Uitverkoop data Parijs 2019/2020 + tips

Wat is er nou beter dan shoppen in Parijs tijdens de uitverkoop? Natuurlijk zijn de winkelstraten dan overvol. Maar dat betekent ook heel veel gezelligheid en producten voor een betere prijs. Elke winkelier doet er aan mee. Of ze nou in het bezit zijn van een groot warenhuis, of van een klein pandje met enkele producten. Op de ramen zijn grote stickers geplakt met SOLDES!
En wat nog beter is: naarmate de uitverkoop langer duurt, lopen de kortingen hoger op! Tot wel 80%! Let wel op, want aan het einde van de uitverkoop tijd zijn veel producten al uitverkocht.

Uitverkoop data Parijs 2019/2020

Winter 2019
De uitverkoop data tijdens de winter van 2019 zijn als volgt: van woensdag 09 januari 2019 tot en met dinsdag 19 februari 2019.

Zomer 2019

De uitverkoop data tijdens de zomer van 2019 zijn als volgt: van woensdag 26 juni 2019 tot en met dinsdag 06 augustus 2019.

Winter 2020

De uitverkoop data tijdens de winter van 2020 zijn als volgt: van woensdag 08 januari 2020 tot en met dinsdag 18 februari 2020.

Zomer 2020

De uitverkoop data tijdens de zomer van 2020 zijn als volgt: van woensdag 24 juni 2020 tot en met dinsdag 04 augustus 2020.

De beste winkelstraten van Parijs

Weet jij al waar je gaat shoppen in Parijs?
TIP
: De beste winkelstraten van Parijs!

Hier staan ze voor je op een rijtje:

1.  Haussmann-Opéra
2. Quartier de Saint Germain des près
3. Avenue montaigne
4. Le Marais
5. Rue Saint-Honoré
6. Rue de Rivoli

Bepaling van de uitverkoopdata

De uitverkoop in Frankrijk begint elk jaar op hetzelfde moment. Alleen wel op een andere datum. In heel Frankrijk begint de winteruitverkoop op de 2e woensdag van januari. Behalve als de 2e woensdag van januari na 12 januari valt. Dan begint de winteruitverkoop op de 1e woensdag van januari.

De zomer uitverkopen in Frankrijk beginnen op de laatste woensdag van juni om 8:00 uur ’s ochtends. Behalve als de laatste woensdag van juni na 28 juni begint. Dan is het de woensdag daarvoor.

Tips voor shoppen tijdens de uitverkoop in Parijs

Het aller beste moment om te gaan winkelen in de uitverkoop is de derde week van de uitverkoop in Parijs. In de derde week gaat namelijk de derde afprijsronde in, oftewel de troisième démarque. Kortingen lopen dan soms wel eens op tot 80%! Die moet je even meepikken dus!

De uitverkoop gaat daarna nog twee weken door, maar let erop: veel winkels hebben dan helemaal niet zoveel producten meer in de uitverkoop omdat het meeste al verkocht is. Bespaar jezelf dus de teleurstelling en ga lekker shoppen in de eerste tot en met de derde week.

Eigenlijk heb ik nog veel meer tips voor de uitverkoop in Parijs. Die kun je hier even checken.

Reacties
 1. Beste , wij gaan naar Parijs 6,7,8,9 februari 2020 is er dan nog solden ?
  Ik hoop het dus van wel 🙈ben helemaal weg van Parijs . Kun je mooie spullen scoren
  Groetjes wendy

  • Ha Wendy!

   Super leuk dat jullie naar Parijs gaan om lekker te shoppen 😊 Op de data dat jullie in Parijs zijn is het inderdaad nog uitverkoop 🙂 jullie hebben dus geluk!

   Veel plezier!!

   Groetjes,
   Eline | Wegwijs naar Parijs

 2. Hoi hoi
  Is het met de solden in lafayet dan ook ? Op de luxe spulle korting of alleen in speciaals boutiqes ? In Parijs
  Ik ben er nooit met sale geweest dus ben erg benieuwd waar ik beste kan zijn ? Xxxx liefs Marie heeel erg bedankt !

  • Hi Marie,

   Leuk dat je naar Parijs gaat. De uitverkoop is inderdaad ook in Galeries Lafayette 🙂
   Veel plezier!

   Groetjes,
   Eline | Wegwijs naar Parijs

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.