Wijn- en kaasproeverij bij Ô Chateau

Eline Door Eline

Frankrijk is het land van de wijnen dus ik vond het leuk om eens een wijnproeverij bij te wonen. Je hebt in Parijs eigenlijk twee professionele wijnproeverijen: Caves du Louvre is er eentje van en Ô Chateau.
Wij boekten onze wijnproeverij bij Ô Chateau. Ô Chateau is een populaire wijnbar in het 2e arrondissement, om de hoek van winkelcentrum Les Halles.

Wijnproeverij en kaasproeverij in Parijs bij Ô Chateau

© Wegwijs naar Parijs

Bij binnenkomst werden we meteen super hartelijk en enthousiast ontvangen. De wijnbar zelf was gesloten dus er was volledige aandacht voor de wijnproeverij. Al snel mochten we naar de kelder waar een lange tafel prachtig gedekt was met borden, wijnglazen, water, wijnflessen en heerlijke hapjes!😍 Er was wel echt even een ‘wauw’-momentje bij iedereen. Alles was tot in de puntjes verzorgd.

Wijnproeverij in Parijs bij O chateau

© Wegwijs naar Parijs

Uitgebreide lunch

Om precies te zijn boekten wij een wijn- en kaasproeverij lunch. Dat betekent dat we bij onze wijnproeverij ook een bijbehorende kaasproeverij kregen. Je kunt er ook voor kiezen om alleen een wijnrpoeverij te doen. Deze proeverij noemen ze ‘Tour de France of Wine’.

Wijnproeverij en kaasproeverij in Parijs bij Ô Chateau

© Wegwijs naar Parijs

In totaal zouden we vijf verschillende wijnen proeven: een champagne, een witte en drie rode wijnen. Onze sommelier besloot om daar nog een zesde wijntje aan toe te voegen: een echte dessertwijn. Ik heb een keer met mijn vriend in een Michelin-ster restaurant gegeten waar we ook een echte dessertwijn geschonken kregen. Dit leek enorm op de dessertwijn die we hier kregen. Deze wijn is zó zoet, dat het wel limonade lijkt. Ik hou er persoonlijk wel van, maar dat geldt zeker niet voor iedereen.☺ Om alle informatie over de wijnen goed te kunnen onthouden kun je notities maken op het blaadje wat je krijgt.

Wijnproeverij Parijs bij O Chateau

© Wegwijs naar Parijs

Leuke ervaring

Ik vond het een hele leuke en bijzondere ervaring, maar om heel eerlijk te zijn vond ik het allemaal een beetje snel gaan. Het was lastig om alle informatie zo snel te verwerken en je werd voor je gevoel een beetje geforceerd om je wijn snel op te drinken. Voor de ervaring zou het beter zijn als ze er een uurtje langer voor uit zouden trekken. Maar misschien lag het aan onze sommelier. Ze was Brits en wilde graag het huwelijk van Prince Harry en Meghan Markle kijken 😅 (zij trouwden op de dag dat wij deze proeverij deden).
Ondanks dat zou ik het zeker niet laten om de proeverij een keer te boeken. Het was erg leuk! 😊🙌