Leuke restaurants in de Marais

Eline Door Eline

De Marais is een van de leukste wijken om te bezoeken als je naar Parijs gaat. We krijgen daarom ook vaak de vraag: wat zijn leuke restaurants? 😊 In dit artikel delen we onze favoriete restaurantjes in de Marais.


Les enfants rouge, voor een speciale avond

Dit restaurant ligt een beetje verborgen in de Marais, maar is absoluut een van de leukste restaurants in de Marais. Ze serveren hier niet à la carte, maar hebben keuze uit meerdere gangen menu’s. Daardoor kunnen ze kwaliteit garanderen. Ook hebben ze een verrassingsmenu van de chef. Je wordt verrast met mooi opgemaakte borden en uitgebalanceerde maaltijden vanuit de Franse keuken met een Japanse interpretatie. De chefkok is namelijk Japans. Vanwege de prijzen reserveer je hier een plekje als je een speciale avond wil of als je een wat grotere portemonnee hebt. Reserveer van tevoren, want het is altijd volgeboekt (vaak ook met locals).

📍9 Rue de Beauce, 3e arrondissement

les enfants rouges restaurants in de marais
les enfants rouges restaurants in de marais1

l’Ange 20

l’Ange 20 is een kleine, authentieke bistro en daardoor typisch Parijs. Het ligt vlakbij het Place des Vosges. Je hebt hier een menu met simpele keuze. Er staan slechts 5 hoofdgerechten op. Ik hou hier altijd van omdat je dan zeker weet dat de maaltijden met aandacht worden gemaakt. Ze serveren hier uit de Franse keuken, met huisgemaakte ingrediënten. In de zomer kan het binnen een beetje warm zijn, dus het is meer een aanrader voor in het voorjaar, najaar of de winter.

📍44 Rue des Tournelles, 4e arrondissement

Frans steakhouse l’Aller retour Marais

l’Aller retour Marais is een Frans steakhouse waar je in een intieme setting kunt dineren. Daarnaast hebben ze een zeer uitgebreide wijnkaart en kan het personeel je goed adviseren over bijpassende wijnen. Het personeel is ontzettend vriendelijk waardoor je je op je gemak voelt. Én het is een leuke plek om eens slakken uit te proberen 😜 Dat kunnen ze hier namelijk heel goed bereiden. Het is vooral een aanrader voor de vleesliefhebbers onder ons, want als vegetariër heb je niet heel veel keuze. Maar de ambiance is echt geschikt voor een leuke avond uit. Aanrader dus!

📍5 Rue Charles-François Dupuis, 3e arrondissement

Crêperie Breizh Café

Het Breizh café is een van de meest bekende crêpe restaurants in de Marais en Parijs. Het is daarom wel erg toeristisch, maar toch erg leuk. Hier ga je heen als je niet te uitgebreid wil lunchen of dineren. Ook is dit bijvoorbeeld leuk met kinderen.
De crêpes worden gemaakt van boekweitmeel. Dit meel is glutenvrij dus ideaal voor mensen met een glutenallergie die toch wat van de Franse traditie willen meepikken. De crêpes worden vervolgens rijkelijk belegd met biologische ingrediënten en een Japans tintje. De vrouw van de eigenaar is namelijk van oorsprong Japanse. Hoewel de kwaliteit van de crêpes en galettes (hartige crêpes) goed is, zijn de prijzen wel wat aan de hoge kant.

📍109 Rue Vieille du Temple, 3e arrondissement

leuke restaurants in de marais

Bistrot l’Oulette

Parijs heeft zo ontzettend veel leuke restaurantjes dat het bijna onmogelijk is om 1 favoriet te kiezen, maar als het dan toch moet: Bistro l’Oulette 😍 Het is niet heel bijzonder, maar het is gewoon een fijn plekje. Je wordt hier bijzonder vriendelijk ontvangen, de eigenaar is vrolijk en geeft om kwaliteit. Het eten was dan ook geweldig! Ze serveren hier gerechten uit de Franse keuken. Het is klein, maar dat maakt het juist ook zo gezellig en je bevind je hier volledig tussen de Fransen (geen toeristen). Daarnaast vind ik de locatie ook erg leuk want het is om de hoek van het Place des Vosges, in de Marais dus. In de zomer kun je dus na je diner lekker uitbuiken op het gras en genieten van een zwoele zomeravond in Parijs ❤️

📍38 Rue des Tournelles, 4e arrondissement

restaurant in parijs

Overdekte markt: Marché des Enfants Rouges

Marché des Enfants Rouges is geen restaurant, maar een overdekte food market waar je bij allerlei kraampjes wat eten kunt halen. Het is dus geen reguliere markt met kraampjes met losse producten, maar echt met food trucks als het ware. Het is leuk om hier wat eten te halen als je met een groep bent, als je niet te uitgebreid wil tafelen of als je met kinderen in Parijs bent 😊Het leuke aan deze foodmarkt is dat het vrij intiem is, waardoor het snel gezellig is en dat je eten uit allerlei landen en culturen kunt bestellen. Voor ieder wat wils dus 🙂

📍Marché des Enfants Rouges, 3e arrondissement