Radiodays Café: passie voor homemade producten

Radiodays Café is een ontzettend leuk specialty coffee café in het 10e arrondissement van Parijs, vlakbij Canal Saint Martin. Het wordt gerund door de twee jeugdvrienden Ibraham en Emmanuel.
Houten tafels, vintage metalen stoelen, een accentmuur van baksteen en een professioneel glimmende koffiemachine van Kees van der Westen: Radiodays heeft alles voor een typische specialty coffee café. Echter, ze onderscheiden zichzelf door de persoonlijke sfeer en vooral door kwaliteit van de homemade gerechten. Want homemade betekent bij Radiodays ook écht homemade 😊

Radiodays Koffie Parijs Canal Saint Martin

© Radiodays

“We take homemade all the way,” is hun motto. Wat ze hier mee bedoelen is dat ze al hun producten zelf maken en daar ook verder in gaan dan de gemiddelde cafés. Hun chai latte is daar een voorbeeld van. “We hebben verschillende combinaties van kruiden getest voordat we tot een combinatie kwamen die we lekker vonden. Het resultaat is een heerlijke chai latte met een vleugje vanille, een klein beetje pittig en niet extreem zoet. De melk die gebruikt wordt om de chai latte af te maken wordt op dezelfde temperatuur opgeschuimd als een flat white. Op die manier is het niet te heet, wat de smaak van de kruiden behoudt.”

En de cheesecake? Helemaal homemade. Graham Crackers worden niet gekocht, maar zelf gebakken voor in de korst en ook de roomkaas wordt zelf bereid. Op avonden dat er wordt gebakken houden ze het café open. Zo kan iedereen langs komen en ingenomen worden door de onweerstaanbare geur van de vers gebakken producten 😍

Radiodays Koffie Parijs Canal Saint Martin

© Radiodays

In eerste instantie wilden Ibraham en Emmanuel vooral een café openen waar ze homemade cake konden verkopen (vandaar dus hun passie voor de homemade gerechten). Denk aan bananenbrood, carrot cake, en cheesecake. De koffie was toentertijd slechts bijzaak, maar moest natuurlijk wel kwalitatief goed zijn. Ibraham en Emmanuel begonnen met het volgen van cursussen en raakten steeds enthousiaster. Op dit moment hebben ze bonen van een Nederlandse brander Shokunin en een koffiemachine van het Nederlandse bedrijf Kees van der Westen.

Radiodays Koffie Parijs Canal Saint Martin

© Radiodays

Een bezoekje aan Radiodays voelt als een bezoekje aan een vriend of vriendin. Het café is klein en knus en midden in het café staat een grote boekenkast met een platenspelers waar je als klant een boek kunt uitkiezen om te lezen. Héérlijk om hier op een regenachtige zondag onder het genot van een cappuccino’tje plaats te nemen en te genieten van een goed boek.

Radiodays Koffie Parijs Canal Saint Martin

Radiodays © @luciatalkspictures