Uitgaan in Parijs

Eline Door Eline

Hou jij wel van een feestje en wat dansen en ben je op zoek naar de leukste locaties voor uitgaan in Parijs? In dit artikel delen we welke wijken leuk zijn om te gaan stappen, waar je de leukste clubs en bars vindt en waar je de beste cocktails drinkt 🍹🍺 Zo beleef je een onvergetelijke nacht in Parijs!

Uitgaan in Parijs

Uitgaan in Parijs: leukste uitgaanswijken 

Er zijn een aantal wijken in Parijs die heel geschikt zijn voor uitgaan. Hier onder hebben we ze benoemd en delen we gelijk een aantal plekken die leuk zijn om te bezoeken 😊

Tip: in Parijs is het vaak wel aan te raden netjes gekleed te gaan als je uitgaat. Anders kan het voorkomen dat je aan de deur geweigerd wordt. Dat zou zonde zijn! Hou hier dus rekening mee 🙂 Daarnaast wordt er vaak aan de deur een bepaald bedrag voor toegang gevraagd. Het kan handig zijn om wat cash mee te nemen.

Uitgaan in Bastille

De Bastille wijk is een uitstekende plek voor uitgaan in Parijs.
Het kan wel erg druk zijn, maar als dat juist is wat je wil is dit the place to be. Het is vooral geschikt voor jonge mensen (20+) die op zoek zijn naar een levendig feest. Er is een variatie aan café’s, nachtclubs en muziekpodia. Om te beginnen kun je naar Rue de Lappe en Rue de la Roquette gaan om te gaan barhoppen.

Een van de favoriete bars is Fitzroy. Het is een bar wat ook een koffiebar is. ’s Avonds kun je hier een lekker drankje drinken onder het genot van muziek. Boven hebben ze een jeu de boules baan, een tafelvoetbal en een photo booth. Ook worden hier vaak voetbalwedstrijden uitgezonden én leuke evenementen georganiseerd. Neem dus even een kijkje op hun website.

Badaboum is een club waar je echt heen gaat om te dansen. Soms worden er concerten gegeven, dus check de agenda even of het wel echt een clubavond is als jij er heen wil gaan.

Bluebird is een leuke plek om cocktails te drinken. Fun fact: ze hebben hier een aquarium 🐠 Ook Dirty Lemon is een leuke cocktailbar in de buurt van Bastille.

Erg populair is ook Rooftop Café Oz. Het ligt niet echt in Bastille, het ligt namelijk aan de overkant van de Seine. Maar het is wel een leuke plek om een te gaan. Na 1 uur ’s nachts staan hier vaak lange rijen. 

Andere plekken zijn: La Mécanique Ondulatoire bar

Het nachtleven in Montmartre en Pigalle

Montmartre is ook een uitstekende wijk voor uitgaan in Parijs.

Erg populair om uit te gaan in de Montmartre is de Wall Street Bar. Deze bar is met name bekend vanwege de barprijzen. De prijzen voor alcoholische drankjes roteren namelijk elke 100 seconden random. Zo kun je je favoriete drankje dus voor de beste prijs krijgen als je er op tijd bij bent.

Ook de bar Le n’importe quoi is leuk. Het heeft een Frans-Latijnse sfeer. Er worden hier ook karaoke avonden gehouden en ze hebben een Wii waarmee dans-battles gehouden kunnen worden. Aan de muur hangen allemaal BH’s. Als je je BH afstaat ten behoeve van de bar krijg je 3 shotjes gratis 😜 De prijzen zijn vrij hoog, maar tussen 18 en 20 uur is het Happy Hour. Misschien een idee om dan alvast wat drankjes te bestellen. Ze zijn elke dag van de week geopend van 18 uur tot 5 uur ’s ochtends.

Ook Le Carrousel is leuk. Hier worden regelmatig leuke evenementen georganiseerd zoals stand-up comedy. Ook hier hebben ze wel eens karaoke avonden. Je kunt er ook een hapje eten. De muziek gaat aan vanaf 22.30 uur 🎉

Als je echt op zoek bent naar een club in de Montmartre is La Machine du Moulin Rouge een goede optie. Ze hebben meerdere ruimtes, dus wat verschillende keuzes in muziek.

Een leuke plek is O’Sullivans By The Mill.  Elke vrijdag en zaterdag kun je hier terecht vanaf 23 uur.  Ze hebben meerdere kamers.

Très Particulier is een bekende cocktailbar in de Montmartre 🍹

Tip: Even los van een bepaalde wijk, de Belushi’s bar is een echte aanrader als je andere internationals wil ontmoeten. Dit is een bar in het het St Christophers Inn hostel, vlakbij Gare du Nord. Dit is trouwens ook een leuk hostel om te verblijven in Parijs.

Uitgaan in de wijk Le Marais

Verblijf je in de Marais en wil je graag uitgaan in Parijs? In de Marais zie je dat veel uitgaansgelegenheden gericht zijn op de LGBTI- en homoscene. Maar je ziet hier ook hetero’s. Met name 30’ers. Rue Vieille du Temple is een leuke straat om heen te gaan.

Amnesia is een homobar, het 3W Café is een lesbische bar.

In het Place des Vosges kun je bij Serpent à Plume terecht voor cocktails 🍸

Tip: ook bij Chalet des Îles hebben ze in de zomer regelmatig een avond met DJ én ze hebben lekkere cocktails. Leuk om een keertje heen te gaan als je dan toevallig in Parijs bent.

