Schone openbare toiletten in Parijs

Vind jij het ook zo vervelend als je naar de wc moet terwijl je midden in een super toeristische stad staat en je bijna zeker weet dat je geen schone wc gaat vinden?? Ik denk dat dit heel herkenbaar is voor bijna iedere toerist in een vreemde stad. Daarom hierbij een lijstje met schone openbare toiletten in Parijs.

Schone openbare toiletten in Parijs

Point WC

Point WC’s zijn zeer luxe en schone openbare toiletten in Parijs.
Om er zeker van te zijn dat de toiletten schoon zijn wordt het toilet na elk toiletbezoek schoongemaakt door het personeel. Niet alleen aan de hygiëne wordt hier veel aandacht besteed, maar ook aan de uitstraling. Elke toiletcabine heeft een verschillende stijlen. Zo is er bijvoorbeeld een high-tech Japanese “spa” toilet. Deze cabines zijn met een sfeervolle Japanse stijl ingericht, waarbij de wc op 20 manieren schoongemaakt kan worden. Dit kun je zelf aansturen met behulp van een afstandsbediening.
Ook is er ruimte voor het verschonen van baby’s en er is mogelijkheid om in een afgesloten ruimte borstvoeding te geven.
Voor 1,50 euro tot 2 euro kun je gebruik maken van een van de luxe toiletten.
Als dit allemaal nog niet genoeg was: er is zelfs een boetiek aangesloten bij de toiletvoorzieningen waar je toiletartikelen kunt kopen zoals wc-papier in allerlei kleuren. Ik vind het heel fijn dat er zulke toiletten bestaan in het centrum van Parijs. Het was een fijne ervaring om er gebruik van te maken. De high-tech Japanese “spa” toilet was helaas kapot, maar de andere wc voldeed ook prima! 🙂

Schone openbare toiletten in Parijs

Point WC

Schone openbare toiletten in Parijs

Point WC

Adres Point WC

 1. Point WC Elysées
  26 avenue des Champs-Elysées – 8e arrondissement
 2. Point WC Printemps Haussmann
  64 boulevard Haussmann – 9e arrondissement
 3. Point WC Carrousel du Louvre
  99 rue de Rivoli – 1e arrondissement
 4. Point WC métro Cluny-La Sorbonne
  98 boulevard Saint-Germain – 5e arrondissement

Verborgen toiletten la Madeleine

Deze ‘verborgen’ toiletten bevinden zich naast de kerk ‘la Madeleine’ in Parijs. Het schijnen de mooiste toiletten van Parijs te zijn. Aan de rechterkant van de kerk is een bordje zichtbaar waarop staat dat er een openbaar toilet is. Je gaat dan met een draaitrap naar beneden. De muur is versierd met mozaïek. In het mozaïek kun je ‘construit par les Etablissements Porcher, 1905’ lezen. Dit is de naam van een oud Frans bedrijf in Sanitair.
Eenmaal beneden kom je aan in een hele mooie ruimte in oorspronkelijke art-nouveau stijl. Het is er rustig, schoon en authentiek. De wc-deuren zijn van hout en hebben allemaal een glas-in-lood raampje.

Deze toiletten worden elke dag schoongehouden door iemand die daar zit. Het is dus wel heel gebruikelijk om 50 cent tot een euro neer te leggen voor je toiletbezoek.
Tussen de middag zijn de toiletten gesloten want de toiletjuffrouw/meneer gaat dan lunchen.

Bereikbaarheid van La Madeleine

AdresPlace de la Madeleine, 8e arrondissement
Met de metro: Lijn 8, 12 en 14. Uitstappen bij halte ‘Madeleine’ + 2 minuten lopen.
Met de bus: Bus nummer 84. Uitstappen bij halte ‘Madeleine’ + 2 minuten lopen.
Met de fiets: Vélib station nummer 08005 – Madeleine (04, Place de la Madeleine) of Vélib station nummer 09034 – Godot de Mauroy (02, Rue Godot de Mauroy) of Vélib station nummer 08004 – Malesherbes Pasquier.

Warenhuizen

Verder kun je vaak in een groot warenhuis wel een schoon toilet aantreffen zoals in Galeries Lafayette en Au Printemps.

Reacties
 1. Ik ben fan van het concept: ’toileteren met uitzicht’. Is dat ook mogelijk in Parijs? 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.