Wat te doen in Parijs : Top 7 originele tips! 😊

Eline Door Eline

Wat te doen in Parijs? 😊 Misschien heb jij ook wel op dit zoekwoord gezocht in Google. Er wordt namelijk maar liefst meer dan 5000 keer per drie maanden op gezocht. Blijkbaar is er dus behoefte aan een artikeltje met tips over wat te doen in Parijs. Ik moet wel toegeven dat ik het lastig vond om hier iets over te schrijven. Niet omdat ik niets kon bedenken, maar juist omdat er zóveel te doen en te ontdekken is in Parijs. Waar moet ik beginnen?!  Ik denk dat het me uiteindelijk wel is gelukt om een leuk artikeltje te schrijven met informatie over wat te doen in Parijs. Klaar voor? 😄 Here we go:

Parijs per arrondissement
Top bezienswaardigheden
Verken de stad met een local
Stap aan boord van een Hop-on-hop-off bus óf boot
Ontdek de leukste koffie restaurantjes
Boek een onvergetelijke wijn- en kaasproeverij
Dagtripjes vanuit Parijs
Ontdek mijn zes bijzondere plekken in Parijs

Parijs per arrondissement

Parijs is een grote stad. Hierbij heb ik dus al gelijk een nuttige tip voor je: plan je activiteiten per arrondissement. Ga dus niet eerst naar het Louvre (1e arrondissement), vervolgens naar de Eiffeltoren (7e arrondissement) om vervolgens weer helemaal terug te reizen naar het 5e arrondissement. Dit kost teveel tijd en is te vermoeiend. Elk arrondissement heeft wat leuks te bieden dus zoek je favoriete arrondissement uit en ga op avontuur.

Top bezienswaardigheden

Oké, niet zo origineel, maar ben je voor het eerst in Parijs? Dan is het natuurlijk wel zo leuk om een tripje te maken langs een aantal grote bezienswaardigheden. Hier heb ik een artikeltje geschreven met alle top bezienswaardigheden in Parijs op een rijtje. Denk dan aan het Louvre, de Eiffeltoren, de Arc de Triomphe.

Ben je al vaker naar Parijs geweest? Zelfs dan zitten er denk ik nog wel wat originele bezienswaardigheden tussen die je nog niet hebt bezocht.

Piramide Louvre Museum Parijs Wat te doen in Parijs

Het Louvre

Verken de stad met een local

Niemand kent Parijs beter dan de Parijzenaars zelf. Daarom is het heel waardevol om de stad te bezoeken met een local. Ik heb meerdere keren kennis gemaakt met iemand in Parijs.
Zo deed ik bijvoorbeeld een wandeling door de leuke wijk Le Marais met Fred’s Walks. Fred is een Amerikaan die al jaren in Parijs woont. Hij is gek op de stad, gek op geschiedenis en gek op fotografie. Combineer die drie met elkaar en je hebt en fantastische ervaring in Parijs én je bent heel wat kennis rijker.

Hoe kom je in contact met locals?

Dat kan op verschillende manieren:
– Sommige locals bieden hun ‘service’ aan op Airbnb Experiences. Erg leuk! Zo heb ik bijvoorbeeld een keer een workshop macarons maken gevolgd bij iemand die vlak achter het Place des Vosges woont 😍 (Dat is eigenlijk de plek waar heel Parijs wel zou willen wonen). Heel uniek om zo’n super schattig, typisch Parijs appartementje van binnen te zien. Ook hier kregen wij nog een paar leuke ‘local tips’ mee.

Stap aan boord van een Hop-on-hop-off bus óf boot

Om de grootste bezienswaardigheden op een makkelijke manier te kunnen bezichtigen is het super praktisch om met een hop on hop off bus reizen. Een hop on hop off bus is een dubbeldekker die langs de grootste bezienswaardigheden in Parijs rijdt. Lekker toeristisch dus. Maar wel super handig. Je kunt bij elke stop in- en uitstappen en dit zo vaak doen als je wilt op de dag dat je ticket geldig is. 🙂

En wist je dat je dit ook op het water kunt doen?! Met de Hop-on-hop-off boot vaar je over de Seine van bezienswaardigheid naar bezienswaardigheid. Hoe gaaf is dat?!

