Uitverkoop data in Parijs

Eline Door Eline

Wat is er nou beter dan shoppen in Parijs tijdens de uitverkoop? Natuurlijk zijn de winkelstraten dan overvol. Maar dat betekent ook heel veel gezelligheid en producten voor een betere prijs 😏 Elke winkelier doet er aan mee. Op de ramen zijn grote stickers geplakt met SOLDES! Wil jij shoppen tijdens de uitverkoop? In dit artikel delen we de uitverkoop data in Parijs.

Uitverkoop data in Parijs


uitverkoop in parijs
Warenhuis Printemps tijdens de uitverkoop in Parijs

Uitverkoop data Parijs 2023/2024

Winter 2023
De uitverkoop data tijdens de winter van 2023 zijn als volgt: van woensdag 11 januari tot en met dinsdag 7 februari.

Zomer 2023
De uitverkoop data tijdens de zomer van 2023 zijn als volgt: van woensdag 28 juni tot en met dinsdag 25 juli.

Winter 2024
De uitverkoop data tijdens de winter van 2024 zijn als volgt: van woensdag 10 januari tot en met dinsdag 6 februari.

Zomer 2024
De uitverkoop data tijdens de zomer van 2024 zijn als volgt: van woensdag 26 juni tot en met dinsdag 23 juli.

Tip: Ga jij binnenkort naar Parijs? Lees je in over welke wijken in Parijs het leukste zijn om te overnachten 😊 Of lees ons artikel over hotels in Parijs.

De beste winkelstraten van Parijs

1.  Boulevard Haussmann (en de straten rondom de Opéra Garnier)
2. Quartier de Saint Germain des près
3. Avenue montaigne
4. Le Marais
5. Rue Saint-Honoré
6. Rue de Rivoli

Hier staan een paar van de beste winkelstraten voor je op een rijtje. Wil je er meer over lezen? Lees dan ons artikel over de beste winkelstraten van Parijs 😊

Bepaling van de uitverkoopdata

De uitverkoop in Frankrijk begint elk jaar op hetzelfde moment. Alleen wel op een andere datum. In heel Frankrijk begint de winteruitverkoop op de 2e woensdag van januari. Behalve als de 2e woensdag van januari na 12 januari valt. Dan begint de winteruitverkoop op de 1e woensdag van januari.

De zomer uitverkopen in Frankrijk beginnen op de laatste woensdag van juni om 8:00 uur ’s ochtends. Behalve als de laatste woensdag van juni na 28 juni begint. Dan is het de woensdag daarvoor.

TIP
Toe aan een lunch tijdens het shoppen? Boek een lunch cruise over de Seine! 😍 Je geniet van een 3-gangen lunch terwijl je langs de mooiste bezienswaardigheden vaart!
–> Meer informatie over de lunch cruise over de Seine

Tips voor shoppen tijdens de uitverkoop in Parijs

1. Het aller beste moment om te gaan winkelen in de uitverkoop is de derde week van de uitverkoop in Parijs. In de derde week gaat namelijk de derde afprijsronde in, oftewel de troisième démarque. Kortingen lopen dan soms wel eens op tot 80%! Die moet je even meepikken dus!

De uitverkoop gaat daarna nog twee weken door, maar let erop: veel winkels hebben dan helemaal niet zoveel producten meer in de uitverkoop omdat het meeste al verkocht is. Bespaar jezelf dus de teleurstelling en ga lekker shoppen in de eerste tot en met de derde week.

2. Tijdens de uitverkoop in Parijs kan het heel druk zijn! Daarom is het verstandig om op rustigere tijden te gaan shoppen. Dit is over het algemeen ’s ochtends vroeg en dan nog het liefst op doordeweekse dagen.

3. Het is natuurlijk super praktisch als alle merken onder een dak zitten. Dan hoef je niet van winkel naar winkel te slenteren. Daarom zijn de grote warenhuizen perfect om te gaan shoppen tijdens de uitverkoop. Bij de grote warenhuizen aan de Boulevard Haussmann kun je terecht voor luxeartikelen, mode, cosmetica en accessoires. Dit zijn het Galeries Lafayette en warenhuis Printemps.
Het meest chique en dure warenhuis van Parijs is Le Bon Marché en ligt in de wijk Saint-Germain. Je kunt hier terecht voor dure, exclusieve merken. Best leuk om een keer heen te gaan in de uitverkoop omdat het dan wat betaalbaarder is. PS: weet je wat mijn favoriete afdeling is in het warenhuis Le Bon Marché? De etenswarenafdeling ‘La Grande Epicerie’ met Franse, maar ook internationale specialiteiten. Zeker een bezoekje waard! 😊


Reacties
 1. Beste , wij gaan naar Parijs 6,7,8,9 februari 2020 is er dan nog solden ?
  Ik hoop het dus van wel 🙈ben helemaal weg van Parijs . Kun je mooie spullen scoren
  Groetjes wendy

  • Ha Wendy!

   Super leuk dat jullie naar Parijs gaan om lekker te shoppen 😊 Op de data dat jullie in Parijs zijn is het inderdaad nog uitverkoop 🙂 jullie hebben dus geluk!

   Veel plezier!!

   Groetjes,
   Eline | Wegwijs naar Parijs

 2. Hoi hoi
  Is het met de solden in lafayet dan ook ? Op de luxe spulle korting of alleen in speciaals boutiqes ? In Parijs
  Ik ben er nooit met sale geweest dus ben erg benieuwd waar ik beste kan zijn ? Xxxx liefs Marie heeel erg bedankt !

  • Hi Marie,

   Leuk dat je naar Parijs gaat. De uitverkoop is inderdaad ook in Galeries Lafayette 🙂
   Veel plezier!

   Groetjes,
   Eline | Wegwijs naar Parijs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *