Valentijnsdag in Parijs 2024 | Tips voor een geweldige dag!

Eline Door Eline

Weet jij al wat jullie dit jaar gaan doen met Valentijnsdag? Wat dacht je van een super romantisch weekend naar Parijs? 😇 Valentijnsdag in Parijs is samen de Eiffeltoren beklimmen, een ontbijtje op bed met warm gebakken croissantjes en verse jus d’orange, een romantische wandeling langs de Seine en de knusse straatjes van de Montmartre ontdekken 😏

Er zijn tientallen manieren om je partner een speciaal gevoel te geven op Valentijnsdag in Parijs. In deze blogpost zullen we leuke activiteiten en plaatsen uitlichten die je kunt bezoeken voor een onvergetelijke Valentijnsdag in Parijs ❤️

Valentijnsdag in Parijs 2024


valentijnsdag in parijs

Waarom je Valentijnsdag in Parijs zou moeten spenderen

Waarom jullie Valentijnsdag in Parijs zouden moeten spenderen? 😜

1. De stad is gevuld met romantiek. Van de Eiffeltoren tot de Love Lock Bridge, er zijn talloze romantische bezienswaardigheden te zien in Parijs.

2. In Parijs geniet je van de beste gerechten en wijnen ter wereld. Of je nu dineert in een restaurant met een Michelinster of geniet van een picknick aan de Seine, je hebt keuze in overvloed als het gaat om eten en drinken in Parijs.

3. Er is geen betere plek om Valentijns-cadeaus te kopen. Met een overvloed aan luxe boetieks en warenhuizen is Parijs een winkelparadijs. Of je nu op zoek bent naar sieraden, parfum of kleding, in Parijs vind je zeker het perfecte cadeau voor je partner ❤️

Romantisch hotel in Parijs

Laten we beginnen met een romantisch hotel in Parijs! 😍 Want een mooi hotel op een fijne plek in de stad zorgt ervoor dat je tripje naar Parijs al bijna niet meer stuk kan.

Mijn favoriet: Chouchou hotel! Dit hotel is hip! En uitermate geschikt voor een romantische trip naar Parijs. Hier kun je namelijk een privébad huren. In de kelder van het hotel zijn 3 bubbelbaden te huur. Met het moderne soundsystem zet je jullie favoriete nummers op en je kunt lekkere cocktails bestellen 🍸🍹
Daarnaast heeft dit hotel een mega gezellige bar inclusief een podium waar regelmatig live muziek te horen is. Aanrader dus! 😊 Bekijk hier beschikbare kamers.

Hotel Chouchou
Hotel Chouchou

Hotel du Petit Moulin is een charmant 17e-eeuws herenhuis in het hart van de Parijse wijk Marais. De kamers zijn klein maar gezellig en het personeel is ontzettend vriendelijk. Het restaurant van het hotel, Le Chateaubriand, is een van de meest romantische in de stad.
–> Bekijk hier beschikbare kamers en prijzen

Als jullie op zoek zijn naar iets moderners, dan is Hôtel de la Paix een geweldige optie. Dit art-decohotel is gevestigd in een oud bankgebouw en de kamers zijn ingericht met originele kunstwerken. Het beste deel van het hotel is de locatie – het is slechts een korte wandeling van enkele van de meest iconische bezienswaardigheden van Parijs, zoals de Notre Dame en het Louvre 💜
–> Bekijk hier beschikbare kamers en prijzen

Tip: we hebben nog veel meer hotel tips in ons artikel over romantische hotels in Parijs. Daarin geven we tips voor elk budget 🙂