Uitgaan in Quartier Latin

Quartier Latin is de studentenwijk, dus logischerwijs zijn hier wat meer studenten te vinden. Maar ook veel toeristen. Er heerst een intellectuele sfeer. Er zijn geen grote clubs te vinden. Met name barretjes. Geen grote clubs. Straten om te verkennen zijn Rue de la Huchette en Place de Contrescarpe.

Een favoriete bar is Le Piano Vache. Het krijgt ook een goede beoordeling op Google. Ze hebben happy hours en de live jazz avond op maandag is erg populair. Leuk om te gaan als je daar van houdt.

Een andere leuke plek is Chez Georges. De entree is gratis en er hangt een leuke Parijse sfeer. Het is totaal niet exclusief. Boven vind je een wijnbar, beneden in de kelder kun je dansen.

Rue Mouffetard is leuk om van tevoren even wat te drinken. Veel plekken in Rue Mouffetard hebben happy hour. Wil je voor het uitgaan in Parijs nog een hapje eten? Neem dan een kijkje in Rue du Pot de Fer. Dat ligt niet ver van Rue Mouffetard vandaan.

Tip: Het uitgaansleven komt in Parijs meestal rond 1 uur ’s nachts echt op gang. Zorg dus dat je niet te vroeg bent. Voor 1 uur een club of bar opzoeken kan echter wel slim zijn, want dan zijn de rijen nog niet zo lang 😉

Uitgaan in Parijs met een kroegentocht

Heb je geen zin om alles zelf uit te zoeken en vind je het leuk om andere mensen te ontmoeten? Dan is het een aanrader om een kroegentocht te boeken. Hierbij ga je met een ‘gids’ en een groepje verschillende bars in Parijs ontdekken. Je gaat 2 bars bezoeken en 1 club. Op elke locatie krijg je een shotje gratis. Ze vertrekken vanaf de Opera Bastille. Je gaat dus de Bastille wijk verkennen 😊 Lees er hier meer over.

Verborgen bars in Parijs (speakeasies)

Naast de zichtbare bars heeft Parijs ook een heel aantal verborgen bars. Deze bars worden ook wel speakeasies genoemd. Het is tegenwoordig ook een trend op Tiktok en Instagram dus misschien heb je al wel wat voorbeelden voorbij zien komen.
De twee meest bekende verborgen bars in Parijs zijn: Lavomatic en L’Épicier.

Lavomatic is te vinden achter een wasserette. Je komt in een kleine wasserette binnen. Ergens zit het geheime knopje die je moet indrukken om toegang te krijgen tot de bar. Eenmaal binnen kom je in een totaal andere wereld met lekkere cocktails.

L’Epicier is te vinden achter een ruimte wat een kleine supermarkt lijkt. Je zou niet denken dat hier een bar achter zit. Eenmaal in de supermarkt is het wel even zoeken naar de ingang. Je moet een van de producten namelijk naar je toe trekken, maar welke is het? 😜

Het is dus even zoeken naar hoe je de ingang kunt ontgrendelen, maar eenmaal binnen ga je een hele leuke avond tegemoet 😉 Dat maakt uitgaan in Parijs extra speciaal. Binnen kun je lekkere cocktails drinken, ze hebben ook een aantal bijzondere cocktails op de kaart staan.

Er kan hier wel een rij staan, maar maak je geen zorgen. Het duurt meestal een halfuurtje om binnen te komen. Het is het wachten waard 🙂

uitgaan in Parijs Lavomatic
Lavomatic
verborgen bar in Parijs uitgaan
De bar l’Épicier in Parijs

Beste cocktailbars in Parijs

Ben je gek op cocktails? Dan is hier onder nog een lijstje met de beste cocktail bars in Parijs.

Harry’s New York Bar. In deze bar schijnt de Bloody Mary uitgevonden te zijn. Het is hier daarom ook het meest gedronken drankje. Hou je niet van een Bloody Mary? Geen probleem, want ze hebben meer dan 400 cocktails op de kaart!! Deze bar is ook erg populair onder beroemdheden.
Très Particulier, te vinden in de Montmartre
Serpent à Plume, aan het Place des Vosges in de Marais (dus chic).
Le Perchoir (3 locaties)
Andy Wahloo. Kun je terecht voor cocktails, later op de avond is het ook een club. Te vinden in de buurt van Les Halles.
– Bluebird. Hier hebben ze een aquarium. Te vinden in de buurt van Bastille.
Dirty Lemon, in de buurt van Bastille.
Le Crocodile, te vinden in Saint Germain des Pres.
Aux Folies is niet echt een cocktailbar, meer gewoon een normale bar. Maar het is hier wel altijd druk. Aux Folies is vooral leuk om te bezoeken als je toevallig in Belleville verblijft. Je hoeft er niet de hele stad voor af te reizen.

Andere leuke clubs en discotheken in Parijs

Matignon (heel elitair)
Montana (saint germain des pres)
La Bellevilloise
Queen
La scala: mensen van over de hele wereld
La Loco, discotheek naast de moulin Rouge. Hier komen internationale DJ’s en is dus dé discotheek van Parijs. Verschilende zalen etc.
Cabaret club
Nouveau Casino
Rex club, €20 entree, verschillende soorten muziek.
Chez Moune
– La Bellevilloise La Java
– Nüba

Ben je benieuwd naar de sfeer in de uitgaansgelegenheden in Parijs? Hier onder zie je een filmpje waarbij ze meerdere bars en clubs bezoeken 👇

Veelgestelde vragen

Wat zijn de leukste plekken om uit te gaan in Parijs?

De wijk Bastille is erg leuk. De Montmartre en Quartier Latin zijn ook aanraders. Lees in dit artikel welke clubs en bars in deze wijken aan te raden zijn 🙂