Wat te doen met zomer in Parijs?

Grote kans dat je in de zomer op vakantie gaat naar Parijs. Super lekker! Maar tijdens de zomer in Parijs kunnen de temperaturen aardig hoog oplopen. Slenteren door de stad is dan bijna geen optie. Wat dan te doen in Parijs? Hier heb ik wat tips voor je  op een rijtje gezet. Zo kun je bijvoorbeeld best wel een strandje meepakken en lekker zonnebaden.

Paris Plages – Strand in Parijs!

Lekker naar het strand! Hè, naar het strand? Parijs heeft toch geen strand? Toch wel! Elke zomer wordt er een ‘strand’ aangelegd langs de boulevards van de rivier de Seine: ‘Paris Plages’. Hier kun je lekker op het zand liggen ontspannen in ligbedden en hangmatten en genieten van de zon. Ook worden er vele leuke activiteiten georganiseerd die ook nog eens goed zijn voor de portemonnee. Bijna alle activiteiten zijn namelijk gratis toegankelijk zijn voor iedereen. Yeah!

De drie locaties van Paris Plages:

  • Paris Plage, aan de rechteroever van de Seine tussen het Louvre en Pont Marie.
  • Paris plage – Bassin de la Villette
  • Les Berges de Seine (deze locatie is overigens het hele jaar door geopend).

Er zijn verschillende activiteiten te doen zoals beachvolleybal, basketbal, Taï Chi, tafelvoetbal, dansen en natuurlijk Jeu de Boules. Ook worden er lezingen gegeven en zie je veel artiesten, kunst en muzikanten.

De locatie Bassin de la Villette is vooral echt leuk als het heel warm is en je met kinderen op stap bent. Dit is namelijk een groot waterparadijs voor kinderen. Ze kunnen hier waterfietsen, roeien, zeilen en roller-tuben.

De locatie Les Berges de Seine is het hele jaar door te bezoeken. Het is een hele gezellige plek langs de oevers van de Seine met heel veel leuke activiteiten. Zeker voor kinderen. Zo is er een klimmuur, zijn er spellen op de grond te vinden, terrasjes, drijvende tuinen (met lekkere zonnebanken) en een 100 meter sprint.
Het is handig als je een dobbelsteen meeneemt of een app op je telefoon download die een dobbelsteen simuleert. Dan kun je de spelletjes op de grond spelen waarbij je zelf de pilon bent 🙂

Bootje varen in Parijs

Lekker met een bootje varen is altijd heerlijk om te doen als het echt warm is. Even een beetje frisse wind en lekker met je handen of voeten in het water.
Op het Bassin de la Villette kan dat! Je hebt hier geen vaarbewijs voor nodig als je een bootje huurt bij Marin d’Eau Douce.

14 juli vieren in Parijs – Nationale Feestdag

Ben je van plan om een vakantie naar Parijs te boeken tijdens de zomervakantie? Dan is het een absolute aanrader om 14 juli mee te pakken tijdens je vakantietripje. 14 juli is een nationale feestdag in Frankrijk. 14 juli 1789 vond het memorabele moment plaats waarop de burgers in Parijs de Bastille bestormden en hiermee officieel de Franse Revolutie inluidden. Er zijn dan heel veel evenementen in de stad waaronder een militaire parade over de Champs-Élysées en als afsluiting van de dag een spectaculaire vuurwerkshow vanaf de Eiffeltoren!

Foto door: Yann Caradec

IJsjes eten! 🙂

Kun jij een zomer voorbij zonder ijsjes gegeten hebben? Ik echt niet. Ik ben echt een ijsjesmonster. Zodra ik een ijsjeswinkel zie MOET ik een ijsje. Maar, ik geef wel om kwaliteit. Het allllller lekkerste ijs in Nederland kun je vinden in Katwijk aan Zee bij de banketbakker Krijn Verdoes. Maar jullie zijn natuurlijk geïnteresseerd in het lekkerste ijs in Parijs. Dus vooruit hier komt ie:
Heel lekker ijs kun je halen bij ‘Une Glace à Paris‘.

Geopend door ‘Meilleur Ouvrier de France Glacier’ en wereldkampioen patisserie Emmanuel Ryon in de Marais. Je zult hier als je tijdens de zomer in Parijs bent, misschien best wel even moeten wachten in de rij om aan de beurt te komen, maar ik verzeker je: dat is het waard 🙂

Adres: 15, Rue Sainte-Croix de la Bretonnerie.

Zwemmen in de Seine?

Tijdens de warme zomerdagen in Parijs is het misschien erg verleidelijk om een duik te nemen in de Seine, maar dit is helaas niet toegestaan en eigenlijk ook niet verstandig omdat er flinke stromingen kunnen zijn en er boten varen. Maar, niet getreurd! Als je dan toch een duik in het water wil nemen in het centrum van Parijs kun je terecht bij het ‘Piscine Joséphine Baker’. Dit is een zwembad met een glazen dak en glazen wanden dat gebouwd is op een boot dat permanent op de Seine drijft. In de zomer wordt er gezwommen met het dak open. Zo lijkt het net alsof je toch in de Seine zwemt. Het is niet een heel groot zwembad (25 meter), maar om even lekker af te koelen voldoet het zeker.

Locatie en bereikbaarheid met het openbaar vervoer.
21, Quai François Mauriac
75013 Parijs
Telefoon nummer : 33-(0)1-56-61-96-50

Met de metroLijn 6. Uitstappen bij halte Quai de la Gare + 4 minuten lopen.
Met de bus: Bus 89. Uitstappen bij halte Bibliothèque Nationale de France + 2 minuten lopen.
Met de fiets: Vélib‘ Station nummer 13123, 53 Quai Francois Mauriac. Of Vélib‘ station nummer 00903 – Quai Mauriac/Pont de Bercy.

Foto door: Fernando Mafra

Top bezienswaardigheden in Parijs

Uiteraard is het, ook in de zomer, altijd leuk om de grootste bezienswaardigheden in Parijs te bezoeken.  Op deze pagina vind je een overzicht met de mooiste, populairste bezienswaardigheden in Parijs.

Wil je op de hoogte blijven van de leukste weetjes en evenementen in Parijs?

Wil je op de hoogte blijven van de leukste weetjes en evenementen in Parijs? Volg Wegwijs naar Parijs dan op Facebook. Vind je ons leuk? Dat vinden wij leuk! 🙂

Foto door: Daniel Kakiuthi

Reacties
Heb je vragen, tips, ideeën of wil je iets delen? Laat het weten in een reactie hier onder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *