Mooiste kersenbloesem spots

Eline Door Eline

Als je Parijs in de lente bezoekt heb je misschien het geluk dat de stad versierd is met kersenbloesem! 🌸 In Japan het symbool van vergankelijke schoonheid, in Parijs gewoon heel mooi om te bezichtigen. In theorie bloeit kersenbloesem vanaf april, maar dit is afhankelijk van het weer. Na een relatief warme winter kan het al in maart gaan bloeien. Hier geef ik je een overzicht van de mooiste kersenbloesem plekken in Parijs 🙂

Begraafplaats Père Lachaise

Begraafplaats Père Lachaise is een prachtige begraafplaats waar de verschillende seizoenen altijd heel mooi te beleven zijn. Dat komt door de vele bomen op deze begraafplaats. In de herfst kleur het dan ook helemaal rood en oranje en in de lente vind je hier kersenbloesem! 😍 Naast de mooie bomen is een bezoekje aan deze begraafplaats ook de moeite waard omdat er veel beroemdheden begraven liggen.

Kersenbloesem op de Père Lachaise begraafplaats in Parijs ©Chris Lewis

Notre Dame

Hoewel de Notre Dame een tijdje geleden is afgebrand en (nog) niet is geopend voor bezoekers, is een bezoekje aan de Notre Dame wél de moeite waard vanwege de fantastisch mooie kersenbloesem die daar te vinden is! 🌸✨ Het is vanwege de kersenbloesem ook een populaire plek voor het maken van trouwfoto’s.

Shakespeare and Company

Shakespeare and Company is een Engelstalige boekhandel en bibliotheek in hartje Parijs. Naast het feit dat hier een prachtige kersenbloesem voor de deur te vinden is, verklap ik hiermee gelijk een prachtig onontdekt plekje in Parijs. Deze boekhandel is een absolute must-see.
Tip: naast de Shakespeare and Company zit de Shakespeare and Company café. Heerlijke koffie én uitzicht op zowel de kersenbloesem als de Notre Dame! 😏 Ook vanaf de tweede verdieping van de boekenwinkel heb je vanuit het raam uitzicht op de Notre Dame.

Petit Palais

Het Petit Palais is sowieso een van mijn favoriete musea, vooral vanwege de prachtige binnentuin. De binnentuin is een oase van rust waar je echt even ontsnapt uit het drukke centrum van Parijs. Ook hier is kersenbloesem te vinden! 🌸

Jardin du Palais Royal

Sowieso al een van de mooiste in tuinen in Parijs, maar mét kersenbloesem nog 1000x mooier: het Jardin du Palais Royal! 😍 (Stiekem zijn het eigenlijk vooral Magnolia’s, maar die zijn misschien wel nog mooier dan kersenbloesem).

Jardin du Palais Royal in Parijs!

Café Le Vrai Paris

Locatie: 33 Rue des Abbesses, 18e arrondissement

Kersenbloesem bij het café Le Vrai Paris

Eiffeltoren

Jawel, ook bij de Eiffeltoren is Kersenbloesem te bewonderen 😍 En ja, do I need to say more? Ik denk dat de foto hieronder alles zegt! 🌸

Kersenbloesem bij de Eiffeltoren ©wonguy974

Volledig overzicht

Dit waren een paar highlights als het gaat om kersenbloesem. Verder vind je nog kersenbloesem bij:

 • Jardin du Palais Royal (6 Rue de Montpensier, 1e arrondissement)
 • Square Rene Viviani, vlakbij de Notre Dame
 • Jardin des Plantes (57 Rue Cuvier, 5e arrondissement)
 • Square Marie Trintignant (4e arrondissement)
 • Jardin Saint- Simonian (Belleville, 20e arrondissement)
 • Voor de metrouitgang Falguiere (15e arrondissement)
 • Rondom Hôtel de Ville (4e arrondissement).

Om het overzichtelijk voor jullie te maken heb ik alle locaties weergeven op een kaart. Deze kaart kun je hier bekijken 😊🌸 Veel plezier in je ontdekkingstocht naar de kersenbloesem, en mocht je kersenbloesem tegenkomen die nog niet op mijn kaart te vinden is? Dan hoor ik het heel graag 😊 Als je er een mooie foto bij hebt kan ik hem zelfs hier delen 🙂

Overige kersenbloesem tips

 1. Je vindt kersenbloesem in Parijs tussen begin maart en begin april. Maar dit verschilt per jaar.
 2. Zoek je favoriete plekjes via mijn kaart.
 3. Wil je een goede foto maken met kersenbloesem? Ga dan ’s ochtends vroeg al naar jouw gewenste spot toe zodat je geen last hebt van andere toeristen.
 4. Laat het me weten als je mooie kersenbloesem hebt gevonden, ik ben benieuwd naar je foto’s! 😊