Chalet des Îles: een uniek restaurant in het Bois de Boulogne

Eline Door Eline

Le Chalet des Îles is een idyllisch restaurant, nét buiten de ring van Parijs. Het is met recht een verborgen pareltje te noemen. Het ligt in het Bois de Boulogne in het 16e arrondissement van Parijs. Dit is een groot park in het westen van Parijs. Het restaurant ligt op een eilandje in dit park. Je kunt hier dus alleen per boot komen. Dit is slechts een klein stukje varen en heel gemakkelijk, want het restaurant beschikt over een eigen pontje. Met dit pontje worden gasten heen en weer gevaren. Het is een unieke ervaring, het eten is goed, het terras is heerlijk om te zitten én je waant je even in een hele andere wereld! 😍

Door de fijne ligging in de natuur heb je bij Le Chalet des Îles soms het idee alsof je helemaal niet meer in Parijs bent 😜
Tip: combineer het met een bezoek aan het Fondation Louis Vuitton. Een bijzonder museum, ook in het Bois de Boulogne. Tickets voor het Fondation Louis Vuitton zijn inclusief shuttle van het centrum naar het Bois de Boulogne, dus het is ook nog eens super praktisch 😉 Lees er hier meer over.

Chalet des Îles


chalet des iles bois de boulogne parijs
chalet des iles bois de boulogne parijs

Dit restaurant ligt dus direct aan het water en het is mogelijk om buiten op het terras (dus aan het water) te zitten, maar ook binnen in het restaurant is voldoende plek om te zitten tijdens de wat koudere maanden van het jaar.

Je kunt bij Le Chalet des Îles zowel terecht voor een lekker drankje, als voor de lunch of een diner. Ze zijn gespecialiseerd in gerechten uit de Franse keuken. Naast de uitgebreide menukaart, biedt ook de wijnkaart keuze genoeg.

Enkele voorbeelden van de heerlijke hapjes en gerechten op de dinerkaart die je bij Le Chalet des Îles kunt eten, zijn de blinis met crème fraiche en gerookte zalm, tonijn tartaar, mosselen, een typisch Frans kaasplankje en chocolade profiteroles.

Tip: op zondag kun je er terecht voor een lekkere brunch! ❤️ Tijdens deze brunch worden steeds wisselende vers gemaakte gerechten geserveerd.

chalet des îles bois de boulogne parijs
chalet des îles bois de boulogne parijs

Cocktails

Zoals gezegd is Le Chalet des Îles niet alleen een bezoekje waard om lekker te eten. Ze blinken hier ook uit in het serveren van cocktails. De keuze qua cocktails is niet heel groot (er zijn 6 verschillende cocktails die je kunt bestellen), maar deze cocktails zijn stuk voor stuk subliem van smaak. Een greep uit de cocktails die geserveerd worden: twee soorten Mojito’s, een Bloody Mary en de Cosmopolitan. 

Tip: er vinden regelmatig avonden met livemuziek plaats. Het verschilt een beetje wanneer deze avonden plaatsvinden, dus check even de Instagram pagina van Chalet des Îles.

Een bootje huren

Le Chalet des Îles en het Bois de Boulogne heeft meer te bieden dan alleen het heerlijke eten en drinken, je kunt er namelijk ook voor kiezen om een bootje te huren. Hierbij heb je twee opties: een bootje huren waarmee je zelf kunt varen (deze roeibootjes zijn te huur aan de Noordelijke oever van Lac Inferieur) of kiezen voor een bootje met schipper en inbegrepen picknick. Wanneer je kiest voor de laatste optie, kun je niet alleen genieten van het gemak van een privé schipper en een heerlijke picknick, maar kom je ook veel te weten over het Bois de Boulogne. De schipper vertelt je namelijk allerlei leuke weetjes tijdens de vaartocht. De boot met schipper & picknick is te boeken voor gezelschappen van 2 – 6 personen en de kosten hiervan zijn €140,- voor 2 personen. 

Le Chalet des Îles in de winter

Uiteraard is Le Chalet des Îles een fantastische plek om een paar uur door te brengen in de lente of zomer: je kunt dan heerlijk in het zonnetje aan het water genieten van wat te eten en/of drinken, uitkijkend over het prachtige Bois de Boulogne.

Maar ook in de winter is het zeker geen slecht idee om het pontje te pakken. Je kunt hier namelijk heel goed terecht voor een kop warme Franse chocolademelk met slagroom of een kaasfondue! 🧀 Reserveer een plekje bij hun openhaard en je hebt gegarandeerd een heerlijke middag/avond 😊

Uitgaan in Parijs: DJ avonden bij Chalet des Îles

Tot slot is ook “la Belle Etoile” het noemen waard. La Belle Etoile is een speciale dansavond inclusief live DJ, tot diep in de nacht (meestal tussen 19.00 en 4.00 uur). Deze dansavonden worden meerdere keren per jaar georganiseerd, met name in de zomer. Het is echt een aanrader als je het leuk vindt om uit te gaan in Parijs. De la Belle Etoile avonden vinden niet op vaste data in het jaar plaats, hou hiervoor de Instagram pagina van Le Chalet des Îles goed in de gaten, hier worden deze avonden namelijk van tevoren aangekondigd.

chalet des iles parijs