La Samaritaine

Merel Door Merel

La Samaritaine is een luxe warenhuis in Parijs. Het is maar liefst 16 jaar(!) gesloten geweest voor renovaties. In 2005 werd La Samaritaine namelijk al gesloten en pas in 2021 opende ze opnieuw haar deuren. La Samaritaine verkoopt voornamelijk mode items van en cosmetica van luxe merken. Mocht je dit niet kunnen betalen, is een wandeling door de winkel ook een optie. Het is een van de mooiste warenhuizen in Parijs. Het pand is prachtig gerestaureerd en is zeker een bezoekje waard.

La samaritaine Parijs
Muurschilderingen op de bovenste verdieping van La Samaritaine in Parijs

La Samaritaine is ook een van de oudste warenhuizen in Parijs. De winkel is al in 1870 geopend als kleine kledingwinkel. Door de jaren heen is La Samaritaine uitgegroeid tot wat het nu is, een shop wahalla voor de rijke Parijzenaar (en toeristen). In 2005 werd de winkel gesloten en in 16 jaar tijd flink gerenoveerd. De winkel is van een ‘department store’ waar je ook met een klein budget kon shoppen, veranderd in een warenhuis met luxe artikelen en dure merken. Naast een winkel bevat La Samaritaine ook meerdere restaurants, een hotel én een penthouse met privé zwembad.

Bouwstijl La Samaritaine

De gevel van La Samaritaine

Valt La Samaritaine buiten jouw budget, maar wil je wel graag winkelen in Parijks. Kijk dan hier voor een overzicht van de beste winkelstraten in Parijs. Gelukkig is er voor ieder budget wat te vinden in de Franse hoofdstad.

Bekijk La Samaritaine van binnen

Hotel in La Samaritaine: Cheval Blanc

La Samaritane herbergt ook een chique hotel met 72 kamers. Met uitzicht op het Louvre, de Seine, de Eiffeltoren en de Notre Dame heeft het hotel een van de beste locaties in Parijs. De hotelkamers zijn ruim, de ‘kleine kamers’ zijn 45m2 en de grootste suite is 105m2. Alle kamers zijn geschikt voor maximaal 3 gasten. De kamers zijn luxe en van alle gemakken voorzien. Het hotel heeft een binnenzwembad, een fitnescentrum, een spa en 4 restaurants. Een nachtje in het hotel is overigens niet goedkoop. Voor de kleinste kamers betaal je minimaal €1657,50 per nacht. De Suite kost minimaal €5508.