Het Louvre op loopafstand: Hotel de Lille

Eline Door Eline

Hôtel de Lille is een 4-sterren boetiekhotel in de ontzettend leuke wijk Saint-Germain-des-Près op loopafstand van het Louvre en andere grote bezienswaardigheden in de stad zoals het Musée d’Orsay.

Een overnachting in Hotel de Lille

Zeker vanwege de toplocatie is dit hotel een verborgen pareltje in Parijs. Hoewel je je midden in het centrum bevindt ligt dit hotel net een straat van de hoofdstraat vandaan waardoor je geen last hebt van geluiden van buiten.Bij binnenkomst word je heel enthousiast en hartelijk ontvangen door het personeel. Ze checken je in en maken je gelijk wegwijs in het hotel. De kamers zijn klein, maar super schattig en gezellig ingericht. Een overnachting in het Hotel de Lille zeker een aanrader.

Tip: lees ook ons artikel over hotels in het centrum van Parijs 😊

Tip: Je moet er wel rekening mee houden dat de kamers in dit hotel niet erg groot zijn. Ik vind het persoonlijk niet erg, zeker omdat de kamers wel mooi zijn ingericht en super schoon zijn, maar mocht je liever wat meer ruimte hebben kun je bij het reserveren vragen om de suite op de bovenste verdieping (die is ruimer.

Hotel de Lille Hotel in Parijs op loopafstand van het Louvre
© Hotel de Lille

Ook de badkamer is niet groot, maar wel modern en beschikt over een mooie regendouche met goede waterdruk. Elke dag wordt er netjes schoongemaakt en worden handdoeken vervangen.

Hotel de Lille Hotel in Parijs op loopafstand van het Louvre
© Hotel de Lille
Hotel de Lille Hotel in Parijs op loopafstand van het Louvre
© Hotel de Lille

Ontbijtje

Ontbijten is in dit hotel extra romantisch doordat ze het ontbijt serveren in de kelder. Ze hebben alles wat je zou verwachten van een ontbijt en alle producten zijn hartstikke vers.

Hotel de Lille Hotel in Parijs op loopafstand van het Louvre
© Hotel de Lille

Hotel op loopafstand van het Louvre

Vanaf dit hotel loop je over de Seine in maar 5 minuutjes naar het Louvre. Het Louvre is een absolute must-visit in Parijs. Het is een fantastisch mooi museum, op een unieke locatie, in een historisch monument met de grootste meesterwerken ter wereld. Omdat de collectie van het Louvre zo uitgebreid is, is het zeer aan te raden om je bezoek goed voor te bereiden. Hier schreef ik een artikeltje met wat tips over hoe je je bezoek aan het Louvre makkelijk kunt voorbereiden.

Tip: bestel je tickets voor het Louvre van tevoren, dan voorkom je de wachtrij 😊

Louvre Museum Parijs Hotel op loopafstand van het Louvre museum
Louvre in Parijs

Overnachting boeken

Ga je naar Parijs en zou je in Hotel de Lille willen verblijven? Hier kun je beschikbare kamers bekijken:

Controleer beschikbaarheid hotel in Parijs