Kerstsfeer in Parijs 2021

Merel Door Merel

It’s beginning to look like Christmas 🎤🎄En wat is er nou leuker dan de kerstsfeer in Parijs!? 😍 Onze berichtenbox op Instagram stroomt vol met vragen over de kerst in Parijs. In deze blogpost beantwoorden al jullie vragen. Staat je vraag er niet tussen? Stuur ons dan een berichtje op Instagram en dan zullen we die zo snel mogelijk beantwoorden. (En dan beantwoorden we de vraag ook in dit artikel zodat deze helemaal up to date is 😇)

Galeries Lafayette

De Parijse winkels gaan volledig uit hun dak met kerstdecoraties, maar de grote warenhuizen doen er net een schepje bovenop. Galeries Lafayette staat bekend om de 21-meter hoge kerstboom die ieder jaar van november tot eind januari in het midden van de winkel staat. De boom heeft ieder jaar een ander thema, dus zelfs wanneer je hier al eerder bent geweest, is het de moeite waard om óók dit jaar weer terug te komen 😜 De boom en de etalages van de winkel zijn compleet op elkaar afgestemd. Het thema van dit jaar is 1, 2, 3 Christmas! De decoraties vormen samen een verhaal en nemen je mee op reis met de kerstman. Elke 30 minuten komt de grote kerstboom tot leven en de etalages zijn continu in beweging. De boom kun je natuurlijk alleen bekijken als de winkel open is, de kerstetalages zijn ook na sluitingstijd in beweging.
Hou er wel rekening mee dat de kerstdecoraties bij Galeries Lafayette echt een attractie zijn en het waarschijnlijk heel erg druk is.

De kerstdecoraties bij Galeries Lafayette zijn zichtbaar van 9 november tot 31 december.

Printemps

Naast Galeries Lafayette op Boulevard Hausmann zit een ander bekend Parijs warenhuis: Printemps. Ook deze winkel is volledig in kerstsfeer en de etalages doen niet onder voor die van Galeries Lafayette. Dit jaar vertellen de etalages het verhaal van elven die op zoek zijn naar een nieuwe werkplaats en je kunt hun avontuur volgen als je langs de etalages loopt. In de winkel staat geen kerstboom van 21 meter hoog, maar wel 180 kleinere bomen. De decoraties bij Printems zijn zichtbaar vanaf 10 november

BHV Marais

Het grote warenhuis in de Marais, BHV Marais heeft ook kerstetalages. Het thema van dit jaar is: Christmas at the summit, en in gedachte reis je af naar Zwitserland.

Le Bon Marché

Kerstmarkten

Het lijkt erop dat de kerstmarkten in Parijs dit jaar gewoon doorgaan! ✨😄 In de stad vind je meerdere kerstmarkten variërend van kleine marktjes tot de grote kerstmarkten. Hieronder vind je een overzicht van de kerstmarkten en wanneer deze open zijn. (Let op, vanwege corona kan de situatie veranderen, waardoor wij niet met 100% zekerheid kunnen zeggen dat de kerstmarkten daadwerkelijk open zijn.)

Kerstmarkt in Jardin de Tuiileries zaterdag 20 november tot zondag 2 januari
Notre-Dame kerstmarkt 10 tot 26 december
Kerstmarkt Boulevard Saint-Germain-des-Prés zaterdag 20 november tot zondag 26 december
Kerstmarkt bij de Eiffeltoren 1 december tot 2 januari
Kerstmarkt Gare de l’Est 1 tot 17 december
Kerstmarkt bij de Zweedse kerk 26 november tot 5 december

Een uitgebreider overzicht vind je ook op deze pagina.

Schaatsen

Wat is er nou idyllischer dan schaatsen in Parijs? 😍⛸ Op meerdere plekken in de stad vind je deze winter een kunstijsbaan. Bij alle ijsbanen kun je schaatsen huren, dus je eigen schaatsen kun je thuislaten, dat scheelt een hoop gewicht in je koffer 😅
Schaatsen kan dit jaar bij l’Accor Arena (12e arrondissement) en op de kerstmarkt in Jardin de Tuileries. Houdt er wel rekening mee dat de ijsbaan in de Tuileries tuinen erg klein is. De grootte van de ijsbaan in l’Accor Arena, weten we niet. Het lijkt erop dat de ijsbaan op Trocadero ook dit jaar terug komt.

Ben jij net in Parijs geweest, heb je genoten van de kerstdecoraties en wil je deze met ons delen? Stuur ons dan een DM op Instagram!