Eerste keer Parijs

Ga jij voor de eerste keer naar Parijs? Hartstikke leuk! Je maakt zeker een goede keuze om deze wereldstad te bezoeken! Om jou op weg te helpen bij je bezoek geef ik je hier wat praktische tips 😊

Boek je Thalys op tijd

Ja tip #1: ga op tijd beginnen met plannen en boek je Thalys 4 maanden van tevoren. Op die manier weet je zeker dat je goedkope tickets scoort. Hoe langer je wacht, hoe duurder de tickets worden.

Aankomst met de Thalys

Ik ga er nu even vanuit dat je met de Thalys reist omdat dit de makkelijkste manier van reizen naar Parijs is 😜
Als je een ticket voor de Thalys koopt reis je in zo’n 3 uur en 17 minuten vanuit Nederland naar hartje Parijs. Je komt aan op Gare du Nord. Dit is een station in het 10e arrondissement van Parijs. Vanaf hier kan jouw ontdekkingstocht gelijk beginnen want het 10e arrondissement is tegenwoordig hartstikke hip! Hier vind je veel specialty-coffee cafés en het Canal Saint Martin. Dat laatste is vooral erg leuk in de lente/zomer/nazomer! 😎

Gare du Nord

Metro van Parijs

Leuk hoor, dat 10e arrondissement, maar als je aankomt in Parijs wil je eigenlijk graag even je bagage naar je hotel brengen zodat je lekker ontspannen de stad kunt verkennen 😜 Afhankelijk van de locatie van je hotel is het hanig om een metro te pakken. Het metronetwerk van Parijs is erg goed en uitgebreid! Om gebruik te maken van de metro heb je een Navigo Easy pas nodig. Dit is vergelijkbaar met een OV-chipkaart in Nederland. (Ik weet niet wat de vergelijking is met vervoersbewijzen in België dus als iemand van mijn bezoekers uit België daar een toelichting op wil geven hoor ik het graag 🙂).
Een Navigo Easy pas kun je in elk metrostation kopen. Ook kan het in het Gare du Nord. Voor meer informatie over deze pas en over metrotickets verwijs ik je even door naar het artikel wat ik daar speciaal voor heb geschreven: metro in Parijs.

Navigo easy pas, de OV chipkaart van Parijs

Populaire bezienswaardigheden en tickets

Populaire bezienswaardigheden zijn de Eiffeltoren, het Louvre, de Arc de Triomphe, Centre Pompidou, de Sacré-Coeur en de Notre Dame.

Tip: voorkom de lange wachtrijen door van tevoren tickets te kopen!

Dit is echt heel belangrijk, want het is zonde van je tijd om lang in de wachtrij te staan. Bij veel tickets kun je zelfs een tijdvak kiezen waarin je zeker weet dat je op dat tijdstip het museum of de bezienswaardigheid binnen mag gaan. Dit systeem hebben ze bijvoorbeeld bij het Louvre.
Ik snap nog steeds niet zo goed waarom mensen nog zo lang in de rij staan bij het Louvre 😂

Tickets voor musea en bezienswaardigheden in Parijs kunnen hier besteld worden:

Tickets Louvre
Cité de l'architecture et du patrimoine museum Parijs
Adembenemend uitzicht op de Eiffeltoren

Typisch Franse bistro’s

Jouw tripje naar Parijs is natuurlijk niet compleet zonder ontbijtje, lunch of diner in een typisch Franse bistro. Hier enkele tips: Josephine Chez Dumonet, Café de l’Industrie, Café de la Favorite en Le Bon Georges.

Jospehine chez Dumonet © whitecabana

Tip: Paris Pass Lib’

Was er maar een pas waarmee je toegang kreeg tot ALLE grote culturele attracties, musea, monumenten en vervoer in Parijs, waarmee je ook nog eens tientallen euro’s uitspaart… Mais oui, die is er! 😜
Wil je geen gedoe en gewoon toegang tot bijna alle musea, monumenten en onbeperkt openbaar vervoer? Dan is een Paris Pass Lib’ echt een grote aanrader.

Met deze pas heb je namelijk:
– Onbeperkt toegang tot openbaar vervoer, zones 1-3, gedurende 2, 3 of 5 dagen, afhankelijk van de gekozen ticketoptie;
– Een gratis boottocht op de Seine met Bateaux Parisiens (boottocht van 1 uur);
– Een dag onbeperkt toegang tot de Hop-on Hop-off bus;
– Toegang tot tijdelijke tentoonstellingen in musea;
– Rondleiding Musée Fragonard + geschenk;
– Boekje;
– Stadsplattegrond;
Het enige wat mist is toegang tot de Eiffeltoren. Daar zou je dus even een apart ticket voor moeten kopen.

De Paris Pass Lib’ kun je hier bestellen:

Tickets Louvre

Last but not least: volg mij op Social Media

Ja, vergeet mij zeker niet op social media te volgen. Hier deel ik namelijk leuke tips, tricks én aanraders die heel handig kunnen zijn tijdens jouw bezoek aan Parijs. Hier onder zie je een linkje naar m’n Facebook pagina en ik zou het leuk vinden als je m’n Instagram pagina zou volgen 🙂 Stuur me ook vooral een berichtje als je vragen of tips hebt!