Berthillon: Het lekkerste ijs in Parijs

Op het Île Saint-Louis, op steenworp afstand van de Notre Dame, bevindt zich een van de beste glaciers van Parijs: Maison Berthillon. Ik kreeg de tip om hier een ijsje te eten van een kennis in Parijs. Blijkbaar hadden meer mensen deze tip gekregen, want als je door de smalle, schattige straatje Île Saint-Louis aan het struinen bent herken je Berthillon meteen aan de lange wachtrij met mensen 😜 Het schijnt hier altijd druk te zijn en ik snap het wel. Het lijkt niet de moeite waard om in de rij te gaan staan, maar dat is het wel. Het ijs is heerlijk! 😍

Berthillon beste ijs van Parijs

Wachtrij bij Berthillon. Foto door: Richard

Berthillon is een echt familiebedrijf en ze maken hun ijs ook volgens een geheim familierecept. Om het ijs echte kwaliteit mee te geven wordt het uitsluitend bereid met natuurlijke producten: melk, suiker, slagroom, eieren en natuurlijke smaakstoffen (bijvoorbeeld uit fruit, vanillebonen of cacao). Je kunt kiezen uit ongeveer 15 smaken, maar het menu wordt door het jaar altijd aangepast. Het wordt namelijk afgestemd op het seizoen, de beschikbaarheid van grondstoffen en vraag van het publiek.

Het beste ijs in Parijs Berthillon

Lekker!! © Wegwijs naar Parijs

Tea Room

Grenzend aan de ijssalon heeft Berthillon een tea room waar je lekker kunt plaats nemen. Het kan bijvoorbeeld een goed alternatief zijn als je geen zin hebt om in de rij te staan voor een ijsje. In de tearoom serveren ze leuke creaties zoals deze macaron van ijs 👇😄 Ook staat Berthillon bekend om z’n sorbets.

Berthillon, lekkerste ijs van Parijs

Foto door: Jonathan Jones