Top bezienswaardigheden Parijs met kinderen

Parijs is ontzettend leuk om te bezoeken met kinderen. In dit artikel neem ik je mee langs de top bezienswaardigheden die leuk zijn om te bezoeken met kinderen.

PS: Dit artikel gaat echt om het bezoeken van de top bezienswaardigheden met kinderen. Ben je op zoek naar andere activiteiten en nog meer tips? Lees dan ook mijn artikeltje: Parijs met kinderen – leuke activiteiten en tips! 

Eiffeltoren met kinderen: met de trap of de lift?

De Eiffeltoren is een must-see als je in Parijs bent en je kids zullen dit icoon waarschijnlijk wel willen beklimmen. Het is natuurlijk heel indrukwekkend als je op school kunt vertellen dat je op de Eiffeltoren bent geweest! 😏 Ik krijg regelmatig de vraag of de Eiffeltoren met de trap goed te beklimmen is met kinderen en het antwoord daarop is JA! 😄 Ik zou het zeker doen. Het écht beklimmen van de Eiffeltoren geeft een geweldige ervaring en als je rustig aan doet kunnen kinderen die prima aan. Halverwege kun je af en toe even pauze houden om te genieten van het mooie uitzicht en weer even op adem te komen als dit nodig is.
Als je kinderen nog echt jong zijn zul je die keuze even zelf moeten afwegen, maar vanaf 5 à 6 jaar is het prima te doen 🙂
Tip: op de eerste verdieping van de Eiffeltoren kunnen kinderen een leuk puzzelboekje halen 😊
Lees ook mijn artikel: Eiffeltoren beklimmen: met de lift of de trap?

Uitzicht vanaf de trap waarmee je de Eiffeltoren beklimt!

Uitzicht vanaf de trap waarmee je de Eiffeltoren beklimt! ©Guilhem Vellut

Louvre met kinderen

Het Louvre is geweldig! Maar ook heel groot. Mijn aller eerste tip als je met kinderen naar het Louvre gaat is dan ook: maak keuzes! Dat moet je eigenlijk altijd doen als je naar het Louvre gaat, want het is onmogelijk om het hele museum in 1 dag te bekijken. Maak een selectie van topstukken en kunst die je wilt bekijken en bereid je bezoek goed voor.

Tip 2: kies een rustig tijdstip uit en boek je tickets van tevoren. Hiermee voorkom je dat je lang in de rij staat. Tickets kunnen hier online besteld worden 🙂 Kinderen zijn trouwens gratis 😜
En een rustig tijdstip? Ik ben ’s avonds wel eens naar het Louvre geweest en dat was heerlijk. Geen grote groepen, geen wachtrijen en het Louvre heeft ’s avonds iets magisch. Op woensdag en vrijdag is het museum ’s avonds geopend. Je kunt dan het Louvre bezoeken tot 21:45 uur. Alle kamers sluiten 30 minuten voor sluitingstijd van het Louvre, hou daar wel even rekening mee.

Tip 3: Huur een Nintendo DS. Bij het Louvre begrijpen ze heel goed dat een museum met schilderijen een stuk interessanter te maken is door kinderen spelenderwijs kennis te laten maken met de collectie. Je kunt daarom het Louvre verkennen met een spel op de Nintendo DS. Hoe cool is dat?! Bijkomend voordeel: kinderen mogen gratis het Louvre binnen.

Louvre met kinderen

Huur een Nintendo DS

Fietstour langs de grote bezienswaardigheden

Als je de grote bezienswaardigheden van Parijs op een actieve manier wilt bezoeken is een fietstour ideaal! Tijdens een fietstour zijn je kids lekker bezig, ze lopen niet te slenteren én zien een hoop van de stad.
In Parijs heb je een hoop aanbieders voor een fietstour. Ik ben zelf gek op de fietstours van Bike about Tours.
Zij bieden een privétour aan voor gezinnen zodat er genoeg aandacht is voor de kinderen en het tempo niet te snel gaat. Én deze tour begint- en eindigt bij het Peleton café. Hier hebben ze goede koffie voor pap en mam (en dan bedoel ik ook écht goede specialty koffie) en lekkere wafels! 😍 Dat is nog eens een goede afsluiter van je fietstour 😜

Uiteraard zijn er ook andere aanbieders. Baja bikes biedt bijvoorbeeld ook een fietstour aan die speciaal bedoeld is voor kinderen 😄

Lees ook: Parijs met kinderen – leuke activiteiten en tips!

Varen langs de grote bezienswaardigheden

Varen over de Seine is natuurlijk een bijzondere ervaring voor kinderen. Het leuke is dat er heel veel top bezienswaardigheden te zien zijn vanaf de Seine, waaronder de Eiffeltoren, het prachtige Musée d’Orsay, de Notre Dame, het Grand Palais en het Louvre.

Er zijn verschillende opties:
– Je kunt een sightseeing cruise over de Seine boeken.
– Je kunt over de Seine varen met een batobus.
– Je kunt een ticket boeken voor een hop-on-hop-off bus en boot. Hiermee kun je de hele dag opstappen waar je wilt en wanneer je wilt.

Batobus uitzicht op Eiffeltoren

Uitzicht op de Eiffeltoren vanaf de batobus

Bekijk Parijs vanuit een luchtballon!

Wist je dat je Parijs kunt bekijken vanuit een luchtballon? 😊🙌 Verborgen in het Parc André Citroën in 15e arrondissement van Parijs, vind je Ballon Generali. Dit is een grote kabelballon die sinds 1999 elke dag meerdere keren per dag de lucht in gaat tot een hoogte van wel 150 meter!! 😄
Toegang voor kinderen van 3 t/m 11 jaar is €6, toegang voor iedereen die ouder is dan 11 jaar is €12.
Kinderen onder de 3 jaar oud zijn gratis.
Tip: hou er rekening mee dat de ballon niet de lucht in gaat als het teveel waait. Dus zorg ervoor dat er weinig wind staat op de dag dat je dit tripje plant ✌️

Luchtballon in Parijs

Luchtballon in Parijs

Lees ook: Parijs met kinderen – leuke activiteiten en tips!

Gratis top bezienswaardigheden in Parijs

Ik kan me voorstellen dat je het als ouder prettig vindt als de vakantie niet te duur is en je niet voor elke bezienswaardigheid hoeft te betalen. Gelukkig zijn er ook een aantal gratis top bezienswaardigheden. Een voorbeeld is de Sacré-Coeur 🙂 De Sacré-Coeur ligt midden in de Montmartre. Ook leuk dus om het schilderpleintje Place du Tetre te bezoeken en de Funiculaire te pakken. De Funiculaire is een kabelbaantje in de Montmartre die je naar de Sacré-Coeur brengt. De Sacré-Coeur ligt namelijk op een heuvel.
Het enige nadeel van de Montmartre is dat het enorm toeristisch is en dat er veel straatverkopers zijn. Hier moet je je kinderen wel tegen beschermen, want voor je het weet zijn straatverkopers een armbandje aan het maken om de vingers van je kinderen. Lees er hier meer over.

Andere gratis bezienswaardigheden zijn de parken en tuinen zoals Jardin du Luxembourg en Jardin du Palais Royal.

Sacré-Coeur in Parijs Montmartreop Bezienswaardigheden Parijs

Sacré-Coeur in Parijs

De catacomben

Zijn je kinderen niet bang voor menselijke schedels en botten? Dan zijn de Catacomben van Parijs heel gaaf om te bezoeken! 😄 Beenderen van meer dan 6 miljoen dode Parijzenaars liggen gerangschikt in duistere, nauwe gangen onder de straten van Parijs. De catacomben van Parijs zijn het gevolg van de overbevolkte 18-eeuwse begraafplaats in Parijs, la cimetière des innocents. Tijdens je tour in de catacomben kom je langs verschillende ruimtes en je zult merken dat niet alles uit alleen maar schedels en beenderen bestaat. Hier en daar kom je prachtige zuilen en zelfs hele beeldhouwwerken tegen. Een echte ervaring dus! 😊😊

Catacomben Parijs

Catacomben Parijs

Musée des Arts Forains

Deze tips valt eigenlijk niet onder het kopje ‘grote bezienswaardigheden’, maar eerder onder ‘verborgen pareltjes’. Tóch wilde ik hem met je delen 😏 Ik kreeg deze tip van een vriend die al heel lang in Parijs woont.
Dit museum gaan je kinderen heel gaaf vinden. Vanaf het begin dat je dit museum binnenstapt lijkt het namelijk alsof je op een soort kermis terecht bent gekomen. Je vindt hier prachtige draaimolens en kermisattracties. Deze attracties dateren allemaal uit de Belle Époque en zijn door een privéverzamelaar verzameld. Kinderen kunnen meedraaien in de draaimolens en verschillende spelletjes spelen 😊
Aan te raden voor kinderen vanaf 5 jaar.
Tip: dit museum is niet super openbaar en reserveren van tevoren is dus echt nodig. De meeste rondleidingen zijn in het Frans. Slechts een aantal keer per jaar organiseren ze een rondleiding in het Engels (alleen in de zomervakantie). Dus let daar even goed op als je een reservering gaat plaatsen.

Musée des Arts Forains

Musée des Arts Forains © Laika ac

Workshop macarons maken in het Galeries Lafayette

Het volgen van een workshop macarons maken is een échte aanrader als je met kinderen naar Parijs gaat. Je kids zijn lekker bezig, ontdekken iets nieuws, worden goed begeleid en ze gaan met iets lekkers naar huis. Een echte ervaring! En dat in het Galeries Lafayette! Het Galeries Lafayette is een van de meest bekende warenhuizen in Parijs en is het hele jaar rond een bezoek waard.

Het maken van een macaron gaat in verschillende stappen. Eerst maak je de knapperige buitenkant van de macaron (de schelpen). Daarna ga je aan de slag met de ‘ganache’. Dit is de vulling van de macaron. Vervolgens vul je de schelpen met de ganache zodat het echte macarons worden. Je leert welke ingrediënten belangrijk zijn, wat het recept is en welke technieken je gebruikt.

Na het maken van de macarons is er een gezellige proeverij en je krijgt een doosje zelfgemaakte macarons mee naar huis 😊 Hét ultieme souvenirtje uit Parijs 😍

Meer weten? Hier vind je meer info over de workshop en kun je tickets bestellen.

Extra tip

Het metro netwerk in Parijs is niet zo kinderwagen vriendelijk. Als je dus met een kinderwagen op stap gaat is het aan te raden om te reizen met bussen, hop-on-hop-off bussen of zoals ik in dit artikel al aangaf: per boot 😊