26 dingen om te doen op Valentijnsdag in Parijs

  1. Neem een lekkere koppelmassage bij La Sultane de Saba. Hier kunnen jullie terecht voor een traditionele hamam-ervaring in het hart van Parijs. 📍 Zie hier de locatie
  2. Cliché, maar leuk: bezoek de top van de Eiffeltoren
  3. Maak een ritje met een romantische riviercruise op de Seine
  4. Geniet van een lekker diner in een chique Parijse restaurant (zie tips verderop)
  5. Ga dansen in een van de vele nachtclubs of bars van Parijs
  6. Woon een spectaculaire dinnershow bij in de Moulin Rouge
  7. Boek een romantische diner cruise over de Seine 😍
  8. Maak samen een ballonvaart over Parijs
  9. Doe samen mee aan een workshop macarons maken in het prestigieuze Galeries Lafayette
  10. Maak samen parfum tijdens een workshop parfum maken (geloof me, ook voor mannen erg leuk! 😊 )
  11. Ga schaatsen op de ijsbaan van de Eiffeltoren (let op, kan niet elk jaar)
  12. Geniet van het uitzicht over Parijs vanaf de Arc de Triomphe
  13. Winkel voor merkkleding en sieraden langs de Champs-Elysees
  14. Maak een rit met een paardenkoets door het centrum van Parijs
  15. Wandel hand in hand door de Jardin du Luxembourg
  16. Hang samen een slotje aan de Love Lock Bridge om jullie liefde te verzegelen. Vroeger werden slotjes op de Pont des Arts opgehangen. Dat kan nu niet meer. Nu is de Pont de l’Archevêché, vlakbij de Notre Dame, een populaire plek.
  17. Bezoek de kathedraal Notre Dame en klim naar de top van de torens (of een nog mooiere kerk: de Sainte Chapelle, deze ligt vlakbij de Notre Dame).
  18. Ga op jacht naar unieke kunst en antiek in de wijk Saint-Germain-des-Pres
  19. Proef wat Franse wijnen en kazen in een lokale wijnbar of winkel
  20. Haal de lekkerste crêpes (typisch Frans) voor ontbijt, lunch of diner bij een van de vele straatverkopers in Parijs. Tip: bij de voet van de Eiffeltoren vind je er ook eentje.
  21. Proef samen de beste chocolade ter wereld bij een Parijse chocolatier 🍫
  22. Geniet van een diner bij kaarslicht in een gezellige Parijse bistro
  23. Kom oog in oog te staan met de mooiste kunst in het Louvre
  24. Bezoek het Rodin Museum, zij pakken altijd uit met Valentijnsdag (lees hieronder verder👇🏼😊 )
  25. Verken de charmante straatjes en steegjes van de wijk Montmartre
  26. Bezoek de Sacré-Cœur-basiliek voor een prachtig uitzicht over Parijs vanaf de Montmartre-heuvel
  27. Verken de begraafplaats Père Lachaise

Wandeling langs de Seine

Valentijnsdag valt natuurlijk in februari. Het kan dat behoorlijk koud zijn in Parijs. Maar als het zonnetje schijnt kan het toch erg leuk zijn om een wandeling langs de Seine te doen. Het is dan een leuk idee om stiekem een thermosfles met warme chocolademelk mee te nemen 😊 Geen zin om warme chocolademelk mee te nemen, maar wel benieuwd naar waar je de beste warme chocolademelk in Parijs kunt drinken? Hier schreef ik er een artikel over 😍🍫

Valentijnsdag in Parijs

Tip: Paris by night op Valentijnsdag

’s Avonds is Parijs prachtig verlicht en nog romantischer dan normaal 😍 Het is daarom een enorme aanrader om Parijs met een avondtour te verkennen. Dit is een tour door Parijs met een bus, waarbij je ook op het bovendek kunt zitten. Vanaf het bovendek heb je heel gaaf uitzicht. Je kijkt ook over al het andere verkeer heen. Je stapt op bij het Louvre en komt langs alle grote bezienswaardigheden.

Tip: bestel hier alvast je tickets 🙂 Deze tickets zijn vaak snel uitverkocht, dus zorg dat je ze van tevoren bestelt.

Tip 2: in plaats van een bustour kun je ook een boottocht over de Seine by night doen. Misschien nog wel romantischer! Boek hier je tickets voor een boottocht by night ❤️ Je boekt een ticket zonder tijdslot, maar je kunt varen wanneer je wil. Na 18 uur is het wel donker. Ze varen tot 22.00 uur.

valentijnsdag in parijs

Valentijnsdag dinnershow in de Moulin Rouge

Nergens kun je de sfeer van Parijs zo proeven als bij een dinnershow in de Moulin Rouge. De show op Valentijnsdag bevat een explosieve mix van dans (waaronder de cancan), zang, acrobatiek en magie op de voorgrond van een goed, uitgebreid decor. De show wordt zowel in het Frans als in het Engels gehost dus het is geen probleem als je geen Frans spreekt. Tickets voor de Moulin Rouge zijn in principe inclusief een diner. Anders is het natuurlijk ook geen dinnershow. Oh en vergeet de champagne niet 😏🍾

Tip: iets minder bekend, maar net zo spectaculair is de show in de Crazy Horse.
Hier kun je tickets bestellen.

Moulin Rouge Dinnershow Parijs
Moulin Rouge ©Tiqets

Valentijnsdag in het Rodin museum: Soirée Love

Sowieso is het Rodin museum een hele romantische plek om te bezoeken, maar speciaal voor Valentijnsdag leveren ze nóg meer romantiek met de Soirée Love 😍 Deze avond geeft jullie een mooie gelegenheid om het icoon van de liefde ‘de Kus’ (of in het Frans: le Baiser) te ontdekken en een blik te werpen op sensuele werken. Tijdens deze avond wordt een ode gebracht aan het menselijk lichaam en de zintuigen waarbij de focus ligt op het grote liefdesverhaal van Auguste Rodin en Camille Claudel. Wat kan je verwachten? Muziek, dans, poëzie, een rode loper, bijzonder gebruik van verlichting, rozenblaadjes, champagne en een paar verrassingen 😏 Aanrader! Tickets kunnen hier besteld worden.

