Favoriete restaurants in Parijs van Jolanda

Eline Door Eline

Hallo, mijn naam is Jolanda en ik ben recent gevraagd of ik af en toe een blog wil schrijven over mijn favoriete stad Parijs. Dat is een verzoek dat ik natuurlijk niet kan weigeren want ik ben echt dol op Parijs.

Hoe is mijn liefde voor Parijs ontstaan?

Als meisje van een jaar of 8 kreeg ik altijd leuke gadgets die mijn vader uit de stad mee nam als hij daar op zakenreis was geweest. Zo’n Eiffeltoren die je nog steeds overal ziet (helaas door mijn moeder weggemoffeld in een kast en opeens verdwenen…..), maar ook kaarten. Het waren kaarten van alle mooie gebouwen van Parijs; de Notre Dame, de Opera Garnier, de Sacré Coeur, noem ze maar op. Die kaarten heb ik overigens nog steeds. Pas in 1994 kwam ik voor het eerst in de stad en ik was meteen verkocht ❤️

Sindsdien kom ik er (samen met mijn echtgenoot die gelukkig net zo dol is op Parijs als ik) regelmatig. Het voelt altijd als thuiskomen. Het eerste verzoek aan mij is of ik wellicht iets wilde schrijven over leuke restaurants in Parijs. Natuurlijk doe ik dat want ik hou ook van lekker eten! 😊 Makkelijk is het niet want na Corona zijn sommige restaurants er niet meer of is de kwaliteit achteruit gegaan omdat de chef er niet meer werkt en ze andere problemen hebben. Dat is erg jammer.

Mijn favoriete restaurants in Parijs

Wat absoluut een topper blijft is ViIla del Padre, 27 Reu de Rocroy, vlak bij Gare du Nord. In 1994 zaten we daar bijna elke avond. Het is een Italiaans restaurant met de meest heerlijke pizza’s die er zijn. De pizzabakker is een beetje grumpy maar heeft diverse prijzen gewonnen en de kwaliteit blijft na al die jaren goed. Overigens zijn de pasta’s en salades ook erg lekker maar de pizza is waar je hier voor komt.

📍ViIla del Padre, 27 Reu de Rocroy, 10e arrondissement

In de leuke wijk Montmartre zit het schattige roze restaurant La Maison Rose. Hier hebben wij ooit een super goede uiensoep gegeten (toch typisch Frans vonden wij) en recent zijn wij er ook weer geweest. Het is sinds Emily van de serie Emily in Paris er heeft gegeten een ware trekpleister. Soms een beetje too much volgens de sympathieke eigenaar. Het is immers een fotogeniek plekje en iedereen wil er op de foto, ook als men niet van plan is iets te nuttigen.
Tussen lunch en diner (na 4 uur) kun je hier enkel nog wat drinken met wat lekkers erbij (als er nog wat over is van de desserts). Wij kwamen spontaan aangelopen en de worteltaart die nog over was, was echt heerlijk 😍 Men heeft ook opties voor vegan lovers. Vanwege de populariteit van dit restaurant is reserveren echt aan te bevelen als je wilt lunchen of dineren. Het leuke is dat het restaurant vlak bij de wijngaard van Parijs zit en als je iets verder doorloopt kom je bij Cabaret Au Lapin Agile. Een gebouw met veel historie. Ik zou sowieso nog veel over Montmarte kunnen vertellen maar moet het nu echt beperkt houden tot wat restaurants.

📍La Maison Rose, 2 Rue de l’Abreuvoir, 18e arrondissement

restaurantjes in Parijs maison rose montmartre

Twee bijzondere restaurants in Parijs die geheel in Jugendstil stijl zijn Maxim’s en Bouillon Julien. Twee totaal verschillende restaurants met een heel ander menu en prijskaartje. Eén ding hebben ze gemeen: hun spectaculaire Jugenstil inrichting, die overigens ook weer heel verschillend zijn.

Tip: Bouillons zijn ideale restaurants als je met een groep naar Parijs gaat (of met een klas scholieren).

Begin 1900 kwamen de bouillon restaurants in trek. Het zijn leuke restaurants met authentiek eten voor een prima prijs. In die tijd kwamen ze als paddestoelen uit de grond en waren er zo’n 250 in de stad te vinden! De enige uit die tijd die er nog is, is Bouillon Julien en dat zal ongetwijfeld met het schitterende interieur te maken hebben 😍 Als je daar ook ten volle van wil genieten raad ik je aan om hier voor half 7 te komen. Ook al heb je gereserveerd je mag dan nog kiezen waar je wit zitten. Ga dan voor een plekje achterin. Dat is echt het mooiste deel. Het eten is prima, de omgeving subliem.

📍Bouillon Julien, 16 Rue du Faubourg Saint-Denis, 10e arrondissement

restaurants parijs boullion julien

Even zo subliem is het sfeervolle restaurant van Maxim’s. Het heeft een spectaculaire Jugendstil inrichting uit 1899 in donkere kleuren. Het interieur van deze voormalige ijssalon werd volgens de laatste mode aangekleed ter voorbereiding van de grote wereldtentoonstelling van 1900 (waar Parijs nog een aantal spectaculaire gebouwen én de Eiffeltoren heeft overgehouden). Het beleefde haar hoogtijdagen in de Belle Epoque. Dit restaurant stond al jaren op mijn bucketlist, maar ik vond het eten best duur. Afgelopen juni heb ik toch de stoute schoenen aangetrokken en heb ik erg genoten van een heerlijke beef Wellington, de ontzettende grappige ober en het prachtige interieur. Ik vond het vooral een beleving en heb ook zeker geen spijt dat hij van mijn bucketlijst af is, maar eerlijk is eerlijk het had goedkoper gekund 😉

📍Maxim’s, 3 Rue Royale, 8e arrondissement

Omdat we eigenlijk zelden tijd hebben voor een lunch (er is te veel te zien en de crêpes zijn een prima alternatief) heb ik niet echt lunchadresjes. Op 1 na, ook van de bucketlist: bij Ladurée (ja, die van de heerlijke macarons) op de Champs Elysées kun je heerlijk lunchen in een prachtige omgeving. Tijdens de lunch kun je ook de macarons bestellen die je later wilt meenemen 😊 Scheelt weer een lange rij (hoewel Wegwijs naar Parijs onlangs nog goede tips heeft gegeven voor Ladurée adresjes waar geen lange wachtrij staat, zie hier dat Instagram bericht).

📍Ladurée, 75 Av. des Champs-Élysées, 8e arrondissement

laduree parijs restaurants
De club sandwich bij Ladurée

In alle gevallen geldt: een reservering is verstandig.
Veel eet plezier alvast! Tot een volgende blog 😊

Reacties
  1. Gewoon genieten van al die leuke plaatsen in Parijs. Dankjewel
    J

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *