Grand Palais Éphémère

Eline Door Eline

Het Grand Palais Éphémère is een opvallend gebouw tegenover de Eiffeltoren. Als je al vaker in Parijs bent geweest weet je dat dit gebouw nieuw is. Het is in de zomer van 2021 gebouwd en zal er tot de Olympische Spelen in 2024 blijven staan. Hier worden grote tentoonstellingen georganiseerd, die ook voor jou als bezoeker van Parijs interessant of inspirerend kunnen zijn 😊 Lees dus zeker even verder.

Het Grand Palais Éphémère is een tijdelijke tentoonstellingsruimte van 10.000 vierkante meter op het de Champ de Mars. Het Champ de Mars is het stuk gras aan de voet van de Eiffeltoren in het 7e arrondissement van Parijs. Het is gebouwd als alternatief voor het Grand Palais, wat tot 2025 gesloten is vanwege renovaties.

Dit betekent dat er in het tijdelijke Grand Palais Éphémère grote modeshows gehouden gaan worden van bijvoorbeeld Chanel en Saut Hermès, maar ook concerten, de bekende Paris photo en andere verschillende tentoonstellingen. Het heeft een capaciteit van 8000 mensen!

In principe blijft het hier staan tot de Olympische Spelen in 2024. Onder andere judo zal hier bijvoorbeeld georganiseerd worden. Daarna is het de planning dat het weer weg gaat. Maar wie weet… de Eiffeltoren zou ook tijdelijk zijn 😜 Er is in ieder geval rekening gehouden met het feit dat het er tijdelijk staat. Zo is het makkelijk uit elkaar te halen, kunnen bepaalde onderdelen hergebruikt worden en is er gewerkt met duurzame materialen.

Waarom Grand Palais Éphémère een bezoekje waard is

Eigenlijk is het Grand Palais Éphémère dus een ruimte voor tentoonstellingen (net als het echte Grand Palais). Je vindt hier dus regelmatig interessante tentoonstellingen. Niet elke tentoonstelling zal binnen jouw smaak vallen, maar sommige misschien wel. Altijd leuk dus om te checken welke tentoonstelling er is op het moment dat jij in Parijs bent.

Hier kun je de actuele tentoonstelling vinden.

Zo heeft er in de winter van 2021 een interessante tentoonstelling plaatsgevonden van de kunstenaar Anselm Kiefer. De tentoonstellingen van Anselm Kiefer zijn altijd spectaculair: grote, adembenemende werken en altijd mysterieus 😏 Hier onder zie je een foto om een idee te krijgen. Gaaf toch?

Daarnaast ligt het nu dus op een perfecte locatie, waardoor je daarna makkelijk een bezoek brengt aan de Eiffeltoren, een leuke cruise over de Seine maakt of lekker wat kunt eten in Rue Saint Dominique.

De authentieke bakkerij Le Moulin de la Vierge op nummer 64 heeft een prachtige antieke winkelpui en ook het interieur is fantastisch voor art nouveau liefhebbers. Neem hier wat lekkere gebakjes mee of kies voor de croissantjes, die zijn hier ook erg lekker!! 😍

Reacties
  1. Houd mij S.v.p. op de hoogte van het culturele programma in Parijs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *