Meivakantie in Parijs

Eline Door Eline

Er gaat niets boven de Meivakantie in Parijs! 🌸 De stad is gevuld met bloesems en de lucht is vol met de geur van verse croissants 🥐 In dit artikel zetten we de leukste activiteiten tijdens de meivakantie op een rijtje. Bekijk ook zeker onze artikelen over de bezienswaardigheden of musea.

Tip: lees ook ons artikel met Leuke activiteiten met kinderen. Dit artikel hebben we speciaal geschreven voor ouders én met ouders 😊

Meivakantie in Parijs


Vervoer naar Parijs tijdens de meivakantie

Zit je nog in de fase waarin je je meivakantie naar Parijs nog aan het plannen bent?
Qua vervoer zijn er meerdere opties:
🚆 Met de trein naar Parijs
🚗 Met de auto naar Parijs
🚌 Met bus naar Parijs

Welke optie het beste is hangt van meerdere dingen af. Het hangt er bijvoorbeeld vanaf wanneer je boekt en met hoeveel mensen je gaat. Ga je met een gezin? Dan is de auto vaak de goedkoopste optie. Zeker als je wat korter van tevoren boekt.
Gaan jullie samen? Dan is de trein goedkoper. Maar de trein is wel het meest goedkoop als je 3 tot 4 maanden van tevoren boekt. Het verschil in kosten hebben we uitgerekend in ons artikel: ‘hoeveel kost een weekend Parijs‘.

Leuke activiteiten om te doen tijdens de meivakantie in Parijs

Hieronder staan een aantal leuke activiteiten om te doen tijdens de meivakantie in Parijs. We hebben specifiek gezocht naar leuke tentoonstellingen rond deze periode die ook geschikt zijn voor kinderen.
Daarnaast is het altijd leuk om activiteiten te doen die buiten plaatsvinden zoals een rondvaart over de Seine of een fietstour 😊

boottocht over de seine met kinderen

Boottocht over de Seine

Een rondvaart over de Seine is een van de leukste dingen om te doen in Parijs, zeker tijdens de meivakantie! De zon begint namelijk weer lekker te schijnen dus je kunt tijdens de boottocht op het buitendek zitten. Zo geniet je van Parijs terwijl je ondertussen een kleurtje op doet ☀️

Het is ook erg leuk voor kinderen omdat het niet te lang duurt. In een uurtje vaar je langs alle grote bezienswaardigheden die langs de Seine te zien zijn.

Het opstappunt ligt aan de voet van de Eiffeltoren, dus je kunt ze goed met elkaar combineren 😊

Tickets voor deze rondvaart zijn €16 voor volwassenen.
Kinderen van 7 tot 11 jaar kunnen voor €7,50 al mee varen.

🎟️ Bestel hier je tickets voor de boottocht over de Seine.
Tip: bestel nu je tickets met korting. Gebruik de kortingscode WEGWIJSSEINE10.

Rodin museum Parijs

Beeldentuin van het Rodin Museum

Het Rodin museum is eigenlijk het hele jaar door een bezoekje waard, maar juist in de maanden dat de zon schijnt is het een aanrader. En dus ook tijdens de meivakantie ☀️

Dit museum is namelijk niet volledig overdekt, maar heeft ook een beeldentuin. Je kent het beeld ‘de Denker’ wellicht wel. Dit is een van de beelden die in de tuin van het Rodin Museum te vinden is. En dat is niet voor niets.

Het werk van Rodin is kenmerkend door het onregelmatige oppervlak van de beelden. Het lichtval veroorzaakt daardoor schitteringen. Daarom zijn de beelden juist buiten extra mooi! 😍

Een ticket voor volwassenen (18+) kost €14.
Kinderen zijn gratis.

🎟️ Bestel hier je tickets voor het Rodin Museum.

Meivakantie Parijs Farao's in Atelier des Lumieres

De farao’s van Egypte in Atelier des Lumières

In de meivakantie van 2024 vindt er in het Atelier des Lumières een expositie plaats die gaat over Egypte en de farao’s.

Je ziet dan spectaculaire bewegende beelden van Farao’s en Egypte 😊 Dit is een grote aanrader voor kinderen.

Je vindt het Atelier des Lumières in een gerenoveerde gieterij uit de 19e eeuw. Het is een leuke activiteit omdat kunst hier echt tot leven komt. Het is een leuke afwisseling op ‘reguliere’ musea en ook een belevenis voor mensen of kinderen die normaal niet heel erg weg zijn van kunst.