Tip: wil je hier bij zijn? Zorg dan dat je je tickets ruim van tevoren boekt, want deze Soirée Love op Valentijnsdag is meestal uitverkocht! 🎟️ Tickets kunnen hier besteld worden.

Valentijnsdag Rodin Museum Parijs

Romantische restaurants in Parijs

Er zijn weinig dingen romantischer dan een diner bij kaarslicht in Parijs. De stad zit vol geweldige restaurants die je Valentijnsdag speciaal zullen maken. Hier zijn enkele van de meest romantische restaurants in Parijs:

Le Jules Verne is een restaurant met een Michelinster in de Eiffeltoren. Het uitzicht vanuit het restaurant is ongelooflijk en het eten is absoluut geweldig. Dit is absoluut een plek om indruk te maken op je date!

L’Atelier de Joël Robuchon is een ander restaurant met een Michelin-ster, gelegen in de wijk St. Germain in Parijs. De eetervaring is hier echt uniek, met een open keuken zodat je de chef-koks aan het werk kunt zien. Het eten is inventief en heerlijk, waardoor het een perfecte keuze is voor een romantisch avondje uit.

Als je op zoek bent naar iets meer casual, dan is La Petite Chaise een geweldige optie. Dit charmante restaurant serveert al sinds 1680 de traditionele Franse keuken en is perfect voor een ontspannen avondje met je geliefde.

Tip: reserveer een restaurant wel echt van tevoren! En hou er rekening mee dat Fransen later eten dan wij. Meestal rond 20.00 uur.

Beste Chocolatiers in Parijs

Er zijn veel chocolatiers in Parijs, maar slechts een paar kunnen echt als de beste worden beschouwd. Hier zijn onze keuzes voor de beste chocolatiers in Parijs:

  1. Jacques Genin

Jacques Genin is een van de meest gevierde chocolatiers in Parijs, en terecht. Zijn heerlijke chocolaatjes worden gemaakt met alleen de beste ingrediënten en zijn inventieve smaakcombinaties zullen je smaakpapillen prikkelen.

  1. Pierre Herme

Pierre Herme is een andere wereldberoemde chocolatier en zijn winkel is altijd gevuld met nieuwsgierige chocoladeliefhebbers die graag zijn nieuwste creatie willen proberen. Van delicate macarons tot rijke chocoladetruffels, er is voor elk wat wils bij Pierre Herme.

  1. Jean-Paul Hevin

Jean-Paul Hevin is een chocolatier van de derde generatie die al jaren furore maakt in de Parijse chocoladescene. Zijn unieke smaken, zoals peperkoek of lavendel, zullen jullie compleet verrassen. En zijn pure chocolade is een van de beste in de stad 😏

Reacties
  1. Beste Sharona,

    Het klopt dat de Eiffeltoren met allemaal mooie lichtjes verlicht wordt, maar niet perse anders dan normaal. De Eiffeltoren is net zo verlicht als alle andere dagen. Op valentijnsdag zal er dus vanaf 8 uur ’s avonds elk uur een normale lichtjes voorstelling zijn van ongeveer 5 minuten.
    Soms wordt de Eiffeltoren anders verlicht. Bijvoorbeeld in 2009 voor de 120e verjaardag van de Eiffeltoren of in 2004 voor het Chinese nieuwjaar.
    Ik moet eerlijk toegeven, dat ik wel voor de zekerheid even zelf heb gekeken op Franse sites of er een speciale lichtshow is of niet. Ik weet het namelijk niet 100% zeker, maar ik heb nergens kunnen vinden dat er wel een speciale lichtshow voor valentijnsdag is. Maar de normale lichtshow is ook al erg mooi naar mijn mening 🙂 Hopelijk heb ik je hiermee geholpen, veel plezier in ieder geval!

    Groetjes Eline

  2. Ik heb gehoord dat op Valentijnsdag de Eiffeltoren helemaal verlicht wordt om 12.00 uur (de nacht 13 op 14)., met allemaal mooie lampjes.. Is dit waar?

  3. Hallo,
    De chocolade workshop klinkt erg leuk! Wordt deze workshop ook in het Engels gegeven?

    Groetjes Nicky 🙂

    • Beste Nicky,

      De workshop wordt (zover ik weet) niet in het Engels gegeven. De workshop wordt ook voornamelijk door Fransen gevolgd.
      Maar alles wordt voorgedaan en je kunt je best wel goed redden met uitproberen en na doen.
      Ik denk dat het ook heel erg leuk is zonder dat je de Franse taal spreekt. Misschien juist een uitdaging 🙂
      Eventueel zou je misschien een mailtje kunnen sturen of ze een workshop in het Engels willen geven. Hopelijk heb ik je hiermee geholpen. Veel plezier in ieder geval als je besluit om de workshop te volgen.

      Groetjes Eline

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *