Stakingen in Parijs: dit is wat je moet weten

Staat er binnenkort een tripje naar Parijs op de planning? Hou er dan rekening mee dat er in heel Parijs gestaakt kan worden. Verschillende werknemers zijn het niet eens met de plannen van de overheid of willen een loonsverhoging. Vakbonden hebben aangekondigd dat er in april, mei en juni een aantal dagen per week gestaakt gaat worden 😔 Om een beetje een beeld te geven hoe de stakingen er uit zien zie je hier onder een filmpje van medewerkers van de staatsspoorwegmaatschappij SNCF protesteren tegen de hervormingen die de overheid wil doorvoeren.

Het gevolg van de stakingen van medewerkers van de staatsspoorwegmaatschappij SNCF is dat een groot deel van het binnenlandse treinverkeer stil ligt. Ook zorgt het voor onrust op het station Paris Nord. Dit is het station waar de Thalys vanuit Nederland aankomt.
Medewerkers van de vliegmaatschappij AirFrance staken voor loonsverhoging met het gevolg dat een deel van de vluchten niet van de grond gaan. Wat betekent dit voor jou als toerist?

Wanneer vinden er stakingen plaats?

Goed nieuws! Waarschijnlijk zul je als toerist weinig last hebben van de stakingen. Toch is het goed om er rekening mee te houden. Gelukkig kondigen de vakbonden de stakingen aan. Dat maakt het een stuk makkelijker. Hier onder zie je op welke data werknemers van de staatsspoorwegmaatschappij SNCF protesteren. Ik kan niet garanderen dat dit de exacte data zijn. Dit is wat eerder aangekondigd is. Er kan natuurlijk altijd wat veranderen 😅

Stakingen in Parijs Voorjaar 2018

Stakingen in Parijs Voorjaar 2018. Bron: SNCF

De stakingen van Air France zijn niet helemaal gepland. Het hangt er onder andere vanaf hoe de onderhandelingen verlopen. De aangekondigde data zijn voor nu: 7, 10, 11, 17, 18, 23 en 24 april 2018.
De stakingen bij Air France hebben alleen invloed op de vluchten die ook daadwerkelijk met een Air France toestel zijn. Als je met een ander toestel vliegt zit je dus helemaal goed.😄

Nog geen ticket geboekt voor de Thalys of Air France?

Als je nog geen ticket hebt geboekt is het verstandig om even de controleren op welke dagen de stakingen precies zijn. Op die manier kun je er mooi omheen boeken. Als je niet zo flexibel bent of je wil graag zekerheid hebben kun je er natuurlijk ook voor kiezen om met een andere aanbieder te reizen.

Heb je al een ticket geboekt voor de Thalys of Air France?

Als je al een ticket heb geboekt is het handig om van tevoren te checken of je vlucht of trein wel degelijk vertrekt. Het is verstandig om dit pas de dag voor vertrek te doen omdat het voor Air France of de SNCF moeilijk is om eerder in te schatten of er genoeg personeel beschikbaar is of niet.
Hier kun je je vlucht status bij Air France checken.
Hier kun je checken of jouw Thalys trein rijdt.
Gaat je trein of vliegtuig niet? Dan is er vaak wel een oplossing. Je ticket voor de Thalys wordt bijvoorbeeld volledig vergoed als de trein niet rijdt. In zo’n geval kun je het beste even contact opnemen met de uitvoerder.

Metro en RER

Heel vervelend al die stakingen, maar als je eenmaal in Parijs bent zul je er gelukkig weinig van merken. Alle treinen in het metronetwerk van Parijs rijden namelijk gewoon volgens dienstregeling. Dus een ritje van het Louvre naar de Eiffeltoren is geen probleem. 😊 De RER rijdt wel een stuk minder frequent. Het gevolg hiervan is dat de treinen redelijk druk zullen zijn omdat hetzelfde aantal reizigers met minder treinen vervoerd zullen moeten worden. RER treinen zijn treinen die vanuit het centrum van Parijs naar buiten Parijs rijden. Grote kans dus dat je niet eens gebruik maakt van de RER. 😊

Reacties
Heb je vragen, tips, ideeën of wil je iets delen? Laat het weten in een reactie hier onder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *