Eiffeltoren verdiepingen

In dit artikel wil ik je graag wat vertellen over de verdiepingen van de Eiffeltoren. Want wat is er per verdieping eigenlijk te doen en te zien? En is een bezoek aan de Eiffeltoren het geld waard?
Ik neem je mee in mijn ervaring, maar ik moet gelijk toegeven: ik ging de Eiffeltoren beklimmen op een hele natte, regenachtige dag. Dat wil je natuurlijk liever niet, maarja het kan niet altijd mooi weer zijn in Parijs 😜

 • Hoeveel verdiepingen heeft de Eiffeltoren?
 • Eerste verdieping van de Eiffeltoren
 • Tweede verdieping van de Eiffeltoren
 • Derde verdieping van de Eiffeltoren
 • Het voordeel van op een regenachtige dag de Eiffeltoren bezoeken
 • Is een bezoek aan de Eiffeltoren het geld waard?
 • Hoeveel verdiepingen heeft de Eiffeltoren?

  Hoeveel verdiepingen heeft de Eiffeltoren?

  De Eiffeltoren heeft in totaal 3 verdiepingen. In deze post leg ik uit wat er op welke verdieping te doen en zien is 🙂

  Eerste verdieping van de Eiffeltoren

  De eerste verdieping bevindt zich 57 meter boven de grond. Hier heb je mooi uitzicht over Parijs en enkele Parijse monumenten. Ook bevindt zich hier het restaurant ‘Altitude 95’. Deze naam refereert naar de hoogte van de eerste verdieping van de Eiffeltoren, want deze ligt 95 meter boven zeeniveau.
  Aan de buitenkant van de eerste verdieping zijn de 72 namen van de Franse wetenschappers, ingenieurs en enkele andere personen uit de 18e en 19e eeuw te zien. Die zie je natuurlijk alleen vanaf de buitenkant van de Eiffeltoren, niet als je erop staat 😉
  Op de eerste verdieping vind je vaak veel gezelligheid. In de winter wordt er ook altijd wat speciaals van gemaakt. Sommige jaren is er bijvoorbeeld een schaatsbaan geweest. De foto hier onder is rond de Kerst van 2021 gemaakt. Je kon hier genieten van gezelligheid in Scandinavische stijl en wat warms te eten of drinken halen. Ze hadden bijvoorbeeld soepen, sandwiches, zelfgemaakte croque-monsieurs (Frans voor tosti), wafels en pannenkoeken. Er wordt elk jaar wat leuks georganiseerd op de Eiffeltoren rond de Kerstdagen.

  Tweede verdieping van de Eiffeltoren

  De tweede verdieping van de Eiffeltoren is 115 meter hoog. Op deze hoogte is het uitzicht optimaal, je kijkt precies over alle gebouwen heen en tegelijkertijd zijn alle details op de grond nog goed zichtbaar. De vloer van deze verdieping is gedeeltelijk van glas. Zo kun je direct naar beneden kijken. Durf jij op dit glas te gaan staan? 😜 Ook vind het restaurant Le Jules-Vernes op deze verdieping. Dit restaurant is bekroond met een Michelinster. Reken dus op een fantastische avond met geweldig uitzicht én een hoge rekening.

  Derde verdieping van de Eiffeltoren

  De derde verdieping van de Eiffeltoren is op 275 meter hoogte te vinden en is niet te bereiken met een trap. Je kunt er alleen komen met een lift. Vanaf hier is het mogelijk om nog verder te kijken dan vanaf de tweede verdieping maar de straten van Parijs zijn minder gedetailleerd zichtbaar. Verder vind je hier een nagemaakte werkkamer van Gustave Eiffel. Leuk om even naar binnen te kijken 😊

  Het voordeel van op een regenachtige dag de Eiffeltoren bezoeken

  Hoewel de regen niet ideaal was, had het ook een groot bijkomend voordeel: het was ontzettend rustig! Geen wachtrijen dus 😜 Oké, ik moet nog wat toegeven: het was ook nog corona. Deze foto nam ik in oktober 2020.

  Eiffeltoren wachtrijen regen verdiepingen
  De wachtrij bij de Eiffeltoren

  Is een bezoek aan de Eiffeltoren het geld waard?

  De Eiffeltoren is toch wel echt hét icoon van Parijs. Ik heb de Eiffeltoren pas beklommen nadat ik al heel vaak in Parijs was geweest. Daarvoor voelde toch altijd als een gemis dat ik er niet bovenop was geweest. Het is een leuke ervaring en echt typisch Parijs. Ik denk daarom dat een bezoek aan de Eiffeltoren het geld echt wel waard is.

  Betrouwbare tickets voor de Eiffeltoren kun je hier bestellen.