Carrousel du Louvre

Eline Door Eline

Carrousel du Louvre is een ondergronds winkelcentrum. Het bevindt zich tussen de Place du Carrousel en de glazen piramide van het Louvre. Wat dit winkelcentrum bijzonder maakt is dat er zich een omgekeerde piramide bevindt. Het ziet er uit als de piramide die als toegang dient voor het Louvre, maar dan kleiner.

Toegang tot het Louvre

Het winkelcentrum staat in verbinding met het Louvre. Dit is daarom een van de geheime ingangen van het Louvre 😏 Als je van tevoren een ticket voor het Louvre koopt hoef je helemaal niet bij de hoofdingang naar binnen. De hoofdingang is bij de piramide die buiten op het plein van het Louvre staat. Hier gaan de meeste mensen naar binnen, waardoor er een lange wachtrij staat.

Via Carrousel du Louvre loop je zo door naar de echte ingang van het Louvre. Koop hier je tickets, laat ze zien en je staat binnen no time voor de Mona Lisa 😊

Pyramide Inversée

Een uniek symbool van het Carrousel du Louvre is de omgekeerde piramide, oftewel: pyramide inversée.
De punt van de piramide wijst naar beneden en sluit bijna aan op een stenen piramide die in het Carrousel du Louvre op de grond staat. De omgekeerde piramide is – net als de piramide bij de hoofdingang van het Louvre – een glazen piramide. Hierdoor komt er veel daglicht naar binnen.

Carrousel du Louvre Parijs omgekeerde piramide
Omgekeerde piramide in het Carrousel du Louvre. Foto door: Neil Turner

Omgekeerde piramide in de Da Vinci Code

Het Louvre speelt een grote rol in het boek de Da Vinci Code van Dan Brown.
De laatste scène van de verfilming van het boek is hier onder te zien. De hoofdrolspeler Robert Langdon leest de symboliek van de twee piramides: de omgekeerde piramide wordt gezien als een kelk (een vrouwelijk symbool) en de stenen piramide daaronder wordt gezien als een lemmet (een mannelijk symbool). De structuur geeft hiermee eenheid van de geslachten weer. Aan het einde concludeert Robert Langdon dat de kleine stenen piramide eigenlijk alleen de top is van een grotere piramide, ingebed in de vloer als een geheime kamer. Er wordt gezegd dat in deze kamer het lichaam van Maria Magdalena is geborgen.

Winkels in Carrousel du Louvre

Er zitten meerdere winkels in het Carrousel du Louvre. De winkels zijn iedere dag geopend van 10.00 tot 20.00 uur. Het voordeel is dat je hier kunt shoppen zonder dat je last hebt van weersomstandigheden. Zo is het perfect om hier een deel van je dag door te brengen als het buiten de hele dag regent in Parijs.
Kijk voor het actuele winkelaanbod even op de officiële website van het Carrousel du Louvre.

Foto door: Os Rúpias

De winkel waar je vrolijk van wordt: Pylones

Om er dan toch 1 winkel uit te pikken om even uit te lichten in dit artikeltje: Pylones. Het is dan wel geen winkel die je alleen in Parijs tegen komt, maar ik word altijd zo vrolijk van deze winkel. Ze hebben allerlei leuke producten die vooral heel kleurrijk zijn. En dat niet alleen, de producten zijn ook nog eens functioneel: broodroosters, glazen, bestek, bureaulampen, thermosflessen, brillendozen, afwasborstels. Ze hebben van alles. Ideaal voor een leuk cadeau, of om gewoon even lekker rond te neuzen. Altijd leuk om even binnen een kijkje te nemen dus. 😊

Pylones Carrousel du Louvre

Schone openbare toiletten in het Carrousel du Louvre

Naast de leuke winkels en naast het feit dat het Carrousel du Louvre goede ingangen tot het Louvre heeft is het Carrousel du Louvre ook de ideale plek om even snel naar de wc te gaan. Je vindt hier namelijk een Point WC. Point WC’s zijn zeer luxe en schone openbare toiletten in Parijs.
Om er zeker van te zijn dat de toiletten schoon zijn wordt het toilet na elk toiletbezoek schoongemaakt door het personeel. Niet alleen aan de hygiëne wordt hier veel aandacht besteed, maar ook aan de uitstraling. Elke toiletcabine heeft een verschillende stijlen. 😏

Schone openbare toiletten in het Carrousel du Louvre
Schone openbare toiletten in het Carrousel du Louvre

Bereikbaarheid met het openbaar vervoer

Adres
Carrousel du Louvre
99 rue de Rivoli
75001 Paris

Het Carrousel du Louvre is goed bereikbaar met het openbaar vervoer in Parijs.
Met de metro: Lijn 1 of 7. Uitstappen bij halte Palais Royal-Musée du Louvre + 2 minuten lopen.
Met de bus: Buslijn 27. Uitstappen bij halte Musée du Louvre + 2 minuten lopen. Of buslijn 39 of 48. Uitstappen bij halte Palais Royal – Comedie Francaise + 2 minuten lopen.
Met de fiets: Vélib station nummer 01023 – André Malraux Musée du Louvre.

Andere gebieden om te shoppen in Parijs

Uiteraard vind je in Parijs nog heeeel veel meer gebieden om te winkelen. Daarover meer vind je in het artikel over de beste winkelstraten van Parijs.

Reacties
 1. Hoi Hoi,
  Ten eerste wat een geweldige site is dit! In December ga ik voor het eerst naar Parijs met mijn vriend. Ik zit mij al helemaal in te lezen (dat kan erg goed hier) en ben aan het kijken wat we allemaal gaan doen.
  Klopt het dat je tot 26 jaar gratis toegang hebt? Zo ja, hoe gaat dat dan?

  Groetjes Britt

  • Hoi Britt!

   Dankjewel voor je lieve complimentje. Leuk dat je voor het eerst naar Parijs gaat en ook nog eens met je vriend samen! 😍
   Het klopt inderdaad dat je in het Louvre (en veel andere musea) onder de 26 jaar gratis naar binnen kunt! 😊
   Bij de ingang kun je gewoon je legitimatie laten zien en dan kun je zo doorlopen.

   Veel plezier!

   Groetjes,
   Eline | Wegwijs naar Parijs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *