Château de Vaux-le-Vicomte

Eline Door Eline

Het Château de Vaux-le-Vicomte is een van de mooiste kastelen die er bestaat en ligt op steenworp afstand van Parijs😍 Hoewel het kasteel Vaux-le-Vicomte minder bekend is dan het Paleis van Versailles, diende het wél als inspiratiebron voor het ontwerp van het Paleis van Versailles. Dezelfde mensen die bijdroegen aan de bouw van Vaux-le-Victome werden vervolgens door koning Louis XIV ingehuurd om te werken aan zijn paleis: het paleis van Versailles.

Château Vaux-le-Vicomte bezoeken

De huidige eigenaars zorgen niet alleen voor de restauratie, maar bieden ook een inzicht in de geschiedenis van het kasteel. De triestige geschiedenis van Fouquet is de rode draad doorheen het bezoek.
Alle kamers zijn nog volledig gemeubileerd, alsof Nicolas Fouquet en zijn gezin het kasteel pas onlangs hebben verlaten.

Hét perfecte uitje met kinderen

Als je op zoek bent naar hét perfecte uitje met kinderen heb je het gevonden! 😊 Het Château de Vaux-le-Vicomte biedt zoveel leuke activiteiten aan voor kinderen dat je ze de hele dag kunt vermaken.

Een rondleiding in kostuum: dit is een onvergetelijke activiteit voor kinderen! Ze worden eerst ontvangen door een enthousiast animatieteam en krijgen vervolgens de kans om een fantastisch, koninklijk kostuum aan te trekken. Prinselijke pakken voor jongens en beeldschone jurkjes voor de meiden. Op een leuke en speelse manier ontdekken de kinderen daarna de 17e eeuw. Deze rondleiding is helaas wel alleen in het Frans, maar het kan alsnog een hele leuke ervaring voor kinderen zijn.
Puzzel- en speurtochten boekje: helaas, helaas ook alleen in het Frans, maar als je Frans een klein beetje onder de knie hebt is het leuk om het kasteel Vaux-le-Vicomte met een speurtochtenboekje voor kinderen te ontdekken. Dit boekje is gratis verkrijgbaar bij een kinderticket.

Grote jaarlijkse evenementen en activiteiten

Pasen
Rond Pasen worden er in- en rond het kasteel leuke activiteiten voor kinderen georganiseerd. Kinderen kunnen zich verkleden, kunnen een speurtocht doen en in de prachtige tuinen rondom het kasteel worden elke dag gouden hazelnoten verstopt. Vind je een gouden hazelnoot? Dan win je een leuke prijs! 😏

Watershow
Elke tweede en laatste zondag van de maand, kun je van 15:00 tot 18:00 uur genieten van een spectaculaire watershow. Alle fonteinen in de tuin zijn dan actief! 😍

Avonden bij kaarslicht
Hier heb ik een speciale alinea aan gewijd omdat het zó speciaal is. Zie hier onder 👇

Kerst

Ben je rond Kerst in Parijs, maak dan zéker een uitstapje naar het Château Vaux-le-Vicomte. Hier halen ze tijdens de feestdagen alles uit de kast en het hele kasteel wordt prachtig in kerstsfeer gedecoreerd. De uitgebreid gemeubileerde kamers zijn compleet versierd met kerstbomen en lichtjes. Zelfs alle schoorsteenmantels zijn versierd en in de tuinen zijn de bomen verlicht en versierde koetsen waarmee je een ritje kunt maken! 😍

De prachtige keuken van het Château wordt elkaar gevuld met lekkernijen:  zuurstokken, macarons, piramides van chocolade én gingerbreadZeker voor kinderen is het leuk om Château Vaux-le-Vicomte te bezoeken want ze kunnen zich hier verkleden als echte musketier of prinses!

Hier onder een voorproefjeKerst Parijs Vaux-le-Vicomte

Les soirées aux chandelles

Mijn persoonlijke favoriet!😍Deze tip kreeg ik een keer van een jongen die al een aantal jaar in Parijs woont en ik móet hem wel met jullie delen. Dit is namelijk misschien wel het meest romantische evenement wat er bestaat in Parijs: Les soirées aux chandelles. Het is een evenement wat elke zomer wordt georganiseerd in de prachtige tuinen van het Château de Vaux-le-Vicomte. De tuinen worden versierd met meer dan 2000 (!) flikkerende kaarsjes. Het is zeer spectaculair om te zien, bijna magisch!

Vaux-le-Vicomte

Om 22:50 uur wordt de avond spectaculair afgesloten met een geweldige vuurwerkshow.
Les soirées aux chandelles vinden elke zaterdagavond plaats vanaf de eerste week van mei tot de eerste week van oktober. Tickets bestellen van tevoren is wel nodig.

Vuurwerk bij het kasteel van Vaux-le-Victome

Bereikbaarheid

Je kunt het Château de Vaux-le-Vicomte met het openbaar vervoer bezoeken. Hiervoor moet je eerst naar Gare de l’Est reizen. Vanaf hier gaat er een pendelbusje op en neer naar het kasteel. Het pendelbusje heet “la navette Châteaubus” en is te vinden bij de uitgang van het station. Voor een ritje met de pendelbus kun je alleen contant betalen.