🎟️ Boek hier je tickets
Voor kinderen t/m 25 jaar zijn er goedkopere tickets.
Dit kan alleen op weekdagen, niet in het weekend.

eiffeltoren parijs bezoeken

Mooiste bloesems opzoeken

Rond de meivakantie zijn bomen en bloemen natuurlijk helemaal in bloei! Met een beetje geluk pik je nog wat kersenbloesem mee 🌸 Dat zijn bomen met van die mooie roze bloemetjes. Kersenbloesem bloeit vanaf april, maar na een warme winter kan het ook in maart al gaan bloeien.

De mooiste kersenbloesem vind je in Jardin du Palais Royal, de begraafplaats Père Lachaise, bij de Eiffeltoren, in de binnentuin van het Petit Palais en voor de deur van de Engelse boekhandel Shakespeare and Company. Lees er meer over in ons artikel over de beste bloesemspots in Parijs.

Fietstour in Parijs met BajaBikes

Fietstour in de meivakantie

De meivakantie is bij uitstek geschikt voor een leuke fietstour. Zeker als je met kinderen naar Parijs gaat. Baja bikes biedt leuke fietstours aan die speciaal voor kinderen zijn bedacht. Ze rijden dan routes waar minder verkeer is. Ook krijgen kinderen een helm en zijn de verhalen aangepast op kinderen.

Met de tour fiets je dan langs de grootste bezienswaardigheden in Parijs. Zo zie je gelijk een groot deel van de stad 🙂

Ga je zonder kinderen naar Parijs? Dan kun je de reguliere ‘highlights’ route kiezen of een route die juist buiten de gebane paden komt.

Baja Bikes is een Nederlands bedrijf die fietstours met Nederlandse gids aanbiedt. Zo krijg je alle informatie goed mee 😊 –> Boek je fietstour hier bij Baja Bikes.

meivakantie in Parijs paleis van Versailles

Fonteinenshow bij het Paleis van Versailles

Rond de meivakantie is Versailles erg leuk om te bezoeken, want vanaf deze periode start Les Grand Eaux van Versailles weer! 🎉

Dit is de grote fonteinenshow in de tuinen van Versailles. Onder begeleiding van licht en geluid dansen de stralen van de fonteinen beweeglijk op en neer. Erg leuk om te zien.

Daarnaast is ook het paleis zelf uiteraard ook een must-see in Parijs! 👑

Vanaf het centrum van Parijs is het met de RER (metro) 30 minuten naar het Paleis van Versailles.

🎟️ Boek hier je tickets voor het Paleis van Versailles + de tuinen.

Tip: ben je nog op zoek naar een hotel in Parijs? Lees dan onze artikelen over:
Hotel met parkeerplaats
Kindvriendelijke hotels
Hotels in het centrum
Boutique hotels in de Marais

notre dame parijs

Bezoek de Notre Dame weer!

Wist je dat de Notre Dame vlák voor de meivakantie haar deuren weer opent? De deuren openen namelijk weer op 15 april 2024. Dat is precies 5 jaar nadat er een grote brand uitbrak in de Notre Dame. De kathedraal is met heel veel liefde en aandacht gerestaureerd. Leuk om zo vlak na de heropening een bezoekje te brengen 🙂

➡️ Lees hier ons artikel voor je bezoek aan de Notre Dame

Dieren in het Evolutiemuseum (aanrader met kinderen)

Het Grande Galerie d’Évolution is een van de meest indrukwekkende plekken in Parijs! 😍 Het is bij uitstek een van de leukste musea voor kinderen.

Je vindt dit museum in de botanische tuin ‘Jardin des Plantes’. Dus je kunt het combineren met een lekkere picknick in het park 🌷

Hier zie je veel verschillende dieren. Denk dan aan leeuwen, panters, cheeta’s etc. Het is een heel interactief museum waardoor dit juist voor kinderen zo leuk is. Bovendien maken de opgezette dieren altijd veel indruk.

Tickets kosten slechts €10. Kinderen zijn gratis.
🎟️ Boek hier je tickets
🎟️ Combi-ticket voor het museum + de mini-dierentuin in Jardin des Plantes (liggen vlakbij elkaar).

Klimaat in een modern jasje

*De tentoonstelling tijdens de meivakantie in het Bourse de Commerce is op dit moment nog niet bekend. De informatie hieronder is van 2023. Scroll even verder naar de volgende tip 🙂

Wil je een indrukwekkend museum bezoeken en je kinderen tegelijkertijd iets leren over het klimaat en milieu? In het hedendaagse museum ‘Bourse de Commerce’ is een interessante tentoonstelling genaamd ‘Voor de storm’. In het Frans: Avant l’orage.

Bij deze tentoonstelling wordt de impact van de mens op de natuur vastgelegd. Maar er wordt ook gefantaseerd over hoe de natuur het weer zelf overneemt. Alles op een ‘moderne’ manier, dus wat fantasie is wel nodig in dit museum.

Ook het gebouw zelf is interessant, want het is een koepelvormige, 18de-eeuwse korenbeurs van Parijs. Het is pas voor maar liefst €200 miljoen gerenoveerd!

Tickets kosten €14 als je een specifiek tijdstip kiest.
Je kunt ook een dagkaart kopen, dan hoef je het niet van tevoren te timen. Dit is €18. Kinderen zijn gratis.
🎟️ Boek hier je tickets

Tip: bekijk ook ons eigen eBook over Parijs. Hierin delen we een aantal leuke wandelingen mét tips waar je onderweg wat lekkers kunt eten 😊 Bijvoorbeeld de lekkerste croissantjes van Parijs.

louvre museumnacht meivakantie in Parijs

Nuit des Musées (museumnacht)

Nuit des Musées vindt traditioneel op de derde zaterdag van mei plaats. Het valt net buiten de meivakantie, maar als je toevallig rond deze periode in Parijs bent is het leuk om dit mee te pakken. Meer dan 80 musea blijven ’s avonds geopend tot een uur of 23. Het is erg bijzonder om de Parijse musea ’s avonds te bezoeken. Dat geeft toch een hele andere sfeer. Ook zijn er vaak hele leuke activiteiten voor kinderen 😊

Én de deelnemende musea zijn tijdens deze nacht gratis! Dit geeft je de kans om musea te bezoeken die normaal misschien buiten budget vallen of musea die wat onbekender zijn 🙂 Onze favorieten? Musée d’Orsay, de Louis Vuitton Experience en natuurlijk het Louvre.

Hier vind je een lijstje met deelnemende musea.

catacomben meivakantie

Bezoek de spannende Catacomben

De Catacomben zijn eigenlijk het hele jaar door ontzettend leuk om te bezoeken. Zeker kinderen vinden dit erg interessant. Het is namelijk erg bijzonder. Parijs heeft een groot gangenstelsel onder de grond.

Dit gangenstelsel is kilometers lang! 😲 Een deel van deze gangen kun je bezoeken. Dat zijn de Catacomben. Hier zijn duizenden schedels en andere beenderen te vinden. Allemaal netjes geordend alsof het kunstwerken zijn 😏

Deze beenderen zijn van vroegere Parijzenaars. De begraafplaats in het midden van de stad raakte overbevolkt en moest geruimd worden. De beenderen werden vervolgens hier naar de Catacomben gebracht.

🎟️ Boek hier je tickets voor de Catacomben
(PS: tickets voor kinderen zijn slechts €5. Deze tickets kunnen alleen daar gekocht worden. Ouders moeten online gekochte tickets hebben, dat staat vermeld op de website van de Catacomben). Boek hier je tickets.

Tip: het kan tijdens de meivakantie in Parijs heerlijk weer zijn. Lekker om een picknick te doen in een van de stadsparken van Parijs. Bijvoorbeeld in het Jardin du Luxembourg (dit is de meest bekende) of in Jardin des Plantes 🥖🧀

Overige leuke activiteiten in de meivakantie

Het bezoeken van de Eiffeltoren is natuurlijk altijd leuk 😊 –> tickets voor de Eiffeltoren

Ook is het erg leuk om de stad te verkennen met een hop on hop off bus. Op dit moment hebben we een speciale kortingscode.  De code is ‘WEGWIJSBUS2023‘ en geeft je 10% korting op tickets 😍 Deze code is geldig als je tickets bestelt vóór 31 maart 2024. Dus als je nu al tickets besteld voor in de meivakantie kun je gebruik maken van de code. 🎟️ Bestel hier je tickets met korting.

meivakantie in Parijs Eiffeltoren
eiffeltoren tickets met kinderen

Disneyland tijdens de meivakantie

Wil je tijdens de meivakantie naar Disneyland? Leuk! 😊 Je kunt er voor kiezen om een trein naar Disneyland te boeken of met een busreis naar Disneyland te gaan. Bovendien viert Disneyland Parijs dit jaar de 30e verjaardag.

Deze meivakantie zal Disney in het teken staan van Marvel. De ongeëvenaarde kracht van marvel zal de lucht helemaal verlichten 😍 Dit zorgt voor een spectaculaire show. Met behulp van ultramoderne technologie zullen er lichtprojecties, vuurwerk en droneshows zijn met wel 500 drones. Niet te missen als je deze meivakantie naar Disneyland gaat.

Lees ook onze artikelen over:
Hotels bij Disneyland
Met een peuter naar Disneyland

🎟️ Boek hier je tickets voor Disneyland
🎟️ Of boek via de officiële Disney website