4x lekkernijen waarvoor je naar Parijs gaatParijs is een prachtige stad, met prachtige bezienswaardigheden. Maar de patisseries, boulangeries, en Franse lekkernijen geeft ons echt vlinders in de buik. Hier op een rijtje vier lekkernijen waarvoor je echt naar Parijs gaat en je Parijs niet kunt verlaten zonder het gegeten te hebben.CroissantjesFranser kan het niet: le croissant. In Frankrijk zijn ze veel lekkerder dan in Nederland. Het is niet het meest gezonde ontbijtje, maar de dag beginnen met een croissantje, een espresso en uitzicht over Parijs is de dag goed beginnen. 🙂 Als ik een tip mag geven, misschien niet persé voor een croissantje maar voor een bakkertje: Legay Choc in Le Marais. Super grappig homo bakkertje met de lekkerste broodjes. Koop hier ’s ochtends je broodje en eet hem op in het Jardin Anne Frank om de hoek. Echt genieten!CroissantjesMacaronsMacarons, kleine ronde koekjes in allerlei kleuren en in de lekkerste smaken. De hoofdbestanddelen van macarons zijn amandelen, poedersuiker, suiker en eiwit. Ze zijn crunchy van buiten en zacht en smeuïg van binnen. Heb jij de smaak karamel-zeezout al geproefd? Of chocola, honing, vanille, framboos of pistache?Weet je dat macarons misschien helemaal niet zo Frans zijn als je dacht? Ze schijnen van oorsprong meegebracht te zijn vanuit Italië door Catherine de Medici in de 16e eeuw. Ondanks dat zijn ze wel erg lekker in Frankrijk! 🙂De foto van de macarons hier onder is genomen bij de bakkerij À la Flûte Enchantée. Je vindt hem op 7, Avenue Mozart in Parijs.© Wegwijs naar ParijsMeringueOh het water loopt weer uit m’n mond bij het zien van deze meringue. Deze kocht ik bij een bakkertje in een luxe wijk in Parijs met amandelen op de bovenkant en hij was zooo lekker! Ook een meringue valt niet onder het kopje ‘gezonde voeding’ want het wordt gemaakt van eiwit, suiker en poedersuiker. Maar het is o zo lekker!Soms is de binnenkant van de meringue zacht, soms is hij hard. Het verschil zit hem in de tijd dat de meringue heeft gedroogd in de oven. Een zachte binnenkant hou je als je de meringue een korte tijd in de oven doet bij een hoge temperatuur. Bijvoorbeeld 180 graden. Eigenlijk noem je dit meer ‘bakken’ en heet het dan geen meringue maar een pavlova. Voor een harde binnenkant moet je iets meer geduld hebben. Je zet de oven dan namelijk op een lagere temperatuur (100 graden) en laat de meringues langer in de oven drogen. De binnenkant en de buitenkant drogen dan allebei tegelijkertijd waardoor de hele meringue hard wordt. Welke vind jij lekkerder?De meringue die je hier onder ziet kocht ik bij de bakkerij À la Flûte Enchantée. Je vindt hem op 7, Avenue Mozart in Parijs.Meringue © Wegwijs naar ParijsCrêpes en galettesLeuke, schattige crêperies kom je in Parijs veel tegen. Op de kaart kun je hier een keuze maken tussen crêpes en galettes, maar wat is eigenlijk het verschil?Een galette is vaak een hartige variant van een crêpe en is gemaakt van boekweitmeel. De randen zijn omgevouwen naar binnen. Hier onder op de foto zie je dus een galette.Een crêpe wordt met witte bloem gemaakt en in drieën gevouwen opgediend. Vaak zijn crêpes zoet belegd. Deze lijken veel meer op de ‘pannenkoeken’ die we in Nederland kennen behalve dat crêpes veel dunner zijn dan de Nederlandse pannenkoeken. Het is daarom ook helemaal niet gek om eerst een hartige galette en daarna een zoete crêpe te bestellen in een restaurant als je daar ’s avonds eet.De galette op de foto at ik in het Breizh Café in Le Marais: 109, Rue Vieille du Temple.Galette met ei, champignon, ansjovis, ham en paprika © Wegwijs naar ParijsWil je op de hoogte blijven?Volg ons op onze social media kanalen of schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Op bijvoorbeeld Instagram beantwoorden we vragen en delen we leuke tips. Via onze nieuwsbrief helpen we je bij het plannen van je tripje naar Parijs. Hi! Wij zijn Merel en Eline. Ons doel is om jou een onvergetelijke ervaring in Parijs te geven door leuke, handige en soms onbekende informatie te bundelen in artikelen op Wegwijs naar Parijs. Op deze manier hopen wij het plannen van jouw reis een stukje makkelijker en leuker te maken.Volg ons ook op social media Schrijf je in voor de nieuwsbriefSpeciaal voor jou bedoeld als er een tripje naar Parijs op de planning staat óf als je gewoon een echte Parijs liefhebber bent! Wat kun je verwachten? Handige tips, leuke spots en actuele informatie over Corona in Parijs.