Verborgen tuin bij de Champs-Élysées

Eline Door Eline

Vlak bij de Champs-Élysées en in de buurt van het Palais de la Découverte bevindt zich een klein stukje paradijs waar zelfs Google Maps niet vanaf weet. Deze tuin draagt de naam Zwitserse Vallei, oftwel: Jardin de la Vallée Suisse.
Voer deze naam maar eens in op Google Maps. Ik garandeer je dat je niet de juiste tuin te zien krijgt. Google leidt je naar de Nouvelle France Garden, maar dat is niet de geheime tuin die ik bedoel😏 Het is geen grote tuin en je hoeft er zeker niet stad en land af te reizen om het op te zoeken, maar als je in de buurt bent is het zeker de moeite waard om hier naartoe te gaan. Neem lekker een boekje mee, een kleine picknick en neem plaats op de bankjes in de tuin.

Hoe kun je deze geheimzinnige tuin dan wel vinden?
Als je op de Champs-Élysées voor de Abercrombie and Fitch winkel staat loop je richting de grote rotonde. Op de rotonde neem je de tweede afslag naar de Avenue Franklin D. Roosevelt. Deze loop je bijna helemaal tot het einde af, maar kijk vlak voordat je bij het drukke kruispunt bent even naar links. Daar zie je een soort stenen monument met de naam ‘La Fontaine du rêve du poète’. De precieze locatie is op de hoek tussen de Cours de la Reine, Cours Albert 1er en Avenue Franklin D. Roosevelt bij het standbeeld van Alfred de Musset.

Verborgen tuin Parijs bij de Champs-Elysees
© Wegwijs naar Parijs
Verborgen tuin Parijs bij de Champs-Elysees
La Fontaine du rêve du poète © Wegwijs naar Parijs

Niet ver naast het monument zie je een klein, groen hekje. Via een verborgen stenen trap loop je vervolgens naar beneden en passeer je een boog. Je hebt het nu gevonden! 🎉😊 Je bevindt je nu midden in de verborgen Jardin de la Vallée Suisse! Het is geen grote tuin, maar het is een heerlijke plek om even goed tot rust te komen. Neem een boek mee en geniet van deze groene oase in het midden van een drukke stad 😍 Ik heb hier echt een tijd gezeten en er is niemand voorbij gelopen. Heerlijk! Veel plezier!

Geheime tuin Parijs
© Wegwijs naar Parijs
Geheime tuin Parijs
© Wegwijs naar Parijs
Geheime tuin Parijs
© Wegwijs naar Parijs