Le Bon Marché

Eline Door Eline

Le Bon Marché is het oudste warenhuis van Parijs. Onder de voormalige naam Au Bon Marché hebben twee broers (Paul en Justin Videau) in 1838 de winkel geopend. Het begon met een klein winkeltje, maar groeide vrij snel uit tot een populair warenhuis.

Bon Marché

Le Bon Marché in vergelijking met andere warenhuizen
Mijn favoriete afdeling: La Grande Epicerie
Adres
Openingstijden
Bereikbaarheid
Andere winkelstraten en uitverkoop in Parijs

Le Bon Marché in vergelijking met andere warenhuizen

Le Bon Marché is in vergelijking met de warenhuizen aan de Boulevard Haussmann (Galeries Lafayette en Printemps) een stukje kleiner. Het winkelend publiek is hier ook anders. Je ziet hier veel meer echte ‘locals’, Parijzenaren en minder toeristen. Dit zorgt er voor dat het een stuk rustiger is in vergelijking met Galeries Lafayette en Printemps.
Wel is Le Bon Marché iets chiquer dan de andere warenhuizen. Ook onderscheid het zich door een hele mooie etenswarenafdeling ‘La Grande Epicerie‘.

Warenhuis le Bon Marché
Warenhuis le Bon Marché. Foto door: rene_beignet
Le Bon Marché
Le Bon Marché. Foto door: Guillaume Lemoine

Mijn favoriete afdeling: La Grande Epicerie

La Grande Epicerie is eigenlijk een hele grote en luxe supermarkt. Het is onderdeel van het warenhuis en heeft allerlei versafdelingen waar je eten vers voor je bereid wordt. Er is echt een gigantisch aanbod van suuuper lekkere producten. Eigenlijk een beetje vergelijkbaar met in Harrods in Londen. Je krijgt hier spontaan keuzestress. Heb je kunnen kiezen en is het lekker weer buiten? Neem het lekker mee naar het Jardin du Luxembourg voor een picknick. Het Jardin du Luxembourg ligt op 1 km afstand van Le Bon Marché. Je kunt ook naar het kleinere park Jardin Catherine-Labouré gaan, wat op 270 m afstand van Le Bon Marché ligt.

La Grane Epicerie de Paris Bon Marché Warenhuis Saint Germain des Prés
La Grane Epicerie de Paris © @cammaclan
La Grane Epicerie de Paris Bon Marché Warenhuis Saint Germain des Prés
La Grane Epicerie de Paris © thefrenchmakers

Bereikbaarheid

Bon Marché is goed te bereiken met het openbaar vervoer in Parijs:
Met de metro, lijn 10 en 12. Uitstappen bij halte Sèvres Babylone.
Met de bus, lijn 39, 63, 68, 70 83, 84, 87, 94
Met de fiets: Vélib.

Andere winkelstraten en uitverkoop in Parijs

Benieuwd waar je nog meer kunt shoppen in Parijs? Lees dan ons artikel met de beste winkelstraten van Parijs. Tip: check ook even wanneer uitverkoop van Parijs plaats vindt. Wie weet ben je net op tijd om even mee te kunnen profiteren van hoge kortingen 😊