Disney-personages, kindvriendelijke attracties en leuke shows.
Bovendien is Disneyland uitgerust met allerlei voorzieningen voor jonge gezinnen, waaronder kinderstoelen, verzorgingsplekken waar je je kindje kunt verschonen en verkooppunten voor babybenodigdheden.

Aan de andere kant kan een bezoek aan Disney ook vermoeiend en overweldigend zijn. Het is belangrijk om rekening te houden met de leeftijd en het tempo van je kind, en de juiste verwachtingen te hebben. Het is aan te raden om rustmomenten in te plannen en de dag niet te overspannen. Als je je goed voorbereidt en realistische verwachtingen hebt, kan een bezoek aan Disneyland Paris een onvergetelijke ervaring zijn voor het hele gezin 😊

Zo bereid je je bezoek aan Disneyland Parijs met een peuter voor

Een bezoek aan Disneyland Paris met een peuter vraagt wat voorbereiding. Hier zijn wat tips:

  1. Plan je route: Bepaal welke attracties geschikt zijn voor peuters en plan je route door het park op basis daarvan. Houd er rekening mee dat sommige attracties langer duren dan andere en dat je peuter wellicht vermoeid raakt.
  2. Verzorging: Zorg ervoor dat je voldoende voeding, drinken en verzorgingsproducten bij je hebt voor je peuter. Het is ook een goed idee om een verzorgingstas mee te nemen en te weten waar de verzorgingsruimten in het park zijn.
    Zorg ervoor dat u voldoende snacks, drankjes en extra kleding meeneemt, evenals andere benodigdheden zoals luiers, doekjes en zonnebrandcrème. Misschien wil je ook een kinderwagen of een reismand meenemen, evenals een deken of een klein kussen voor een dutje.
  3. Bij het plannen van je reis naar Disneyland Parijs is het belangrijk om het juiste moment te kiezen om te bezoeken. Het park kan tijdens het hoogseizoen behoorlijk druk zijn, dus het is het beste om tijdens de drukste tijden, zoals zomervakanties en weekenden, een bezoek aan het park te vermijden. Overweeg in plaats daarvan een bezoek tijdens de week of tijdens het laagseizoen wanneer de drukte kleiner is en de rijen voor attracties korter zijn.
  4. Om je voor te bereiden op drukte en lange rijen, is het een goed idee om vooruit te plannen en gebruik te maken van het Fastpass-systeem, waarmee je een specifieke tijd kunt reserveren voor bepaalde attracties, waardoor je minder tijd in de rij hoeft te staan.

Tip: ben je op zoek naar tickets? Lees onze tips voor tickets in ons artikel over tickets voor Disneyland Parijs 😊

Disneyland Parijs met een peuter

Overnachten met een peuter bij Disneyland Parijs

In de omgeving van Disneyland zijn verschillende hotels te vinden die helemaal in het thema van Disney zijn. Dat is natuurlijk extra leuk voor je kind(eren)! Het ene hotel ligt op loopafstand van het park, het andere hotel ligt wat verder weg. De meeste hotels bieden wel een shuttle naar het park aan waardoor je niet hoeft te lopen en geen auto nodig hebt.

–> Lees er meer over in ons artikel over hotels bij Disneyland Parijs 😊

Attracties die geschikt zijn voor peuters

Waar moet je rekening mee houden bij het uitkiezen van een attractie?

Hoogtevereisten: sommige attracties hebben hoogtevereisten. Dat betekent dat je kind een minimale lengte moet hebben om in een attractie te mogen.

Aangepast aan de leeftijd: sommige attracties zijn mogelijk te intensief voor jongere kinderen en peuters, dus kijk naar de leeftijdsaanbeveling van een attractie. Het laatste wat je wilt, is dat je peuter bang of overweldigd wordt bij een attractie.

Wachttijden: sommige attracties hebben lange wachttijden, dus het kan een goed idee zijn om een FastPass te gebruiken om te voorkomen dat je hoeft te wachten lijn.

Prikkels: sommige attracties kunnen te stimulerend zijn voor jonge kinderen, met felle lichten, harde geluiden, en snel bewegende scènes. Als je denkt dat je peuter gevoelig is voor deze dingen, is het misschien het beste om die bepaalde attractie over te slaan.

Door met deze factoren rekening te houden, kun je ervoor zorgen dat je peuter een plezierige ervaring heeft in Disneyland Parijs. Er zijn een aantal attracties die zeker geschikt zijn voor je peuter 😊

Tip: je kunt ook de app van Disney downloaden. Dan zie je de actuele wachttijden, maar ook welke attracties geschikt zijn voor je peuter 🙂

De meest populaire attracties in Disneyland Parijs voor peuters

1. “It’s a Small World” – Een rustige boottocht langs scènes die verschillende culturen en tradities van over de hele wereld uitbeelden.
2. “Peter Pan’s Flight”
3. “Buzz Lightyear Laser Blast”
4. “Dumbo the Flying Elephant” – Een klassieke rit waarbij je boven Fantasyland zweeft op de rug van Dumbo de olifant.
5. “Alice’s Curious Labyrinth” – Ggebaseerd op het verhaal van Alice in Wonderland.
6. “Snow White and the Seven Dwarfs” – Een gezinsvriendelijke attractie, gebaseerd op het verhaal van Sneeuwwitje.
7. “Casey Jr. Circus trein”
8. “Le Caroussel de Lancelot”, een leuke draaimolen

Tip: bezoek Disneyland Parijs met een kinderwagen

Als je een bezoek brengt aan Disneyland met een peuter, is het gebruik van een kinderwagen een grote aanrader. Als je zelf geen kinderwagen mee hebt kun je een kinderwagen huren bij de ingang van het park of bij de informatiebalie. Het is aan te raden om deze op tijd te reserveren, vooral tijdens piekseizoenen. Het gebruik van een kinderwagen maakt het ook gemakkelijker om je peuter en spullen te vervoeren tijdens de dag. Disney is helemaal ingericht op kinderwagens. Bij iedere attractie is een plek om je wagen te stallen 🙂

Tip: wist je dat je vanuit Nederland en België heel makkelijk met de trein naar Disneyland Parijs kunt reizen? 🚂

Disneyland Parijs met een peuter

Je peuter verzorgen en verschonen

Wil je je peuter verzorgen of verschonen, dan kun je terecht in het babyverzorgingscentrum. In beide Disneyparken kun je er een vinden. Hier kun je zelfs luiers en babyvoeding kopen. Verder kun je je peuter verschonen in de toiletten. Waar de toiletten te vinden zijn staat altijd goed aangegeven.

Tip: er zijn ook verschoontafels in het mannentoilet 🙂

Disneyland Parade

En dan de laatste tip 😊 De Disney Parade is een absolute must-see voor elke peuter! Tijdens deze prachtige parade komen de bekendste Disney-personages tot leven, met dans, muziek en magie. Peuters zullen gefascineerd zijn door de kleurrijke kostuums en grootse optocht, en misschien zelfs hun favoriete personage ontmoeten! Het is aan te raden om op tijd een plekje langs de route te vinden, zodat je peuter de parade goed kan zien. Dit is een onvergetelijk moment 🙂