Leukste attracties in Disneyland Parijs

Eline Door Eline

Ga je Disneyland Parijs bezoeken en ben je benieuwd naar de leukste attracties? 😊 In dit artikel zetten we de leukste attracties voor je op een rijtje.

Wat wil je precies weten over de attracties in Disneyland? Laat het eventueel weten in een reactie, dan beantwoorden we je vraag 🙂

Leukste attracties in Disneyland Parijs


Heb jij plannen om naar Disneyland te gaan en wil je weten wat de leukste attracties zijn? Hieronder hebben we onze favoriete attracties in Disneyland Park en Walt Disney Studio’s voor je onder elkaar gezet, zowel voor volwassenen als kinderen.

Tip: heb je nog tickets voor Disneyland Parijs nodig? Hier kun je ze bestellen:
🎟️ Tickets voor 1 dag
🎟️ Meerdaagse tickets
🎟️ Ticket met vervoer vanaf Parijs centrum

Top attracties in Disneyland Park

 • Phanton Manor: in de Phantom Manor maak je een ritje door een soort ‘haunted house’, waarbij je door verschillende ruimtes gaat en hierbij steeds ‘de phantom’ tegenkomt. Een super spannende attractie dus!
 • Big Thunder Mountain: dit is één van de meest populaire achtbanen in het park. Dit is een houten achtbaan in Western thema, volledig in de buitenlucht.

big thunder mountain disneyland parijs attracties
Big Thunder Mountain
buzz lightyear laser blast disneyland parijs attracties
Buzz lightyear laser blast
 • Pirates of the Carribean: zoals de naam al doet vermoeden, ga je in deze attractie aan boord van een boot en vaar je langs verschillende prachtige decors, uiteraard in een piraten thema. 
 • It’s a Small World: deze attractie kent vrijwel iedereen wel, zeker het aanstekelijke en vrolijke muziekje. In deze attractie vaar je in een bootje langs prachtige decors en maak je als het ware een reis rond de wereld. Dit is typisch een attractie die zowel volwassenen als kinderen zeker niet mogen missen tijdens een bezoek aan Disneyland.
 • Buzz Lightyear Laser Blast: in deze attractie maak je een rit met in je hand een soort laserpistool, waarmee je op verschillende doelen kunt schieten en op deze manier moet je zoveel mogelijk punten verzamelen.

Tip: toe aan een pauze? Haal een Mickey wafel met Nutella 😍

mickey wafel met nutella attracties disney
Mickey wafel met Nutella (€5)
 • Hyperspace Mountain: deze stalen achtbaan bereikt een topsnelheid van maar liefst 71 km/h en is dan ook met name geschikt voor echte achtbaanliefhebbers. De achtbaanrit vindt geheel plaats in het donker, met een heus Star Wars thema en de bijbehorende ‘snelheid van het licht’. 
 • Autopia: de naam verraadt al een beetje dat je bij deze attractie in een auto zit. Autopia bestaat uit diverse prachtige en nostalgische auto’s in allerlei kleuren, waarin je een vastgelegd parcours aflegt. Deze rustige attractie is geschikt voor bezoekers van alle leeftijden.
 • Ratatouille: The Adventure: een echte gezinsattractie, waarin je in een ‘ratten karretje’ een op Ratatouille gebaseerde verhaallijn volgt. De karretjes bewegen zich vrij over de vloer en door de levendige animaties word je helemaal meegezogen in de wereld van Ratatouille.
 • Star Tours: in Star Tours vlieg je door Star Wars Galaxy. Eerst loop je langs verschillende animaties en schermen, vervolgens stap je in een ‘ruimteschip’, waarin het net lijkt of je deel uitmaakt van Star Wars. 

Top attracties in Walt Disney’s Studio’s

 • The Twilight Zone Tower of Terror: deze attractie is niet geschikt voor mensen met een zwakke maag: je maakt hierin namelijk volledig in het donker een vrije val naar beneden. Je loopt de wachtrij door in het Hollywood Tower Hotel en komt uiteindelijk uit bij een ‘lift’, hier begint de attractie.
 • Crush’s Coaster: deze achtbaan is vernoemd naar Crush, de grote zeeschildpad in de film Nemo, de karretjes hebben dan ook een schildpadachtige vorm. Deze achtbaanrit vindt wederom veelal in het donker plaats, zo gaat de achtbaan zogenaamd ‘onder water’ richting het Great Barrier Reef en komen de karretjes langs een gezonken onderzeeër. 
tower of terror attractie disneyland
Tower of Terror
 • Ratatouille, the Adventure: een echte gezinsattractie, waarin je in een ‘ratten karretje’ een op Ratatouille gebaseerde verhaallijn volgt. De karretjes bewegen zich vrij over de vloer en door de levendige animaties word je helemaal meegezogen in de wereld van Ratatouille.
 • Spider Man: W.E.B. Adventure: voor de echte Spiderman liefhebbers is dit de ultieme attractie. Dit is nog een vrij nieuwe attractie (in 2022 geopend), waarin je als bezoeker in een karretje zit en door het bewegen met de polsen, spinnenwebben kunnen schieten tijdens een interactieve rit door indrukwekkende Spiderman decors.
 • Avengers Assemble, Flight Force: dit is een razendsnelle stalen achtbaan, deze achtbaan is pas sinds kort geopend (2022) en is de eerste achtbaan met Marvel thema in Disneyland. De maximumsnelheid van deze achtbaan is maar liefst 92 km/h, dit is hiermee één van de snelste achtbaanritjes in Disneyland. 

