Tour de France bekijken langs de Champs-Élysées: 6 tips

Het is warm, het is druk in de stad, de Champs-Élysées is autovrij en er hangt een geweldige sfeer: het is de laatste dag van de Tour de France en de renners zullen vandaag finishen op de Champs-Elysées in Parijs! Ze hebben duizenden kilometers gefietst en vandaag is het afsluitende parcours. Hartstikke gaaf om dat een keer in het echt mee te maken! Daarom heb ik hier voor jou een paar tips 🙂

Boek je hotel en tickets voor de Thalys op tijd
Zorg dat je op tijd een plekje langs het parcours zoekt
Zoek een plekje waar de wielrenners 10x langs komen
Waar langs het parcours is het het minst druk?
Maak gebruik van alternatief vervoer dan metro
Check het weerbericht

Boek je hotel en tickets voor de Thalys op tijd

Hoe langer je wacht, hoe hoger de prijzen worden. Dat geldt voor zowel hotels in Parijs als voor de Thalys.
Daarom is het verstandig om je bezoekje al ver van tevoren te plannen en te boeken. Als geld niet zoveel uitmaakt is het natuurlijk fantastisch om een hotel te boeken waar je een kamer hebt met een balkon met uitzicht over de Champs-Élysées, de Arc de Triomphe of Rue de Rivoli. Dan heb je vanaf je balkon eerste rang plaatsen als het gaat om zicht op de Tour de France. Gaaf!!!!!

Zorg dat je op tijd een plekje langs het parcours zoekt

Deze tip hoef ik lijkt me niet uit te leggen: zorg ervoor dat je op tijd bent. Het is super druk in de stad en iedereen wil een mooi plekje. Neem wat lekkere broodjes mee, wat drinken, een pet of hoed tegen de zon en ga een paar uur van tevoren alvast zitten.

Tour de France tips Champs-Élysées

Foto door: Youkeys

Zoek een plekje waar de wielrenners 10x langs komen

Tien keer rijden ze hetzelfde rondje. Tien keer langs de Arc de Triomphe. Tien keer langs het Place de la Concorde. Tien keer langs Rue de Rivoli en tien keer schieten ze op een paar centimeter van je vandaan over de Champs-Élysées. Het is fantastisch om een plekje te hebben waar de renners 10 keer langs komen fietsen. Zo heb jij tien keer de kans om ze te zien, om ze aan te moedigen en tien keer de kans om ze goed op de foto te zetten. Daarom is mijn tip: zoek een plekje langs het parcours waar ze tien keer langs komen.

Waar langs het parcours is het het minst druk?

Oké, oké, ik snap het ook als je liever niet tussen de massadrukte staat. Zeker op de Champs-Élysées waar de renners super dicht langs je fietsen kan het enorm druk zijn. Soms is het fijn om ook een beetje beweegruimte te hebben. Mijn tip is dan: ga naar het Jardin des Tuileries en zoek dan een plekje langs Rue de Rivoli. Aan die kant van de weg staan vaak iets minder mensen. Om hier te komen kun je de metro pakken en uitstappen bij metrohalte Palais Royal-Musée du Louvre.

Maak gebruik van alternatief vervoer dan metro

De metrostations gaan op een gegeven moment dicht. Als je echt vroeg bent kun je nog met de metro komen, maar later op de dag niet meer.  Dit gaat vooral om de stations Concorde (die gaat al heel vroeg op de dag dicht dus kun je eigenlijk de hele dag niet gebruiken), Tuileries (vanaf ongeveer 14 tot 18 uur, mogelijk nog tot iets later) en station Palais-Royal (van 15 tot 18 uur).

Een goed alternatief voor de metro is in dit geval een Vélib. Dit zijn een soort van OV-fietsen. Het werkt super makkelijk als je er eentje wilt huren en het is niet duur. Hier lees je meer over hoe het huren van een Vélib in z’n werk gaat.

Tips Tour de France

Foto door: Youkeys

Check het weerbericht

Als je besluit om de Tour de France in Parijs te komen bekijken, check dan van tevoren even het weerbericht. Als het gaat regenen wil je dat natuurlijk graag weten, maar vergis je niet in het feit dat het heel erg warm kan worden als je de hele dag in de zon staat. Het is belangrijk dat je jezelf dan goed beschermt. Neem genoeg water mee, draag een pet of hoed om je tegen de zon te beschermen en smeer je goed in meer zonnebrandcrème.

Dat waren mijn tips 🙂 ik wens je heel veel plezier in Parijs met het kijken van de Tour de France! 🙂 Heb je zelf nog tips? Let me know door een reactie hier onder achter te laten.