Kamperen in Parijs

Tijdens een stedentrip Parijs is de kans groot dat je in een hotel, appartement, Airbnb of misschien wel bij bekenden slaapt. Maar wist je dat je ook in Parijs kunt kamperen? 🙂 Ik (Merel) probeerde dit onlangs uit tijdens een bezoek aan de Franse hoofdstad. We kampeerden op Camping Huttopia Versailles en ik wil mijn ervaring graag met jullie delen 😊 

Kamperen in Parijs
Camping Huttopia Versailles

Het idee om te gaan kamperen in Parijs ontstond een beetje noodgedwongen. We zouden eigenlijk met een georganiseerde busreis mee. Vanaf Eindhoven met de bus naar Parijs en elke avond slapen in een hotel buiten de stad. De plannen veranderde toen de reis zes dagen voor vertrek geannuleerd werd. Volgens de reisorganisatie kwam dit door een last-minute annulering van een grote groep deelnemers. Daardoor was het voor hen niet meer rendabel om de reis uit te voeren. Jammer voor ons. Omdat we (mijn vriend en ik) allebei al vrij hadden van werk, wilden we gewoon naar Parijs. De Thalys en zelfs de bus was heel duur geworden en alle hotels vroegen de hoofdprijs. (€200 per nacht voor een hotel wat een 4 op booking.com kreeg zagen we niet zitten.) Dus we bedachten spontaan om samen te gaan kamperen in Parijs.

Camping Huttopia Versailles

In de buurt van Parijs zijn een aantal campings. Wij kozen voor Huttopia Versailles. Ik had hier eerder positieve verhalen over gehoord en ook de reviews zijn erg goed 😊 Daarnaast staat de camping in Bois de Boulogne wat minder goed aangeschreven. De keuze voor Huttopia was daarom makkelijk gemaakt.

Op de camping kun je verblijven in glamping tenten, houten huisjes of kamperen met je eigen kampeermiddel. Wij namen onze eigen tent mee.

Op de camping is een zwembad, met schuifdak en een restaurant waar je ’s avonds kunt eten. Verder zijn de gebruikelijke voorzieningen aanwezig. Drie sanitair gebouwen, een speeltuin, tafeltennistafel en parkeerplaats bij de ingang van de camping. Je kunt overigens ook gewoon op je kampeerplek parkeren. Het kampeerterrein ligt tussen de bomen en je kampeert op het zand.

Kamperen in Parijs
Ons plekje op Huttopia Versailles
Kamperen in Parijs
Glamping Huttopia Parijs
Glamping Huttopia Parijs
Kamperen in Parijs
Chalets op Huttopia Versailles

Wat kost kamperen in Parijs?

Ik reserveerde zes dagen voor onze aankomst via booking.com. Ik kon online reserveren en moest vooraf betalen. Dit ging gemakkelijk met iDeal. Voor vier nachten op de camping (donderdag – maandag, tijdens het pinksterweekend) betaalden we €206,16. Dit was voor twee personen op een kampeerplek waar we met de tent en auto konden staan. De prijs is inclusief gebruik van het sanitair (dus geen extra muntjes voor de douche) en stroom 🙂 We hadden ook gratis gebruik kunnen maken van het zwembad, maar dat hebben we niet gedaan.

Parijs bezoeken

Camping Huttopia Versailles ligt, zoals de naam al verklapt, in Versailles. De camping ligt op 3,4 kilometer vanaf het paleis van Versailles. Het dichtstbijzijnde RER station is Porchefontaine. Dit ligt op 650 meter van de camping.

Tip: tussen de camping en het RER station zit een bakker. Deze bakker verkoopt heerlijke broodjes en taartjes! 😍 Wij hebben hier elke ochtend ons ontbijt gehaald. Behalve op maandag, dan is de bakker dicht.

Vanaf dit station rijdt de RER C in twee richtingen:
– Richting het Paleis van Versailles
– En naar het centrum van Parijs.
Het is vanaf daar 25 minuten met de RER naar de Eiffeltoren. De Notre Dame is vanaf hier zo’n 35 minuten.
De laatste RER gaat rond middennacht, dus je kunt gemakkelijk uiteten en ’s avonds door de stad lopen voordat je terug gaat naar de camping.

Wij kochten een Navigo met weekabonnement en betaalden €22,80 per persoon, voor een hele week.

Onze ervaring met kamperen in Parijs

Tot mijn 18e ging ik ieder jaar met mijn ouders kampen en sindsdien was ik niet meer op kampeervakantie geweest. Kamperen in Parijs voelde een beetje als een oude liefde terugvinden 😉 (Ik kan niet wachten tot we weer gaan kamperen). Het was echt een hele positieve ervaring. De camping is heel fijn en de verbinding met Parijs is ideaal. Bovendien waren we een stuk goedkoper uit dan een hotel.

–> Wil je deze camping boeken? Dat kan hier.

–> Tip: wil je het paleis van Versailles bezoeken? Dan raad ik sterk aan je tickets van tevoren te bestellen. Dat kan hier.

Vanaf de camping loop je in 30-45 minuten naar het paleis van Versailles

Vaker kamperen in Parijs?

Om de vraag zo kort mogelijk te beantwoorden, ja! Het kamperen in Parijs is ons heel goed bevallen. Vanaf de camping ben je zo in de stad, maar je kunt wel elke dag de rust opzoeken. De kosten voor de camping liggen een stuk lager dan de kosten voor een hotel. En de voorzieningen op de camping zijn goed. Kamperen in de winter zou ik misschien wat minder snel doen. Maar in het voorjaar, de zomer en de nazomer wil ik nog wel vaker kamperen in Parijs.

Heb jij wel eens gekampeerd in Parijs? Zo ja, hoe was jouw ervaring?