Lente in Parijs

Ohh ik hou toch zo van de lente. Eindelijk begin je te merken dat de winter toch echt voorbij is. De zon laat zich steeds meer zien en ook de zonnestralen zijn ineens een stuk warmer. Als de krokusjes alweer boven de grond komen en je stiekem je jas open kunt ritsen heb je dat ultieme lentegevoel weer te pakken! Heerlijk! Zeker in zo’n mooie stad als Parijs kun je optimaal genieten van de lente.
Hierbij heb ik mijn lentetips voor je op een rijtje gezet, want je zou zomaar vergeten dat de lente echt een paar super leuke evenementen met zich mee brengt. Wat denk je bijvoorbeeld van Pasen en van het grote tennis grandslam Roland Garros? 🙂

Lekker picknicken in de mooiste parken van Parijs

Parijs heeft een aantal enorm mooie en gezellige parken waar het heerlijk is om lekker op het gras te gaan liggen relaxen. Koop ergens bij een bakkertje om de hoek een verse stokbrood, fix ergens een flesje wijn en een goede brie en genieten maar! Lekker in het zonnetje. Pas wel op dat je niet verbrand in de eerste warme zonnestralen van het jaar 🙂
Leuke parken om te picknicken zijn het Jardin du Luxembourg, Jardin des Tuileries bij het Louvre en Champs de Mars bij de Eiffeltoren.

Foto door: Andy Hay

Pasen in Parijs! Leuk!

Zoveel te beleven in Parijs met Pasen: mooie kerkdiensten, eieren zoeken en genieten van al het lekkere chocola in de etalages van de patisseries!

Al weken voordat het eigenlijk Pasen is kun je de lekkere chocolade al vinden in de etalages van de patisseries in Parijs. Je vindt heel veel mooie creaties (paashazen en eieren) van chocolade en het is zoooo lekker. Pasen is altijd weer een moeilijke tijd van het jaar om chocolade te weerstaan haha 🙂

Voor kinderen is het trouwens echt fantastisch om naar Parijs te gaan met Pasen. Er worden veel activiteiten georganiseerd. Zo kun je eieren zoeken, workshops volgen, raadsels en speurtochten oplossen en kookklassen volgen over hoe je het lekkerste chocolade toetje maakt. Vergeet niet je paasmandje mee te nemen want bij verschillende grote bezienswaardigheden en attracties in Parijs als de Eiffeltoren kan die goed van pas komen 🙂

Als je met Pasen graag een keer een paasdienst in Parijs wilt meemaken kun je aanschuiven in de grote kathedralen als de Notre Dame en de Sacré Coeur. Zij zijn open voor publiek om speciale paasdiensten bij te wonen. Heel bijzonder om dit een keer te doen. In het Sainte-Chapelle kun je tijdens Pasen een klassiek muziek concert bijwonen. Ook in de La Madeleine kun je een concert bijwonen.

Bekijk Parijs met de fiets! 🙂

Als je het mij vraagt zou je Parijs altijd met de fiets moeten bekijken. Maar ik kan me voorstellen dat de andere seizoenen daar net wat minder geschikt voor zijn.
De winter in Parijs: KOUD!
De zomer in Parijs: HEET!
De herfst in Parijs: Regen!
Oké, oké, vooruit! Maar, de lente in Parijs is dus ideaal om Parijs te bekijken vanaf de pedalen.
En je hoeft daarvoor niet helemaal vanuit Nederland een fiets mee te nemen hoor. Ik weet niet of je het kent, maar je kunt in Parijs fietsen huren bij Vélib‘. Als je dit op een slimme manier aanpakt kost het je maar 1,70 euro per persoon per dag! Niet alleen goed voor de gezondheid, maar ook voor de portemonnee dus. Hoe dit precies werkt kun je lezen in mijn artikeltje over fietsen in Parijs. Zeker een aanrader hoor!

Foto door: mariordo59

Geniet op een originele manier van het uitzicht over Parijs

Waar je in de winter en de herfst in Parijs het beste kunt genieten van het uitzicht over de stad vanaf de Tour Montparnasse omdat het overdekt is, maakt het in de lente niet meer zoveel uit. Het is niet meer koud, het regent een stuk minder dus we kunnen uitzicht over Parijs weer opzoeken op andere plekken. Een van de meest originele manieren is om Parijs te bekijken vanuit luchtballon Generali.

Le Ballon Generali is een kabelballon die sinds 1999 elke dag meerdere keren per dag de lucht in gaat tot een hoogte van wel 150 meter. Je vindt hem in het Parc André Citroën in het vijftiende arrondissement van Parijs.

Foto door: Guilhem Vellut

Varen over de Seine

De lente is een heerlijk seizoen om een leuke boottocht over de Seine te maken waarbij je ook nog eens langs vele populaire bezienswaardigheden van Parijs komt die langs de Seine te zien zijn. Denk hier aan de Eiffeltoren, het Louvre, Musée d’Orsay en de Notre Dame.

Je hebt op de boot zowel de mogelijkheid om binnen als buiten te zitten. Is de lente dus nog nét iets te koud ga je lekker binnen zitten. Komen de warme zonnestralen goed door? Dan kun je optimaal genieten op het dak van de boot.
En om deze ervaring helemaal op en top Frans te maken word je de keuze geboden om te genieten van een glas champagne tijdens je boottocht of een echte Franse crêpe 🙂

Tickets voor zo’n boottocht over de Seine kun je hier bestellen.

Voor de echte tortelduifjes

Ja de lente is toch ook wel een beetje het seizoen van de verliefde stelletjes, of niet? Valentijnsdag is net achter de rug en nu lekker samen even een weekendje er tussen uit naar Parijs. Ik begrijp het helemaal. Het eerste weekendje naar het buitenland met mijn vriend gingen wij ook naar Parijs in jawel: de lente! Helemaal verliefd. Lekker samen genieten, terrasje pakken, in parken liggen, bezienswaardigheden bekijken en lekkere Franse crêpes eten.

Een leuke romantische tip is om een rondtour te doen door Parijs in een Franse Citroën 2CV, oftewel: een lelijke eend. Met een echte Parijzenaar aan het stuur die jullie van alles wat kan vertellen. Gooi lekker het dak van de auto open en geniet samen van de lentelucht in Parijs. Vergeet onderweg niet te stoppen voor de meest romantische foto’s. 🙂

Check hier het artikeltje wat ik aan deze romantische tour gewijd heb. Om direct tickets te boeken kun je hier heengaan.

Roland Garros Tennis Grandslam

Roland Garros is de tennis grandslam van Frankrijk. Je kunt hier tickets voor kopen om wedstrijden bij te wonen van de grootste tennisspelers van de wereld. Ik ben zelf een enorme tennisfanaat en hier dan ook zelf geweest om wedstrijden te kijken. 🙂 Roland Garros vindt altijd eind mei/begin juni plaats.

Top bezienswaardigheden in Parijs

Uiteraard is het in welk seizoen dan ook leuk om de top bezienswaardigheden van Parijs te bezoeken. Op deze pagina vind je een overzicht met de mooiste, populairste bezienswaardigheden in Parijs.