Dierentuin in Parijs

Eline Door Eline

Parc Zoologique de Paris is de dierentuin van Parijs. In het verleden droeg het dierenpark de naam Bois de Vincennes Parc Zoologique vanwege zijn locatie in het Bois de Vincennes.

Kijk op je weg naar de dierentuin uit naar de ‘Big Rock’. Deze berg van wel 65 meter hoog is het symbool van de dierentuin in Parijs en je weet dat je dichtbij bent zodra je de berg hebt gezien.

Indeling van de dierentuin
Hoogtepunten
Tip

Indeling van de dierentuin

De dierentuin in Parijs heeft onlangs een grote renovatie doorgemaakt.
Het park is nu verdeeld in 5 verschillende werelddelen of ‘biozones’:
– Biozone Patagonië (Zuid-Amerika)
– Biozone Sahel-Soudan
– Biozone Europa
– Biozone Amazone-Guyana
– Biozone Madagaskar

Elke biozone is weer onderverdeeld in verschillende habitats met veel ruimte voor de dieren.

In de biozone Amazone-Guyaha sta je oog in oog met vooral gevaarlijke dieren als de jaguar, de vogelspin en de piranha. Maar ook met andere bijzondere dieren als de toekans, schildpadden en lamantijnen.
Ons eigen werelddeel is ook zeker niet ondervertegenwoordigd. Zo kom je in de biozone Europa dieren tegen als de wolf, de vale gier en de lynx. Is Europa toch niet interessant genoeg? Dan loop je zo weer naar de andere kant van de wereld via de biozones Madagaskar, Patagonië en de savannes van de Sahel. Pas wel op voor de leeuwen hè?!

Dierentuin in Parijs

Dierentuin in Parijs

Hoogtepunten

Een van de belangrijkste doelstellingen van de dierentuin in Parijs is het behoud van bedreigde diersoorten. Verschillende teams zijn dagelijks hard aan het werk om bedreigde diersoorten de bestuderen en te beschermen. Niet alleen in de dierentuin zelf, maar ook in hun land van herkomst.

Geef je bezoekje aan de dierentuin een extra dimensie door ’s ochtends vroeg de giraffen te voorzien van een ontbijtje.
Inclusief een ontbijtje voor jezelf, een rondleiding door het giraffen gebouw en onbeperkte toegang tot de dierentuin voor de rest van de dag.

Een twee jaar durende verbouwing heeft deze dierentuin omgetoverd tot een soort groot safaripark met vijf bijzondere biozones met natuurlijke habitats en veel ruimte voor de dieren. Voor even heb je het idee dat je op safari bent!

Tip

Als je in de winter naar de dierentuin gaat kan het zijn dat veel dieren in winterslaap zijn of niet buiten te zien zijn. Ook is het niet altijd mogelijk om hun verblijf binnen te zien. Ik zou niet perse aanraden om in de zomermaanden naar de dierentuin te gaan, maar hou er wel rekening mee dat sommige dieren niet te zien zullen zijn.

Er kunnen soms lange wachtrijen bij de kassa van de dierentuin staan. Daarom adviseer ik je om altijd van tevoren alvast tickets te bestellen.
Tickets voor de dierentuin kunnen hier besteld worden.

Dierentuin in Parijs