Ibis Hotel Montmartre

Een weekendje Parijs is ontzettend leuk, maar niet iedereen wil het te duur maken. Als je opzoek bent naar een niet al te duur hotel in Parijs kan ik je een Ibis Hotel aanraden. Het is misschien niet super Frans en niet modern, maar de prijs-kwaliteit verhouding van een overnachting bij Ibis is heel erg goed én ze hebben hotels op toplocaties.

Heerlijke plek om de Montmartre te verkennen

Ik heb ondertussen denk ik wel in vier verschillende Ibis Hotels in Parijs geslapen.
De laatste keer verbleef ik in het Ibis Hotel in de Montmartre en wat een toplocatie is dat zeg!
Met dit hotel zit je echt om de hoek van de Moulin Rouge en loop je heel gemakkelijk naar andere bezienswaardigheden in de Montmartre zoals de Sacré-Coeur, het Place du Tetre of het wat minder bekende (maar zeker de moeite waard) Musée de Montmartre.

Moulin Rouge Montmartre Parijs Ibis
Moulin Rouge, echt om de hoek van het hotel.

Ontbijtje bij Pain Pain

We boekten geen ontbijt bij ons hotel, maar liepen elke dag naar een bakkertje verderop: Bakkerij en patisserie Pain Pain. In 2012 wonnen zij een prijs voor beste ‘baguette’. Hier hebben we elke ochtend een heerlijk ontbijtje gescoord 😊

bakkerij Pain Pain Parijs Insidr tip
© Pain Pain

Kleine tip: dit hotel ligt naast de beroemde begraafplaats van de Montmartre. Dit is een hele vredige en rustige begraafplaats met hele mooie graven. Als je de begraafplaats bezoekt kun je bij de ingang een gratis plastic kaart van het kerkhof meenemen. Hierop staan de ligplaatsen aangegeven van de meest bekende overledenen. Maar, mocht je niet zo’n hele grote fan zijn van begraafplaatsen, geef dat dan even aan als je boekt. Sommige kamers hebben namelijk uitzicht op de begraafplaats. (Het is in ieder geval wel lekker rustig ’s nachts 😜)

Tip: dit hotel is vooral een uitstekende keuze omdat de kamers hier relatief goedkoop zijn. Ben je op zoek naar meer inspiratie? Lees dan verder in ons artikel over goedkope hotels die óók leuk zijn 😊

Impressie van het hotel

Hierbij een kleine impressie van het hotel. Beneden heb je een gezellige suite. Het personeel is hartstikke vriendelijk. (Wij waren bijvoorbeeld onze sleutel kwijtgeraakt terwijl we in de stad waren, maar dat was allemaal geen probleem).

 Ibis Hotel Montmartre Parijs
© Ibis Hotel Montmartre Parijs

De kamers zijn ruim zat en heel netjes. De schoonmakers komen elke dag langs om het bed op te maken, om nieuwe handdoeken te brengen en om schoon te maken (badkamer wordt bijvoorbeeld gewoon elke dag schoongemaakt!).

 Ibis Hotel Montmartre Parijs
© Ibis Hotel Montmartre Parijs

De douche werkt perfect (vind ik zelf altijd heel belangrijk).

 Ibis Hotel Montmartre Parijs

Overnachting in het Ibis Hotel in de Montmartre boeken?

Wil je dit hotel zelf ook boeken? Of wil je meer informatie? Dat kan hier:

Tickets Louvre

Tip: ben je eigenlijk op zoek naar een nog goedkoper alternatief? Kijk dan eens naar de Ibis Budget Hotels in Parijs. Daar heb ik ook een keer gelogeerd en het is echt wel prima. Weinig luxe, maar who needs that anyway?😇 Je bent toch de hele dag op stap in de stad toch?😊