Valentijnsdag in Parijs

Weet jij al wat jullie dit jaar gaan doen met Valentijnsdag? Wat dacht je van een suuuuper romantisch weekendje naar Parijs? 😇 Valentijnsdag in Parijs is samen de Eiffeltoren beklimmen, een ontbijtje op bed met warm gebakken croissantjes en verse jus d’orange, een romantische wandeling langs de Seine en de knusse straatjes van de Montmartre ontdekken. Parijs is echt dé stad om lekker samen naar toe te gaan.
Om jou te helpen bij het plannen van een (verrassings)weekend voor jouw partner heb ik hier een paar tips op een rijtje gezet.

Kies hier wat jou leuk lijkt om te gaan doen met Valentijnsdag in Parijs! 🙂

Wandeling langs de Seine

De Seine is de prachtige rivier die Parijs in tweeën splitst. Langs de Seine bevinden zich veel bekende bezienswaardigheden. De kades zijn erg populair om langs te wandelen. Het geeft een gevoel van rust.
Februari kan soms koud zijn. Langs de kade zitten in de kou lijkt daarom niet zo aantrekkelijk, maar het is misschien een leuk idee om stiekem een thermosfles met warme chocolademelk en een warme deken mee te nemen zodat jullie in alle warmte langs de kade kunnen zitten. Sowieso dat je je partner daar mee verrast 😊

Valentijnsdag in Parijs

Wandeling langs de Seine op Valentijnsdag

Speciale Valentijnsdag tip! Toeren door Parijs in een Citroën 2CV

Ben je samen in Parijs?  Dan eet je croissants, drink je samen wijn, maak je een romantische wandeling langs de Seine, beklim je de Eiffeltoren en maak je een ritje in een Citroën. Wat voor Citroën? Een 2CV uiteraard! En wat is er nu leuker dan de Franse cultuur te ontdekken in haar hoofdstad? Stap in ‘het lelijke eendje’ en laat je langs de mooiste bezienswaardigheden rondrijden door een echte Fransman inclusief baret. ^^

Even vergeten wie ook alweer de architect was van de Eiffeltoren of wat het meest bekende schilderij is in het Louvre?  Pas de problème! De chauffeur voorziet je onderweg van allerlei informatie, inclusief opvallende en grappige anekdotes. 🙂 Samen jullie eigen persoonlijke gids.

Hier kun je mijn blog artikeltje vinden over deze ultieme romantische ervaring.
Hier kun je terecht  om een Citroën 2CV, ofwel Lelijke Eend reserveren voor jou en je geliefde.

romantische_tip_parijs_valentijnsdag_citroen_2cv

Ontdek Parijs samen in een Citroën 2CV

Schaatsen op de Eiffeltoren

Wat is er nou romantischers dan samen schaatsen op de Eiffeltoren! Hoe gaaf is dat?!
Genieten van het mooie uitzicht over Parijs vanaf de Eiffeltoren terwijl je staat de wiebelen met schaatsen op het ijs. Ik ben gek op schaatsen en als echte schaatsliefhebber kan ik dit natuurlijk alleen maar waarderen. 🙂

De ijsbaan bevindt zich 57 meter boven de grond en is 190m² groot.
Je kunt schaatsen huren als je boven op de Eiffeltoren bent. Sterker nog, je bent verplicht om schaatsen te huren als je wilt schaatsen. Het meebrengen van eigen schaatsen is niet toegestaan. Het is ook verplicht om handschoenen te dragen.

Na het schaatsen even bijkomen of jezelf even opwarmen terwijl je staat te kijken? De schaatsbaan op de Eiffeltoren is ook voorzien van een bar met warme drankjes. Het is altijd een verwennerij om een Chocolat Chaud te drinken. Of ben je misschien meer toe aan een warme Glühwein met Pompoensoep? Tegen kleine prijsjes hebben ze voor iedereen wat. Winters genieten in Parijs! <3

Kleine tip: ’s avonds schaatsen op de Eiffeltoren is nog extra spectaculair.  Als het donker is wordt alles romantischer en spannender en het uitzicht over de verlichte stad en een lichtgevende Eiffeltoren is echt magisch!

De schaatsbaan is elk jaar van december tot februari op de eerste verdieping van de Eiffeltoren te vinden.
Vlak na Valentijnsdag sluit de schaatsbaan. Let wel even op, want in 2017 was de schaatsbaan gesloten. Ik weet nog niet zeker of dit in 2018 ook het geval is.

Valentijnsdag in Parijs

Schaatsen op de Eiffeltoren. Foto door: chuyan94

Dinnershow

Een dinnershow is fantastische entertainment tijdens een culinair avondje samen met jouw geliefde. Een dinnershow is iets wat je niet zomaar doet. Het is bijzonder, maar ontzettend gaaf. Ideaal om jouw geliefde mee naar toe te nemen op valentijnsdag in Parijs!

Dinnershow in het Paradis Latin Cabaret

Het Paradis Latin Cabaret is een van de oudste cabarets van Parijs, toentertijd gerestaureerd door meneer Gustave Eiffel himself! Nergens kun je de sfeer van Parijs zo proeven als bij een dinnershow in dit cabaret. Van gemaskerde ballen tot traditioneel Frans ballet en een show vol sexy, schaars geklede jonge dames en charmante dansers. Deze show heeft echt alles in petto voor een complete avond vermaak.
De show bevat een explosieve mix van dans (waaronder de cancan), zang, acrobatiek, en magie op de voorgrond van een goed, uitgebreid gevuld decor.
Prikkel al je zintuigen tegelijkertijd en kies voor de optie met een uitgebreid, goed verzorgd diner of een luxe glaasje champagne.
Samen genieten van een romantische avond!

Koop hier alvast je tickets voor een onvergetelijke dinnershow met jouw liefde!

Tickets Louvre

Voor meer informatie kun je de pagina over de dinnershow Parijs hier bezoeken.

Hotels in Parijs met Valentijnsdag

Het Hôtel Montmartre Mon Amour is HET liefdeshotel voor valentijnsdag in Parijs. Dit hotel is super romantisch ingericht en overal waar je komt tref je liefde aan. 😍

Ze hebben zelfs een speciaal ‘Valentijnsdag in Parijs pakket’.
Ter gelegenheid van Valentijnsdag wordt er nog meer een oase van liefde gecreëerd. Dit wordt gedaan met rozenblaadjes op het bed verspreid, waarbij er een koude halve fles Ruinart Champagne op je te wachten staat. Hierbij worden bitterkoekjes geserveerd voor een ‘head to head’ proeverij. Om er een intieme avond van de maken vol elegantie en sensualiteit zal er een zogenoemde ‘lovebox’ voor jullie klaar staan in de hotelkamer. Het ontbijt zal voorzien zijn van hart-vormige wafels die op de kamer gebracht worden. 😍🥂

Dit kost wel 99 euro extra bovenop je kamerprijs, maar het maakt je avond wel net iets specialer. Dit kan van 1 tot 28 februari. Dus je hoeft niet perse op valentijnsdag dit hotel te bezoeken.
TIP: op valentijnsdag zijn de hotelkamers echt veeeeel duurder dan normaal, dus je kunt je valentijnsdag ook een paar weekenden uitstellen.

Boek hier jullie hotelovernachting bij het hotel Montmartre Mon Amour.

Tickets Louvre

Valentijnsdag in Parijs

Hotel Montmartre mon amour met Valentijnsdag

Wat is jouw ultieme Valentijnsdag in Parijs?

Wat is jouw ultieme Valentijnsdag in Parijs? Heb je zelf iets heel bijzonders in petto of ben je door jouw vriend of vriendin helemaal verrast op Valentijnsdag? Ik ben heel benieuwd naar jullie verhalen. Laat het even weten in een reactie hier onder.👇👇