Lente in Parijs

Eline Door Eline

Ik hou van de lente! 🌷 Eindelijk begin je te merken dat de winter toch echt voorbij is. De zon laat zich steeds meer zien en ook de zonnestralen zijn ineens een stuk warmer. Als de krokusjes alweer boven de grond komen en je stiekem je jas open kunt ritsen heb je dat ultieme lentegevoel weer te pakken! Heerlijk! Zeker in een stad als Parijs kun je optimaal genieten van de lente. Hierbij heb ik mijn lentetips voor jou op een rijtje gezet 😊

Tip: lees ook ons artikel over de meivakantie in Parijs.

Lekker picknicken in de mooiste parken van Parijs

Parijs heeft een aantal mooie parken. Hier kun je lekker op het gras liggen of gebruik maken van de groene stoeltjes die bijna in alle parken te vinden zijn 😋 Koop ergens bij een bakkertje om de hoek een vers stokbrood, fix ergens een flesje wijn en een goede brie en genieten maar! Lekker in het zonnetje. Pas wel op dat je niet verbrand in de eerste warme zonnestralen van het jaar 😜
Leuke parken om te picknicken zijn het Jardin du Luxembourg, Jardin des Tuileries bij het Louvre, Jardin du Palais Royal (ook vlakbij het Louvre) en Champs de Mars bij de Eiffeltoren.

Jardin du Palais Royal 1e arrondissement Parijs
Jardin du Palais Royal

Kersenbloesem in Parijs

Kersenbloesem is mijn favoriete bloesemboom en ik heb geluk, want in de lente kun je deze prachtige bloesems op meerdere plekken in Parijs bewonderen! 🌸
Bijvoorbeeld bij de Notre Dame, de Eiffeltoren, het Petit Palais en de mur de je t’aime in de Montmartre. In dit artikel vind je een compleet overzicht inclusief interactieve kaart waar je de kersenbloesems kunt vinden 😊

Bezoek aan Rodin Museum en Petit Palais

Ja, breng echt een bezoekje aan het Rodin Museum en het Petit Palais! En dat zijn geen twee willekeurige aanraders. Naast dat beide musea een hele interessante collectie herbergen, hebben ze ook beiden een prachtige binnentuin die compleet in bloei staan in de lente! 😍 In de binnentuin van het Petit Palais vind je bijvoorbeeld ook kersenbloesem.

Rodin museum Parijs
Rodin museum Parijs ©

Pasen in Parijs

Zoveel te beleven in Parijs met Pasen: mooie kerkdiensten, eieren zoeken en uiteraard patisserieën die volledig uitpakken met hun aanbod chocolade! Al weken voordat het eigenlijk Pasen is kun zijn de etalages prachtig versierd met chocoladecreaties.
Een aanrader met Pasen is de chocolade van Edwart Chocolatier. Elk jaar onderscheidt Edwart Chocolatier zich dankzij originele themabeeldjes van chocolade. Je vindt hem op de Rue de Rivoli (nummer 244) en in de Marais (17 rue Vieille du Temple).

Voor kinderen worden er op Pasen leuke activiteiten georganiseerd. Zo kun je eieren zoeken, workshops volgen, raadsels en speurtochten oplossen en kookklassen volgen over hoe je het lekkerste chocoladetoetje maakt. En vergeet niet je paasmandje mee te nemen want bij verschillende grote bezienswaardigheden en attracties in Parijs als de Eiffeltoren kan die goed van pas komen 😏

Als je met Pasen graag een keer een paasdienst in Parijs wilt meemaken kun je aanschuiven in de grote kathedralen als de Notre Dame en de Sacré Coeur. Zij zijn open voor publiek om speciale paasdiensten bij te wonen. Heel bijzonder om dit een keer te doen. In het Sainte-Chapelle kun je tijdens Pasen een klassiek muziek concert bijwonen. Ook in de La Madeleine kun je een concert bijwonen.

Bekijk Parijs met de fiets

Als je het mij vraagt zou je Parijs altijd met de fiets moeten bekijken. Je kunt in Parijs fietsen huren bij Vélib‘. Als je dit op een slimme manier aanpakt kost het je maar 5 euro per persoon per dag! Niet alleen goed voor de gezondheid, maar ook voor de portemonnee dus. Hoe dit precies werkt kun je lezen in mijn artikeltje over fietsen in Parijs. Zeker een aanrader hoor!

Vélib op de Pont de Bir-Hakeim

Geniet op een originele manier van het uitzicht over Parijs

Waar je in de winter en de herfst in Parijs het beste kunt genieten van het uitzicht over de stad vanaf de Tour Montparnasse omdat het overdekt is, maakt het in de lente niet meer zoveel uit. Het is niet meer koud, het regent een stuk minder dus we kunnen uitzicht over Parijs weer opzoeken op andere plekken. Een van de meest originele manieren is om Parijs te bekijken vanuit luchtballon Generali 😍 Dit is een kabelballon die al sinds 1999 elke dag meerdere keren per dag de lucht in gaat tot een hoogte van wel 150 meter. Je vindt hem in het Parc André Citroën in het 15e arrondissement van Parijs.

Adres: Parc André Citroën
Geopend: Dagelijks van 9:00 uur tot 19:00. Let op! Bij slecht weer (veel wind) gaat hij niet de lucht in.

Uitzicht over Parijs met luchtballon Generali © Wegwijs naar Parijs

Varen over de Seine

De lente is een heerlijk seizoen om een leuke boottocht over de Seine te maken waarbij je ook nog eens langs vele populaire bezienswaardigheden van Parijs komt die langs de Seine te zien zijn. En om deze ervaring helemaal op en top Frans te maken word je de keuze geboden om te genieten van een glas champagne tijdens je boottocht. Proost! 🍾 Tickets voor zo’n boottocht over de Seine kun je hier bestellen.

Proost!

Fonteinenshow bij het Paleis van Versailles

De paleistuinen van het paleis van Versailles zijn echt heerlijk om doorheen te wandelen. Alles is zo mooi en goed onderhouden. De tuinen van Versailles staan zelfs op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Een echte must-see dus! 😊 Vooral vanwege de geweldige fonteinen. Er worden namelijk fonteinshows gegeven waarbij de fonteinen water spuiten op het ritme van de muziek waarbij er ook een mooie lichtshow te zien is. Dit is heel indrukwekkend. De dagen waarop zo’n fonteinshow plaats vindt verandert per jaar (begint meestal vanaf april) dus check altijd even goed of je op de juiste dag gaat. Ook heb je daar speciale tickets voor nodig. Die kun je hier bestellen.

  • Fonteinshows: apr-okt op za & zon, mei-jun op di en op 19 apr, 8 & 30 mei en 15 aug
  • Muzikale Tuinen: apr-mei & jul-okt op di, apr-okt op vr. Shows van 10:00 tot 19:00
Fontein in de paleistuin van het Paleis van Versailles

Roland Garros Tennis Grandslam

Roland Garros is dé tennis grandslam van Frankrijk. Je kunt hier tickets voor kopen om wedstrijden bij te wonen van de grootste tennisspelers van de wereld. Ik ben zelf een enorme tennisfanaat en hier dan ook zelf geweest om wedstrijden te kijken 🤗 Voor tennisliefhebbers echt een aanrader. Roland Garros vindt altijd eind mei/begin juni plaats.