Dit zijn dé leukste Instagram fotospots in Parijs

Eline Door Eline

De Eiffeltoren is bijna door de hele stad te zien, echter de meeste foto’s met de Eiffeltoren worden gemaakt vanaf Champ de Mars. Dit is het park aan de voet van de Eiffeltoren.

Natuurlijk zijn dat leuke foto’s, maar ik vind dat er drie nadelen zitten aan een foto vanaf Champ de Mars.
1. Het is niet origineel
2. Er lopen altijd 103192 toeristen in de weg die nu voor eeuwig op jouw foto staan
3. Er komt in de toekomst mogelijk een glazen wand om de Eiffeltoren heen (niet heel mooi voor de foto)

Maar wat is dan wel dé spot voor een fantastische foto met de Eiffeltoren? I’ll tell you. Hier heb ik 7 spots voor je op een rijtje gezet:

Pont de Bir-Hakeim

Pont de Bir-Hakeim dankt zijn bekendheid echt aan het schitterende zicht op de Eiffeltoren. De stalen bogen die als steun bieden voor het spoor van de metrolijn geven de foto perspectief en sfeer. Doordat er leuk gespeeld kan worden met perspectief is het een geliefde locatie voor fotografen en fotoshoots. Een klein nadeel is het langsrijdende verkeer. Als je een mooie foto wilt maken zul je goed moeten timen. Je kunt wachten tot het stoplicht voor de auto’s op rood staat.

Pont de Bir-Hakeim Parijs Foto Eiffeltoren

Pont de Bir-Hakeim. Foto door: Pierre-Louis FERRER

Avenue de Camoëns

Dit is mijn persoonlijke favoriet. Met een foto vanaf Avenue de Camoëns kun je een perfecte afspiegeling van Parijs creëren. Gebouwen in Hausmann-stijl aan de linkerkant of rechterkant van de foto, een romantische lantaarnpaal staand op een sierlijk balkon, wat groen en last but not least: de Eiffeltoren!
Het is echt dé perfecte spot voor een foto met de Eiffeltoren 😍 En zoals je ziet: toen ik deze foto nam waren er geen toeristen. Heerlijk rustig. Grote aanrader dus!

Avenue Camoëns © Wegwijs naar Parijs

Trocadéro

Oké, Trocadéro is ook niet origineel, maar heel eerlijk: vanaf hier kun je best een mooi plaatje schieten met de Eiffeltoren op de achtergrond. Let wel heel goed op zakkenrollers en vermijd opdringerige straatverkopers.

Uitzicht op de Eiffeltoren vanaf Trocadéro.

Uitzicht op de Eiffeltoren vanaf Trocadéro.

Rue de l’Université

Ook vanaf Rue de l’Université kun je een foto maken met de Eiffeltoren die net boven een aantal gebouwen in Hausmann stijl uitsteekt. Als je ter hoogte van nummer 223 gaat staan heb je de perfecte plek gevonden ❤

De Eiffeltoren vanaf Rue de l'Université.

De Eiffeltoren vanaf Rue de l’Université. Foto door: adel guerrot

Voor iedereen met een groot budget: Hotel Plaza Athenée

Een overnachting in dit hotel is echt dé droom 😍 Hoe mooi is het om je dag te beginnen met een ontbijtje vanaf dit balkon met fantastisch uitzicht over Parijs en de Eiffeltoren. En dan nemen we nog niet eens de inrichting van de kamer mee in overweging. Dit is absoluut een van de mooiste plekjes om een foto te maken met de Eiffeltoren op de achtergrond. Ik kan het helaas niet betalen, maar mocht jij het wel kunnen. Hier kun je een kamer boeken 👇

Tickets Louvre

Uitzicht op de Eiffeltoren vanuit het Hotel Plaza Athenée

Uitzicht op de Eiffeltoren vanuit het Hotel Plaza Athenée

Port Debilly

Port Debilly is ook een geweldig punt voor een mooie foto met de Eiffeltoren. Het ligt aan de kant van Trocadéro. Zo kom je er: loop vanaf Trocadéro naar de Eiffeltoren. Pak vervolgens de trap naar beneden (naar de Seine) voordat je de brug naar de Eiffeltoren over gaat via de trap naar beneden. Zo kun je dus een foto maken op de locatie waar de foto hier onder is gemaakt 😊

Rue de Buenos Aires

Rue de Buenos Aires is een klein straatje, pal naast de Eiffeltoren. Vanaf hier kun je ook een hele leuke foto maken zoals de foto hier onder 🙂

Overige spots

  • l’Howea Florist – 18 Avenue Rapp, 7e arrondissement
  • Café Le Recrutement – 36 Boulevard de la Tour-Maubourg, 7e arrondissement
  • Brasserie Au Canon des Invalides – 54 Rue Saint-Dominique, 7e arrondissement
arc de triomphe instagram foto spot
In het midden van de Champs-Élysées