Rondvaart over Canal st Martin

Het Canal Saint-Martin ligt voor een groot deel in het 10e arrondissement van Parijs en vormt de verbinding tussen het Bassin de la Villette en de Seine ter hoogte van de Bastille.

Het is een locale hotspot waar mensen samen komen en genieten van de gezellige oevers, authentieke loopbruggetjes, sluizen en bomen die een sfeervolle omgeving creëren.

Canal Saint Martin Parijs
Canal Saint Martin. Foto door:

Waar de Seine enorm populair is onder toeristen is Canal Saint-Martin dé plek waar locals en jongeren samen komen. Op een mooie, warme zomeravond zit het langs het kanaal helemaal vol. Mensen komen hier samen, drinken wijn, genieten van muziek en van de zwoele zomeravonden 😊 Rond de lunchtijd is het ook een hartstikke leuke picknick spot. Het is eigenlijk een plek waar mensen de dag door brengen. Restaurantjes, barretjes en winkels poppen hier ineens uit de grond.

Rondvaart over Canal st Martin

De rondvaart begint in het Parc de la Villette. Vanaf daar vaar je over het Canal st Martin naar het prachtige Musée d’Orsay. Dit is een enkele reis. Dat is handig, want je eindigt dus midden in het centrum van Parijs 😊

rondvaart canal st martin parijs

De rondvaart is erg leuk omdat je door sluizen, onder bruggen en langs een ondergrondse kluis vaart. Het is heel anders dan een rondvaart over de Seine. Het is veel intiemer. Ook zie je onderweg een paar grote bezienswaardigheden zoals de Notre Dame.

Doordat je langs allerlei sluizen komt is het ook erg leuk voor kinderen🙂

Tickets reserveren

Lijkt het je leuk om deze rondvaart te doen? Je kunt via onderstaande button tickets reserveren.

Tickets Louvre