Musée Carnavalet: het ontstaan van Parijs

Eline Door Eline

Ben jij benieuwd naar het ontstaan van Parijs? Vind je het leuk om te zien hoe Parijs het jaren geleden uit zag? Dan is het Carnavalet museum een aanrader voor jou 😊Je vindt het midden in de Marais, in het 3e arrondissement van Parijs.

Musée Carnavalet

In dit museum vind je stukken uit verschillende periodes in de geschiedenis van Parijs/Frankrijk. Je vindt er veel prachtige schilderijen en voorwerpen zoals oude uithangborden uit het oude Parijs, meubilair van bekende schrijvers, enz.  

Een van mijn favoriete onderdelen van het museum is de gang met uithangborden (zie foto). Hoe gaat zijn deze oude uithangborden die gebruikt werden om reclame te maken?! Super fancy! En dan te bedenken dat wij in deze ‘moderne tijd’ lelijke reclames hebben met led verlichting.

carnavalet museum Parijs

Naast de uithangborden vind je ook andere vormen van reclame. Vroeger werden er prachtige posters gemaakt om reclame te maken. Heel bekend zijn de posters van de Moulin Rouge, maar hier vind je ook wat minder bekende posters (zie foto).

Ook vind je foto’s en plattegronden van hoe Parijs er een paar jaar geleden uit zag. Het is bizar om te zien hoe rustig Parijs vroeger eigenlijk was en hoe groot Parijs is uitgegroeid! 😳

Naast de interessante collectie is het gebouw zelf al een bezoek waard. Een grappig detail vind ik bijvoorbeeld dat sommige ramen heel mooi zijn. Er zijn meerdere van dit soort ramen te vinden in het museum (in verschillende vormen en kleuren).

carnavalet_museum_parijs
museum carnavalet parijs

Leuke binnentuin

Verder heeft het museum een leuke binnentuin. Hier kun je even uitrusten van je bezoekje aan het museum en een drankje of hapje nuttigen 😄

Musée Carnavalet Parijs

Tip

De bordjes met informatie zijn allemaal in het Frans (zoals gewoonlijk in Frankrijk 😅). Het is dus een aanrader om een audiotour te doen. Deze is namelijk wel verkrijgbaar in het Engels. Een museum bezoeken zonder achtergrond informatie is heel saai, dus ik raad je aan te kiezen voor de audiotour.