Shakespeare and Company

Eline Door Eline

Shakespeare and Company is een Engelstalige boekhandel en bibliotheek in hartje Parijs. Hoewel het uiteindelijk slechts een boekhandel is, is deze boekhandel is een absolute must-see 😍 Je vindt deze boekhandel in het 5e arrondissement van Parijs, vlakbij de Notre Dame.

shakespeare and company parijs

Bij deze boekhandel beginnen veel gidsen hun tour. En terecht. Het is een onontdekt pareltje in Parijs. Hier voelt het alsof de tijd letterlijk heeft stil gestaan. In een monumentaal pand met glas-in-lood ramen aan de Seine stap je binnen in een 20-eeuws Parijs 😍

De bovenste verdieping is de plek waar de magie plaatsvindt. Je kunt hier lekker plaats nemen met een goed boek en een huiskat houdt je gezelschap 😜 Ook heb je op deze verdieping prachtig uitzicht over de Notre Dame. Dat geeft echt dat Parijse-gevoel.

Overal zie je ook mooie quotes van schrijvers. Ook op de trap. Hier staat op elke trede een deel van deze prachtige zin geschreven: “I wish I could show you when you are lonely or in darkness the astonishing light of your own being” ❤️

Ook het bankje voor het pand heeft een mooie quote: “We spend our life, it’s ours, trying to bring together in the same instant a ray of sunshine and a free bench.”

Verder heeft deze boekhandel een rijke geschiedenis. Vele grote schrijvers waren hier ook regelmatig te vinden. Als je meer wil weten of de geschiedenis van Shakespeare and Company raad ik je aan hun website eens te bezoeken 🙂

Shakespeare and Company café

Naast de Shakespeare and Company zit het Shakespeare and Company café. Heerlijke koffie én uitzicht op de Notre Dame! 😏 Ze hebben hier lekkere koffie en vegetarische/vegan lekkernijen of lunch gerechtjes. Ik heb niet zo’n goede foto van het café, sorry, maar hierbij wel een foto van onze cappuccino’s met havermelk. Ook is dit een fijne plek om eventueel even een toiletbezoek te brengen.

shakespeare and company parijs cafe

Tips

• Je mag binnen geen foto’s maken.
• Het kan hier erg druk zijn. Als je in rust een bezoekje wil brengen kun je het beste ’s ochtends vroeg op een weekdag gaan.

Kersenbloesem in het voorjaar

Ennn een kleine bonus: in het voorjaar vind je hier prachtige kersenbloesem voor de deur. Dit is echt mijn favoriete boom 😍 Meer kersenbloesem spots in Parijs vind je in dit overzicht. Leuk om ze op te zoeken als je in het voorjaar in Parijs bent.

shakespeare and company parijs