Wassenbeelden museum: Grévin Wax

Wil jij tijdens je bezoek in Parijs George Clooney, Stromae Penelope Cruz, Brad Pitt en Marilyn Monroe allemaal ontmoeten? Meet the stars, in het Grévin wax museum in Parijs! Dit is een wassenbeelden museum in het 9e arrondissement van Parijs. Het museum heeft niet alleen wassen beelden van bekende filmsterren, maar ook van bekende sporters en belangrijke historische Franse personages.

Museum werelden
Wat je moet weten tijdens een bezoek aan het Musée Grévin
Priority entrance tickets
Grévin wax museum app
Geschiedenis van het Grévin wax museum
Impressie van het Grévin wax museum
Openingstijden
Bereikbaarheid
Vragen over (een bezoek aan) het Grévin Wax Museum?

Museum werelden

Het museum is opgedeeld in verschillende ‘werelden’. Elke wereld heeft weer een ander thema. De verschillende werelden zijn (in het Engels):

  • Hall of mirrors
  • The spirit of Paris
  • The champions (sporthelden)
  • The discovery tour (hoe worden waxbeelden gemaakt)
  • The children’s world (striphelden, game-personages en filmfiguren zoals Ice Age)
  • History: yesterday and today
  • Meet the stars (bekende mensen zoals George Cloony).

Er is in het museum een vaste tentoonstelling over optisch bedrog. Dit is heel leuk!

De wereld met Franse geschiedenis klinkt misschien heel erg saai, maar het tegendeel is waar. Deze wereld staat namelijk vol met ‘creepy’ scenes van marteling, plagen, moorden, executies, amputaties en andere verschrikkelijke medische ingrepen die hebben plaatsgevonden in de geschiedenis. Dat is pas echt interessant. Of niet? :p

The Voice in het wassenbeelden museum Grévin in Parijs

The Voice in het wassenbeelden museum Grévin in Parijs ©Tiqets

Wat je moet weten tijdens een bezoek aan het Musée Grévin

Als je het Musée Grévin gaat bezoeken is het wel leuk als je een beetje kennis hebt van de Franse geschiedenis. Anders zullen veel personages en decors onbekend zijn. (Maar dit kan via de app van het museum: zie het kopje: Grévin wax museum app).
Mooie decoreerde zalen met wassen beelden. Niet een enorm groot museum maar wel goed opgezet en aandacht aan decors besteed. Erg leuk!
Het museum is volledig toegankelijk voor mindervaliden.

Priority entrance tickets

Je bent vast bekend met de lange wachtrijen voor het Madame Tussauds in Amsterdam. Dat is met het Grévin Wax museum niet anders. Gelukkig kan ik door mijn samenwerking met Tiqets speciale ‘priority entrance tickets’ aanbieden. Bestel, betaal via onder andere iDeal en je ontvangt de tickets direct in je mailbox. De lange wachtrijen voor de kassa’s loop je voorbij en op vertoon van het ticket op je smartphone, loop je zo door! Ideaal! Ik raad het zeker aan om deze tickets te kopen voordat je naar het Grévin Wax Museum gaat. Je kunt ze kopen via de gele ‘Bestel nu!’ button. 🙂

Grévin wax museum app

Wist je dat het Grévin wax museum een eigen app heeft? Deze app is zowel te downloaden in de Google Play store als in de App store.
Met deze app kun je allerlei informatie krijgen over jouw favoriete filmster of juist over die onbekende Franse held, waar je eigenlijk nog nooit van had gehoord maar die een ontzettend belangrijke rol heeft gespeeld in de geschiedenis. Heel erg leuk, want op deze manier gaat het museum veel meer leven en is het enorm leerzaam. Zelfs over de architectuur kun je informatie krijgen via de app. Het maakt je bezoek heel interactief dus zeker een aanrader om de app even te downloaden.

Om een impressie te krijgen van de app heb ik hier onder een filmpje:

Geschiedenis van het Grévin wax museum

Aan het einde van de 19e eeuw bedacht Arthur Meyer, een journalist en oprichter van de beroemde dagblad Le Gaulois, het idee om zijn lezers 3D-voorstellingen van beroemdheden te laten zien.
In die tijd maakte de pers namelijk nog geen gebruik van fotografie en hij dacht aan het creëren van een plek waar het publiek eindelijk “een gezicht” kon zien bij de mensen die veel in het nieuws kwamen.

Om dit originele project te bereiken, vroeg hij hulp aan Alfred Grévin, die een cartoonist, beeldhouwer en ontwerper van theaterkostuums was. Alfred Grévin was op een gegeven moment zo betrokken bij het project dat zijn naam aan het project verbonden werd. Wanneer Grévin op 5 juni 1882 haar deuren voor het eerst opende, het was meteen een groot succes! Het is hiermee het oudste wassenbeelden museum van Europa.

Een tweede vestiging van het Musée Grévin is in 2013 geopend in Montreal. Daarna zijn er nog vestigingen geopend in Praag en Seoul (2014, 2015).

Impressie van het Grévin wax museum

Openingstijden

Het wassenbeelden museum is dagelijks geopend van 10:00 uur tot 18:30 uur. Op zaterdagen, zondagen, bank dagen en schoolvakanties heeft het museum aangepaste openingstijden: van 10:00 uur tot 19:00 uur.
Om er zeker van te zijn wat de openingstijden zijn op de dag dat jij het museum wil bezoeken kun je het beste even op de officiële wesbite van het Grévin Wax museum kijken. Op de website kun je namelijk precies per dag zien van hoe laat tot hoe laat het museum geopend is.

Bereikbaarheid Musée Grévin

Per metro: metro 8 en 9, uitstappen bij halte Grands Boulevards
Per bus: bus nummer 20, 63, 39, 48, 67, 74 en 85

Reacties
  1. Heb jij vragen over het Grévin Wax Museum? Of misschien wel tips en ideeën? Laat gerust een berichtje achter hier onder in de comments 🙂 Vind ik leuk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.