Leukste attracties in Disneyland voor jonge kinderen

 • Dumbo the Flying Elephant: dit is een vrolijke kinderattractie waarbij kinderen in een Dombo wagentje zitten aan een metalen arm. De Dombo’s vliegen vervolgens als het ware rond een grote fontein in het midden terwijl ze op en neer gaan, met op de achtergrond een aanstekelijk carnavalsmuziekje. 
 • Alice’s Curious Labyrint: een bezoek aan een attractiepark is voor een kind natuurlijk niet compleet zonder het vinden van de uitgang in een doolhof. Dit op Alice in Wonderland gebaseerde doolhof is dan ook fantastisch voor kinderen van alle leeftijden en is een waar ‘Wonderland’ waar ze in kunnen rondlopen. 
 • Casey Jr. – le Petit Train du Cirque: dit is een superleuke attractie voor kinderen, zeker voor kinderen die gek zijn van treinen. Dit is een speciale kinderachtbaan, waarin de bezoekers in een Dombo treintje over een rails in de buitenlucht ‘rijden’, door verschillende prachtige decors gebaseerd op Storybook Land.
dombo olifant attractie disney met jonge kinderen
Dumbo the Flying Elephant
le petit train du cirque disney leukste attracties
Le petit train du cirque
 • It’s a Small World: deze attractie kent vrijwel iedereen wel, zeker het aanstekelijke en vrolijke muziekje. In deze attractie vaar je in een bootje langs prachtige decors en maak je als het ware een reis rond de wereld. Dit is een echte familie attractie, die niet voor niks erg populair is bij gezinnen.
 • Peter Pan’s flight: deze attractie beleef je in een vliegend schip, waarbij je in het donker door verschillende prachtige, op Peter Pan gebaseerde decors ‘vliegt’, waarbij je natuurlijk Kapitein Haak, Peter Pan zelf en de Darling kinderen tegenkomt. Voor kinderen is dit een niet al te spannende attractie, waarin ze echt kunnen opgaan in het verhaal van Peter Pan.

Tip: ga je met een peuter naar Disney toe? Lees dan ook ons artikel over Disneyland met een peuter 🙂

 • Le Carrousel de Lancelot: het carrousel van Lancelot is een draaimolen zoals je deze nog niet eerder hebt gezien. Deze draaimolen staat vol met prachtige paarden, de fantasierijke muziek maakt dat je je als kind even in een andere wereld waant als ridder te paard.
 • Le Pays de Contes de Fées: dit is echt een fantastische attractie voor bezoekers van alle leeftijden. In een schattig bootje vaar je door een waar sprookjeslandschap in miniatuurformaat. Er is dus genoeg te zien terwijl jij en je kinderen genieten van een rustig boottochtje.
 • Slinky Dog Zig Zag Spin: in deze attractie bleven kinderen een leuk avontuur, als het ware op de rug van Slinky Dog. Dit is een kinderachtbaan die steeds dezelfde ronde maakt, hierbij gaat Slinky Dog op en neer en maakt hij steeds snellere rondjes. Deze attractie is wellicht iets minder geschikt voor kinderen die gevoelig zijn voor misselijkheid/duizeligheid. 
 • Cars Quatre Roues Rallye: de kinderen nemen plaats in een Cars autootje, die samen met andere auto’s op een grote ronddraaiende schijf staat. Vervolgens gaan de auto’s ronddraaien en om elkaar heen draaien. Een komisch tafereel om te zien en zeker om mee te maken.
 • Ratatouille: The Adventure: deze attractie zullen alle kinderen fantastisch vinden, zittend in een ‘ratten karretje’ bewegen zij zich door de op Ratatouille gebaseerde decors. De karretjes bewegen zich vrij over de vloer en door de levendige animaties is de attractie voor kinderen ‘net echt’.

Veelgestelde vragen over attracties in Disneyland

Hoeveel attracties heeft Disneyland?

In totaal zijn er in Disneyland 51 verschillende attracties te vinden, verspreid over Disneyland Park en Walt Disney Studio’s.

Hoe lang moet je zijn voor de attracties in Disneyland?

Dit verschilt per attractie. Er zijn attracties met een bepaalde minimumlengte, maar ook attracties waarin iedereen plaats kan nemen. Wanneer er een minimumlengte geldt voor een attractie (dit is met name bij de achtbanen het geval), staat dit bij de ingang van de attractie duidelijk aangegeven.

Welke attracties/achtbanen gaan over de kop?

Hyperspace Mountain, Avengers Assemble en Indiana Jones zijn de achtbanen in Disneyland die over de kop gaan.

Hoe laat sluiten de attracties?

De openingstijden van Disneyland zijn niet elke dag en iedere maand hetzelfde. Globaal gezien sluit Disneyland doordeweek om 19.00 of 20.00 uur en in het weekend om 21.00 of 22.00 uur. Check voor je bezoek aan Disneyland dus even de openingstijden op de dag(en) dat jij er bent.

Sluiten sommige attracties in de winter?

Ja, in de winter zijn niet alle attracties in Disneyland geopend. Dit komt deels doordat sommige attracties in de buitenlucht bij kou en/of slecht weer niet open zijn, maar ook omdat Disneyland in de winterperiode onderhoudswerkzaamheden uitvoert aan diverse attracties.

Wat zijn de engste attracties in Disneyland?

Niet iedereen vindt natuurlijk dezelfde attracties eng, maar over het algemeen staan Tower of Terror en de Hyperspace mountain bekend als de engste attracties in het park.

Wat zijn de mooiste attracties in Disneyland?

Er zijn veel attracties waarbij de prachtige decors een genot zijn om te bekijken. Attracties die erg mooi zijn, zijn bijvoorbeeld It’s a Small World en Pirates of the Carribean.