Wat te doen in Parijs? Hop on hop off boot Parijs

Hop on hop off boot

Ontdek de leukste koffie restaurantjes

Jaaaa ontdek alle leuke koffie restaurantjes in Parijs!😋 Deze tip is heel persoonlijk, want ik vind het zelf gewoon super leuk om allerlei verschillende koffie restaurantjes te ontdekken. Parijs staat niet bekend om z’n goede koffie. Toch is het tegenwoordig hartstikke populair en duikt hier de ene na de andere specialty coffee café op. Zij bewijzen dat Parijs wel degelijk goede koffie te bieden heeft. En bij koffie…. hoort iets lekkers! 😏 Toch? Carrot cake, bananabread, pancakes: sommige cafés halen alles uit de kast om er een groot feest van te maken.
Tip: het 10e arrondissement is een ware hotspot voor specialty coffee cafés 😇

Radiodays Koffie Parijs Canal Saint Martin

Radiodays © @luciatalkspictures

Boek een onvergetelijke wijn- en kaasproeverij

De kaas- en wijnproeverij bij Ô Chateau was een van de meest onvergetelijke ervaringen die ik ooit in Parijs heb gehad. Ô Chateau is een populaire wijnbar in het 2e arrondissement. Bij binnenkomst werden we meteen super hartelijk en enthousiast ontvangen. De wijnbar zelf was gesloten dus er was volledige aandacht voor de wijnproeverij. Al snel mochten we naar de kelder waar een lange tafel prachtig gedekt was met borden, wijnglazen, water, wijnflessen en heerlijke hapjes!😍 Er was wel echt even een ‘wauw’-momentje bij iedereen. Alles was tot in de puntjes verzorgd. Hier lees je meer over deze wijn- en kaasproeverij.

Wijnproeverij in Parijs bij O chateau

© Wegwijs naar Parijs

Dagtripjes vanuit Parijs

Weet je even niet wat te doen in Parijs en ben je even toe aan een andere omgeving? Met een dagtripje naar een locatie net buiten de stad maak je je reis naar Parijs lekker afwisselend! 😊

Vanuit Parijs zijn er verschillende leuke dagtripjes mogelijk. Wat dacht je van het Paleis van Versailles, het Château de Vincennes, Disneyland Parijs of zelfs de D-day stranden van Normandië. De laatst genoemde is wel echt een eind weg. Maar de eerste drie opties die ik noemde zijn vanuit het centrum van Parijs heel makkelijk te bereiken. Het Château de Vincennes vind je bijvoorbeeld aan het einde van metrolijn 1. Het kasteel ligt verscholen in het Bois de Vincennes. Dit is het grootste bos van Parijs en neemt maar liefst 10% van de gehele oppervlakte van Parijs in beslag! Hier kun je je dus heerlijk een dagje terug trekken in de natuur 😊

Château de Vincennes Parijs Bezienswaardigheden 12e arrondissement

Uitzicht op de kapel van Vincennes © cecilececilececile

Ontdek mijn zes bijzondere plekken in Parijs

Misschien heb je dit artikeltje al in je ‘bucketlist‘ zien staan: zes bijzondere plekken in Parijs. (Je bucketlist vind je als je rechtsboven in de menubalk op het hartje klikt). We hebben dit artikel namelijk standaard bij iedereen op de bucketlist geplaatst.
Waarom?
Omdat dit zes gave plekken zijn die je moet bezoeken als je in Parijs bent. Net even wat anders dan anders, maar erg leuk en interessant. Zo weet je gelijk ‘wat te doen in Parijs’. Check het artikeltje met de zes bijzondere plekken hier.

Reacties
  1. Ik hou van die prachtige parijs foto,s en zeker die keuken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *