Palais de Tokyo: Hét Parijse anti-museum

Eline Door Eline

Het grote toeristische hoogtepunt van Parijs is natuurlijk het zicht op de Eiffeltoren vanaf Trocadéro. Maar, als je daar bent geweest en het is gelukt om een mooie selfie te maken met the Iron Lady, is het zeker de moeite waard om een bezoekje te brengen aan het Palais de Tokyo. Het is een van de grootste musea voor hedendaagse kunst van Europa en bevindt zich op loopafstand van Trocadéro. De naam doet je vermoeden dat het met Japan te maken heeft, maar niets is minder waar. 😋

Om wat meer achtergrond informatie over bepaalde exposities te krijgen kun je deelnemen aan workshops of een guided tour boeken. Ik vind het zelf altijd super waardevol om een guided tour te boeken. Op die manier komt een stad, een bezienswaardigheid of in dit geval: een museum, veel meer tot leven.😊

Elke 3 maanden kun je het museum opnieuw bezoeken, want dan hebben ze weer een nieuwe expositie.😏

Aanrader: lunch of diner in het Palais de Tokyo

Het restaurant Monsieur Bleu is gecreëerd in samenwerking met de makers van o.a. Le Mary Celeste en Candelaria. Dit zijn twee van de meest populaire hotspots in de Marais. Ervaring genoeg dus om een fantastisch restaurant te openen. En dat is zo gebleken. 😊

Het interieur is impressive: een hoog plafond met daaraan laaghangende gloeilampen, sfeervolle houten stoelen en hoekbaken en een lange bar waar geëxperimenteerd wordt met de lekkerste cocktails.
De menukaart is seizoengebonden en verandert dus regelmatig.

En een leuke tip: achterin het restaurant is er een tafel waarbij je perfect uitzicht hebt op de Eiffeltoren…. Romantisch! 😍 Zeker als je hier gaat dineren, want dan is de Eiffeltoren prachtig verlicht!

Restaurant Les Grands Verres in Palais de Tokyo

Restaurant Les Grands Verres in Palais de Tokyo

Insider tips

 • Palais de Tokyo heeft een mooie tuin met uitzicht op de Eiffeltoren. Mooi plekje om je even terug te trekken uit de drukte van de stad.
 • Ontdek de oudste photo booth van Parijs en laat een paar leuke zwart-wit foto’s maken van jou en je reisgezelschap. Leuk voor de herinnering!
 • Reserveer van tevoren even het tafeltje met uitzicht op de Eiffeltoren als je gaat eten bij Les Grands Verres.
 • Ontdek de gigantische bijbehorende boekenwinkel Cahiers d’Art.
 • Je kunt het Palais de Tokyo ook ’s avonds bezoeken. Het is tot middernacht geopend. Het bezoeken van een museum ’s avonds laat geeft toch een hele andere beleving.
Uitzicht op de Eiffeltoren vanaf Palais de Tokyo.

Uitzicht op de Eiffeltoren vanaf Palais de Tokyo.

Voorkom een lange wachtrij: boek alvast je tickets

Om lange wachtrijen te voorkomen is het handig om vooraf je tickets te boeken. Dat geldt eigenlijk voor alle bezienswaardigheden en musea in Parijs. Zeker als je besluit om Parijs in vakanties of de zomermaanden te bezoeken. Door een leuke samenwerking met Tiqets kan ik jullie hier exclusieve tickets voor het Palais de Tokyo aanbieden:

Tickets Louvre

Reacties
 1. Bonjour, ik lees net jullie tips voor Palais de Tokyo en van het restaurant om daar te eten . Tegelijkertijd staat er op de website van dit restaurant dat het permanent gesloten is ? Weten jullie hier meer over ?
  Wij gaan einde deze maand richting Parijs 🙂
  Groetjes Nicole

  • Hoi Nicole,

   Leuk dat jullie naar het restaurant van Palais de Tokyo willen gaan.
   Het restaurant is inderdaad gesloten, maar volgens mij zit er een nieuw restaurant in. Dit heet Monsieur Bleu.
   Ik zal het ook even aanpassen op deze pagina.
   Veel plezier!

   Groeten,
   Johan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *